Skip to main content

Viralele zilei: Aici sunt doar EI pentru EI și nimic altceva nu contează. Și ce au în comun un ministru PSD și un urs panda

 
Viralele zilei: Aici sunt doar EI pentru EI și nimic altceva nu contează. Și ce au în comun un ministru PSD și un urs panda

"România este o glumă proastă, la care râd doar ei (...) Aici sunt doar EI pentru EI și nimic altceva nu contează". O constatare care s-a viralizat pe Facebook în cea mai distribuită postare din blogosfera de ieri. Îi aparține lui Mihai Vasilescu.

"În țara asta n-ai nicio șansă chiar dacă vrei să faci ceva. Te înghite imediat sistemul gândit și pus pe picioare de ăștia în ultimii 28 de ani, apoi te mestecă și te scuipă afară ca pe-o bucată de carne stricată", scrie Mihai Vasilescu.

Publicitate

Al doilea viral de ieri este tot despre "ei". Îi aparține lui Cristi Ghinea: Care e asemănarea dintre un ministru PSD și un urs panda? Aparent, amândoi au priviri inteligente, dar nu se pot exprima.

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro

Menţiune importantă: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. MihaiVasilescuBlog.ro - România e o glumă proastă la care râd doar ei

- 1.192 like-uri și share-uri

"Pe la începutul anilor 2000, taică-meu a decis că vrea să candideze la primărie în satul lui natal. (...) Intra, vorbea cu oamenii, le explica ce-ar vrea să facă și mai ales cum. Îi era ușor să se înțeleagă cu ei, acolo se născuse, acolo muncise pământul în ultimii 20 de ani, îi știa pe toți și toți îl cunoșteau.

Țin minte că găsise soluția pentru construcția unui pod peste albia unui râu, pod pe care ăia din sat îl așteptau de ani de zile ca pe sfintele moaște. Pentru că lipsa lui îi facea pe toți să ocolească în fiecare zi niște kilometri buni de tot și vara și iarna. Well, taică-meu găsise cum să atragă fonduri ca să construiască podul ăsta, era punctul de rezistență în platforma lui program.

Și toate astea în condițiile în care în sat era primar, de niște ani buni, un pesedist care nu numai că nu făcuse nimic pentru oamenii ăia, dar adresarea generală la adresa lui era: “hoțul ăla de primar”.

Well, ia să-mi spuneti voi acum ce credeți că s-a întâmplat. Aveți așa vreo bănuială că l-ar fi ales primar pe taică-meu? Greșit.

Mi-am adus de toate cele de mai sus când am văzut cam ce căcaturi s-au întâmplat zilele astea. Mă uitam la tupeul jegos al lu’ madam Firea și la nesimțirea crasă a Olguței, mă uitam la judecătorul care s-a pensionat brusc (după ce acum câteva luni miorlăia că nu vrea sa fie scos la pensie) ca să-i salveze curul lui Dragnea, dar mai ales mă uitam la cei doi medici de la Colentina care au cedat nervos și-au renunțat când și-au dat seama că aici efectiv NU SE POATE.

Și mă gândeam că în țara asta n-ai nicio șansă chiar dacă vrei să faci ceva. Te înghite imediat sistemul."

2. Blogurile Adevărul, ”Care e asemănarea dintre un ministru PSD şi un urs panda?”, de Cristian Ghinea

- 266 like-uri și share-uri

"Care e asemănarea dintre un ministru PSD şi un urs panda? Aparent, amândoi au priviri inteligente, dar nu se pot exprima. Sau cel puţin asta e varianta oficială şi convenabilă a bâlbelor guvernării.

În cele 9 luni de guvernare, PSD şi ALDE au reuşit să introducă în vocabularul românilor o nouă expresie amuzantă pe care o pot folosi în glumă ori de câte ori ceva merge prost. Ai făcut o prostie? Nu-i nimic, zici că a fost „o eroare de comunicare“. Scuza asta trebuie să meargă, doar o folosesc şi mai marii ţării, nu?

Februarie 2017 – Teodor Meleşcanu ia apărarea guvernului din care face parte pentru emiterea OUG 13 şi explică, într-un interviu, că măsurile luate privind graţierea şi modificarea Codului Penal „se puteau prezenta mult mai bine şi au fost probleme de comunicare.“ Februarie 2017 – Premierul PSD de la acea dată, Sorin Grindeanu, explică faptul că principala problemă cu OUG 13 este, bineînţeles, comunicarea defectuoasă: „Această măsură, acest OUG, nu a fost comunicată foarte bine.“ Jumătate de milion de oameni în stradă - doar dacă ar fi comunicat mai bine guvernanţii cu ei, nu ar fi apărut ideea că vor să scape de puşcărie abuzând legile şi justiţie. Doar dacă. Evident, glumesc.

Mai 2017 – Lia Olguţa Vasilescu anunţă intenţia guvernului de a plafona indemnizaţiile pentru mame. Liviu Dragnea a certat-o public pentru felul în care a făcut acest anunţ. „Ca de obicei, s-a comunicat foarte prost. (...)“, s-a plâns atunci Dragnea, care, bineînţeles, a invocat “o eroare de comunicare.“

3. Blogurile Adevărul” - "Atenție la modul în care Ungaria instrumentalizează politic cazul de la Târgu Jiu”, Cristian Unteanu

- 243 like-uri și share-uri

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu