Skip to main content

Viralele zilei: Aici sunt doar EI pentru EI şi nimic altceva nu contează. Şi ce au în comun un ministru PSD şi un urs panda

 
Viralele zilei: Aici sunt doar EI pentru EI şi nimic altceva nu contează. Şi ce au în comun un ministru PSD şi un urs panda

"România este o glumă proastă, la care râd doar ei (...) Aici sunt doar EI pentru EI şi nimic altceva nu contează". O constatare care s-a viralizat pe Facebook în cea mai distribuită postare din blogosfera de ieri. Îi aparţine lui Mihai Vasilescu.

Publicitate

"În ţara asta n-ai nicio şansă chiar dacă vrei să faci ceva. Te înghite imediat sistemul gândit şi pus pe picioare de ăştia în ultimii 28 de ani, apoi te mestecă şi te scuipă afară ca pe-o bucată de carne stricată", scrie Mihai Vasilescu.

Al doilea viral de ieri este tot despre "ei". Îi aparţine lui Cristi Ghinea: Care e asemănarea dintre un ministru PSD şi un urs panda? Aparent, amândoi au priviri inteligente, dar nu se pot exprima.

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Menţiune importantă: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. MihaiVasilescuBlog.ro - România e o glumă proastă la care râd doar ei

- 1.192 like-uri şi share-uri

"Pe la începutul anilor 2000, taică-meu a decis că vrea să candideze la primărie în satul lui natal. (...) Intra, vorbea cu oamenii, le explica ce-ar vrea să facă şi mai ales cum. Îi era uşor să se înţeleagă cu ei, acolo se născuse, acolo muncise pământul în ultimii 20 de ani, îi ştia pe toţi şi toţi îl cunoşteau.

Ţin minte că găsise soluţia pentru construcţia unui pod peste albia unui râu, pod pe care ăia din sat îl aşteptau de ani de zile ca pe sfintele moaşte. Pentru că lipsa lui îi facea pe toţi să ocolească în fiecare zi nişte kilometri buni de tot şi vara şi iarna. Well, taică-meu găsise cum să atragă fonduri ca să construiască podul ăsta, era punctul de rezistenţă în platforma lui program.

Şi toate astea în condiţiile în care în sat era primar, de nişte ani buni, un pesedist care nu numai că nu făcuse nimic pentru oamenii ăia, dar adresarea generală la adresa lui era: “hoţul ăla de primar”.

Well, ia să-mi spuneti voi acum ce credeţi că s-a întâmplat. Aveţi aşa vreo bănuială că l-ar fi ales primar pe taică-meu? Greşit.

Mi-am adus de toate cele de mai sus când am văzut cam ce căcaturi s-au întâmplat zilele astea. Mă uitam la tupeul jegos al lu’ madam Firea şi la nesimţirea crasă a Olguţei, mă uitam la judecătorul care s-a pensionat brusc (după ce acum câteva luni miorlăia că nu vrea sa fie scos la pensie) ca să-i salveze curul lui Dragnea, dar mai ales mă uitam la cei doi medici de la Colentina care au cedat nervos şi-au renunţat când şi-au dat seama că aici efectiv NU SE POATE.

Şi mă gândeam că în ţara asta n-ai nicio şansă chiar dacă vrei să faci ceva. Te înghite imediat sistemul."

2. Blogurile Adevărul, ”Care e asemănarea dintre un ministru PSD şi un urs panda?”, de Cristian Ghinea

- 266 like-uri şi share-uri

"Care e asemănarea dintre un ministru PSD şi un urs panda? Aparent, amândoi au priviri inteligente, dar nu se pot exprima. Sau cel puţin asta e varianta oficială şi convenabilă a bâlbelor guvernării.

În cele 9 luni de guvernare, PSD şi ALDE au reuşit să introducă în vocabularul românilor o nouă expresie amuzantă pe care o pot folosi în glumă ori de câte ori ceva merge prost. Ai făcut o prostie? Nu-i nimic, zici că a fost „o eroare de comunicare“. Scuza asta trebuie să meargă, doar o folosesc şi mai marii ţării, nu?

Februarie 2017 – Teodor Meleşcanu ia apărarea guvernului din care face parte pentru emiterea OUG 13 şi explică, într-un interviu, că măsurile luate privind graţierea şi modificarea Codului Penal „se puteau prezenta mult mai bine şi au fost probleme de comunicare.“ Februarie 2017 – Premierul PSD de la acea dată, Sorin Grindeanu, explică faptul că principala problemă cu OUG 13 este, bineînţeles, comunicarea defectuoasă: „Această măsură, acest OUG, nu a fost comunicată foarte bine.“ Jumătate de milion de oameni în stradă - doar dacă ar fi comunicat mai bine guvernanţii cu ei, nu ar fi apărut ideea că vor să scape de puşcărie abuzând legile şi justiţie. Doar dacă. Evident, glumesc.

Mai 2017 – Lia Olguţa Vasilescu anunţă intenţia guvernului de a plafona indemnizaţiile pentru mame. Liviu Dragnea a certat-o public pentru felul în care a făcut acest anunţ. „Ca de obicei, s-a comunicat foarte prost. (...)“, s-a plâns atunci Dragnea, care, bineînţeles, a invocat “o eroare de comunicare.“

3. Blogurile Adevărul” - "Atenţie la modul în care Ungaria instrumentalizează politic cazul de la Târgu Jiu”, Cristian Unteanu

- 243 like-uri şi share-uri

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus