Skip to main content

Viralele zilei: De ce trebuie să tragă de timp Liviu Dragnea? Şi cine a înfipt Baltagu-n brânză?

 
Viralele zilei: De ce trebuie să tragă de timp Liviu Dragnea? Şi cine a înfipt Baltagu-n brânză?

BLOGOSFERĂ. „Primul lucru de care are nevoie Liviu Dragnea acum este timpul. Dacă nu trage de timp, riscă un deces politic subit, după atâtea cuțite primite în cocoașă. Așadar, cel mai probabil, el va încerca o calmare a situației (...)”. O constatare care a devenit virală pe Facebook ca cea mai distribuită postare din blogosfera de ieri. Îi aparține lui Moise Guran.

“Al doilea lucru de ținut minte este că, de-acum e clar pentru toată lumea, criza bugetară este inevitabilă”, concluzioneză Moise Guran cu privire la situatia economică a României.

Publicitate

Al doilea viral de ieri din blogosferă este despre “necampionul”, care răsare în urma oricărei performanţe pe plan sportiv în ţara noastră. Îi aparține lui Adrian Georgescu:

Trebuie să-ți urăști aproapele ca pe tine însuți, așa începe o ură sănătoasă de sine (...), cu cât campionul ajunge mai sus, cu atât necampionul coboară mai jos...

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Menţiune importantă: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. moise.ro - Ce ai face dacă ai fi acum în locul lui Dragnea?

- 2146 like-uri & share-uri

Din articol:

“Este absurd să crezi că Liviu Dragnea este atât de prost încât își imagina că poate schimba din nou guvernul, după numai trei luni de la criza cu Grindeanu. O astfel de instabilitate politică este inacceptabilă chiar și pentru România și ar fi cerut cu necesitate intervenția Președintelui Iohannis. Dacă în nouă luni eșuează două guverne, atunci președintele poate căuta o altă soluție de guvernare sau poate deschide, bineînțeles, calea spre alegerile anticipate.

Așadar, excludem din capul locului posibilitatea ca Dragnea să mai schimbe încă un guvern. O astfel de acțiune se poate termina în doar două feluri – fie formarea unei alte majorități, că e clar că asta nu e viabilă dacă-i tot pică guvernele, fie forțarea președintelui Iohannis să nominalizeze un al treilea premier PSD, sub amenințarera suspendării, în cazul unui refuz.

Dacă fostul lider va face un pas în spate, dar fără a pierde șefia PSD, haita va organiza practic o licitație, între cel nou și cel vechi. Care dă mai mult? Care e mai sângeros? Să nu uităm totuși că interesul de căsăpire a Justiției nu este numai al lui Liviu Dragnea, ci al tuturor penalilor din jurul său.”

2. adriangeorgescu.ro - Necampionul

- 670 like-uri & share-uri

Din articol:

“Că Simona Halep e cea mai bună ori nu din lume la tenis nu-i deloc important, ci de ce naiba tot vorbim noi despre asta. După mine, clasamentele se fac numai pentru ca puternicii să le ocupe și cei slabi, având mult mai mult timp liber la dispoziție, să le comenteze. (…) în loc să ne bucurăm împreună că un român este numărul 1, 2 sau 8 la un sport, preferăm să căutăm motive pentru care n-ar fi. Haterii și patrioții se încleștează zilnic pe tema aceasta, iar mai nou a apărut bizareria supremă: haterul-duios, care acum înjură o femeie în spațiul public, iar peste o oră se emoționează până la lacrimi văzând o pisicuță pe Facebook.

Dar de ce nu stârnesc olimpicii la matematică, de pildă, atâtea reacții? Simplu. Pentru că ei nu pun în pericol marele ego al mediocrului. Niciun hater care se respectă – de fapt, niciun hater nu se respectă, de-aia și fuge constant de autoevaluare – nu și-a pus problema în mod serios că ar putea excela într-o materie școlară. În schimb, la sport, la orice sport, necampionul știe cumva că ar fi putut străluci, dar din păcate părinții nu “l-au dat”.

De aceea, recomand spre veșnică urmărire echipa națională masculină de fotbal. Nu naște atâtea dileme, nici nu complexează prin performanțe. Sunt slabi, dar sunt ai noștri. Prin contrast, Halep este lider mondial, dar “mai dă-o naibii de țărancă!”.”

3. Blogurile Adevărul - Cine a înfipt Baltagu-n brânză, de Călin Nicolescu

- 493 like-uri & share-uri

Din articol:

“Ca fost elev, tată şi amator de lectură, consider şi eu (atât de relevant sunt ca persoană) că Sadoveanu este un autor de lecturi plictisitoare şi irelevante. Iar includerea lui Sadoveanu în programă este contraproductivă dacă şcoala românească îşi propune să atragă copiii către citit, mai ales în vremurile Internetului.

Însă excluderea lui din programă nu trebuie făcută pe motive tâmpiţel-isterice. O greşeală, dacă specialiştii constată că există, nu poate fi îndreptată prin alta.

Argumentul invocat de Tunegaru, cum că bătaia în familie este un exemplu prost pentru elevi, este cel puţin penibil. Păi nu ăsta e rolul dascălului? Să îi înveţe cum să se raporteze la un text literar!? Să le prezinte cât mai fidel diferite realităţi copiilor şi să le explice, în cazuri de genul ăsta, unde greşeau înaintaşii şi, eventual, de ce!? Să le dezvolte discernământul, gândirea critică şi capacitatea de a analiza şi pune în perspectivă?!”

4. cristianchinabirta.ro - 10 concluzii după 100 de ore de consultanță social media oferite gratuit

- 307 like-uri & share-uri

5. gadget.ro - Se înmulţesc cazurile de iPhone 8 şi iPhone 8 Plus cu baterii umflate, de Cosmin Mușat

- 195 like-uri & share-uri. 

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Cred ca se omite un lucru important : timpul este pretios. Copiii au un timp limitat pentru a fi elevi, si ca adulti trebuie sa ne intrebam ce-i invatam mai intai. Chiar este important sa se predea Sadoveanu pentru a le explica elevilor ca violenta este rea? Sau ca nu trebuie sa imite tot ce scrie in carti sau ce vad in filme? Nu este nevoie de Sadoveanu pentru asta, iar sistemul ar trebui sa aiba alte prioritati, lucruri mult mai de actualitate trebuie dezbatute (inclusiv violenta, dar nu avem nevoie de Baltagul pentru asta).
    In Germania copiii stiu sa vorbeasca despre politica, noi credem ca din Baltagul vom invata diferenta dintre bine si rau.

Trimite un comentariu