Skip to main content

Viralele zilei. Moise Guran a dat postarea zilei: „Solidaritate, cu cine? Și, la ce? La gogoși?”

 
Viralele zilei. Moise Guran a dat postarea zilei: „Solidaritate, cu cine? Și, la ce? La gogoși?”

Taxa pe soldiaritate propusă de ministrul de Finanțe Ionuț Mișa, a fost în centrul atenției. Cele mai distribuite postări de pe Facebook au vizat chiar această taxă. „Solidaritate, cu cine? Și, la ce? La gogoși?”, se întreabă retoric jurnalistul Moise Guran într-un text care a fost distribuit de peste 4.600 de ori. 

Jurnlistul Vlad Petreanu scrie pe blog despre aceeași taxă, dar din altă perspectivă: „În ce condiții aș accepta o taxă de solidaritate”. Textul lui Petreanu a fost al doilea cel mai distribuit din blogosferă. 

Publicitate

„Din punctul meu de vedere, problema cu taxa de solidaritate anunțată de ministrul PSD al Finanțelor nu este cu taxa și nici măcar cu solidaritatea, ci cu încrederea – sau, mai bine zis, cu lipsa de încredere că banii strânși astfel vor fi folosiți în interesul societății....”, notează jurnalistul. 

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Menţiune importantă: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. moise.ro, Solidaritate, cu cine? Și, la ce? La gogoși?

- 4648 like-uri & share-uri

„O taxă de solidaritate pe fondul de salarii, în condițiile scăderii contribuțiilor pe fondul de salarii, este însă un non-sens, o contradicție în termeni și, bineînțeles, o idioțenie care subminează însăși ideea de solidaritate. (...)
După ce ai mințit cu nerușinare ca să ajungi la putere, după ce ai însămânțat golănește speranțele celor mai amărâți, ca să-i cununi cumva cu speranța ta hoțească de a nu face pușcărie, normal, ești cu fiecare zi, tot mai aproape de momentul crucial al adevărului.”

2. petreanu.ro, În ce condiții aș accepta o taxă de solidaritate

- 389 like-uri & share-uri

În ce condiții ar accepta Vlad Petreanu să plăteasă o „taxă de solidaritate”? iată două dintre condiții:
1. Banii să fie virați pentru un proiect anume, identificabil și evaluabil, nu așa, în conturile generale ale statului român, de unde să li se piardă urma (adică nu cum a fost “supracciza pentru autostrăzi” a guvernului Ponta).
2. Să fiu informat public, permanent, câți bani s-au strâns și ce s-a întâmplat cu ei.


3. Blogurile Adevărul, Problema moaștelor, de Radu Preda, 

- 286 like-uri & share-uri
„Una peste alta, problema moaştelor se dovedeşte un turnesol foarte precis al afectului antiortodox. Mă uimeşte lipsa de onestitate a unor comentatori ortodocşi sau non-ortodocşi, ba unii deloc muzicali în domeniul religiozităţii, gata să calomnieze, să incite la ură. La aproape trei decenii de la căderea dictaturii ateismului, asemenea stridenţe nu fac altceva decât să ilustreze fragilitatea libertăţii, să arate cum, în postcomunism, îţi poţi permite, paradoxal, să te declari democrat şi să acţionezi totalitar.”

4. Blogurile Adevărul, Un scaun gol, în urma Reginei Mamă. Rămas bun, Olga Tudorche, de Simona Chițan,  

- 137 like-uri & share-uri
“Mi-amintesc din „Regina Mamă“ un dialog captivant şi alert despre iubire, egoism, moralitate - alături, dar şi împotrivă - o mamă şi fiul ei. Piesa lui Manlio Santanelli ne oferea, la Teatrul Naţional, şansa de a petrece o seară la curtea unei regine a scenei româneşti: Olga Tudorache.”

5. idevice.ro, iPhone 8 are Productia Injumatatita de Apple

- 84 like-uri & share-uri.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu