Skip to main content

Viralul zilei. Guran, postarea sfârșitului de săptămână: “Ce știe orice buticar, dar nu știe ministrul de Finanțe?”

 
Viralul zilei. Guran, postarea sfârșitului de săptămână: “Ce știe orice buticar, dar nu știe ministrul de Finanțe?”
Moise Guran Digi 24

BLOGOSFERĂ. „Problema cu salariul ăsta minim nu e că mai și crește, ci că el crește în ritm susținut deja de vreo patru ani, iar ce a anunțat acum Olguța e o creștere de 35% în două luni (...) E ca la o licitație absurdă de tip cacealma… Mecanismul tot ăla este și orice buticar vi-l poate explica.” Constatarea îi aparţine lui Moise Guran cu privire creșterea salariului minim pe economie a oferit cea mai distribuită postare în blogosfera din weekendul care a trecut.

Publicitate

A doua postare populară din blogosferă îi aparţine lui Cătălin Prisacariu. Acesta îi dedică un articol fiicei fostului Ministru de Justiție, Florin Iordache.“Valoarea ei, valoare ei a fost să se angajeze la MAE pe spezele lu’ tăticu, vreo doi anișori, apoi să ajungă în Cancelaria BNR, la începutul acestui an.”

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Menţiune importană: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. moise.ro, “Ce știe orice buticar, dar nu știe ministrul de Finanțe – corelația dintre salariul minim și TVA

- 7207 like-uri & share-uri;

Din articol:

“În altă ordine de idei, creșterea salariului minim (în fapt o creștere a fiscalității pe forța de muncă și a costurilor totale cu aceasta) a pus o presiune pe patroni să facă rost de bani cash, la negru, pentru plata parțială la negru a celor cărora li s-au redus doar pe hârtie orele de lucru, dar și a celor cărora trebuia să le mai dea ceva în plus, că erau calificați și i-a ajuns din urmă creșterea salariului minim.

Acum, creșterea în continuare a salariului minim nici nu mai contează foarte mult, căci cel mai probabil efect va fi acela că vom deveni o țară de angajați în part-time. Și nu, multinaționalele nu sunt afectate, căci ele, chiar dacă nu își permit să facă evaziune, au externalizat deja munca necalificată (servicii de curățenie, pază, etc) către firme mai mici care nu numai că își permit evaziune, dar sunt nevoite să o facă.”

2. prisacariu.ro, “Luați cu lămâie de la pițipoanca din BNR a lui Florin Iordache: “Valoarea ți-o dă Dumnezeu, nu oamenii:)

- 1178 like-uri & share-uri;

Din articol:

“Mai întâi, să spunem că fata nu e chiar o fitecine, ci ditamai beneficiara șmenurilor imobiliare ale lu’ tăticu, după cum am rememorat recent: “Ca orice arivist submediocru, dar foarte șiret, Florin Iordache nu-și poate justifica averea. Un fost apartament de 100.000 de euro, acum în proprietatea fiicei lui Iordache, a fost pitit de deputat pe numele părinților săi, pensionari săraci din Caracal. Tot de la părinți (de la tată și de la socru, mai exact), Florin Iordache a primit “împrumut” 320.000 de lei, cam 90.000 de euro la data tranzacției.”

Surse oficiale ne-au declarat că fiica ministrului Justiţiei, Delia Iordache a fost angajată a Ministerului Afacerilor Externe, departamentul pentru relaţia cu românii de pretutindeni, unde are de altfel şi depusă ultima declaraţie de avere în iunie 2016.”

3. Blogurile Adevărul, „A început marea tragedie a Cataloniei”, de Cristian Unteanu

-1016 like-uri & share-uri;

Din articol:

“Constituim Republica Catalonia ca Stat independent şi suveran, stat de drept, democratic şi suveran“ se spune în Preambulul unei Declaraţii votate vineri în Parlamentul de la Barcelona, în cadrul unei şedinţe extraordinare la care au participat doar cei favorabili declarării independenţei, ceilalţi părăsind lucrările înaintea votului.

La câteva minute după asta, reunit în sesiune de urgenţă la Madrid, Senatul spaniol l-a autorizat pe premierul Rajoy să ia măsurile care să ducă, imediat, la „punerea sub tutelă“ a Cataloniei.”

4. Blogurile Adevărul, „Cum îşi bate şcoala joc de copiii noştri”, de Ștefan Vlaston

- 848 like-uri & share-uri;

Din articol:

“În loc să se simplifice, cunoştinţele, exerciţiile pe care trebuie să le înveţe copiii de clasa a V-a devin tot mai grele, mai inaccesibile unor copii normali. Şi asta pentru că diriguitorii educaţiei sunt autişti, zac de zeci de ani în birouri ministeriale şi au pierdut orice legătură cu şcoala reală.

Şi mai este ceva foarte grav. Filtrele de la nivelul şcolilor nu funcţionează. Avem şefi de catedră, directori, Consilii de administraţie, inspectori, Comitete de părinţi, care în loc să regleze ce este prea mult în programe şi manuale, ignoră aceste erori şi exagerări. Să acceptăm că exerciţiile grele şi foarte grele se adresează elevilor foarte talentaţi la matematică. Dar atunci, de ce le găsim în caietele unor elevi obişnuiţi?”

5. mihaivasilescublog.ro, “Balul bobocilor fără banane” 

- 755 like-uri & share-uri;

Din articol:

“N-aveam în cap decât Balul Bobocilor. Aflasem io că acolo se infiripă toate idilele. Sincer, eu nu de idilă aveam nevoie, ci de o “victimă”. Imaginea de “călău” mi-o asigurase mama. Eram tunsă ca tata și-mi făcuse si o rochie roșie din rochia ei de nașă. Eram o încântare pentru orice ochi de băiat, ce să mai.”

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Are dreptate Guran, ar trebui sa muncim pe 2 lei ca sa multumim multinationalele. Si Mircea Badea are dreptate: nu e bine deloc, ar trebui sa avem TVA 24%, ar trebui taiate cu 25% salariile medicilor, profesorilor, pompierilor, etc (sa plece de aici daca nu le convine), o scadere a pensiilor cu 15% si sa avem benzina la peste 6 lei/L. Toate astea combinate cu un salariu minim de 650 ron ar fi de vis (hei, vad ca Guran plange de disparitia platii la negru, deci sa se revina la ea). Oamenii #rezist ar fi fericiti, fara sa iasa in strada.

Trimite un comentariu