Skip to main content

Viralul zilei. Guran, postarea sfârşitului de săptămână: “Ce ştie orice buticar, dar nu ştie ministrul de Finanţe?”

 
Moise Guran Digi 24
Moise Guran Digi 24

BLOGOSFERĂ. „Problema cu salariul ăsta minim nu e că mai şi creşte, ci că el creşte în ritm susţinut deja de vreo patru ani, iar ce a anunţat acum Olguţa e o creştere de 35% în două luni (...) E ca la o licitaţie absurdă de tip cacealma… Mecanismul tot ăla este şi orice buticar vi-l poate explica.” Constatarea îi aparţine lui Moise Guran cu privire creşterea salariului minim pe economie a oferit cea mai distribuită postare în blogosfera din weekendul care a trecut.

Publicitate

A doua postare populară din blogosferă îi aparţine lui Cătălin Prisacariu. Acesta îi dedică un articol fiicei fostului Ministru de Justiţie, Florin Iordache.“Valoarea ei, valoare ei a fost să se angajeze la MAE pe spezele lu’ tăticu, vreo doi anişori, apoi să ajungă în Cancelaria BNR, la începutul acestui an.”

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Menţiune importană: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. moise.ro, “Ce ştie orice buticar, dar nu ştie ministrul de Finanţe – corelaţia dintre salariul minim şi TVA

- 7207 like-uri & share-uri;

Din articol:

“În altă ordine de idei, creşterea salariului minim (în fapt o creştere a fiscalităţii pe forţa de muncă şi a costurilor totale cu aceasta) a pus o presiune pe patroni să facă rost de bani cash, la negru, pentru plata parţială la negru a celor cărora li s-au redus doar pe hârtie orele de lucru, dar şi a celor cărora trebuia să le mai dea ceva în plus, că erau calificaţi şi i-a ajuns din urmă creşterea salariului minim.

Acum, creşterea în continuare a salariului minim nici nu mai contează foarte mult, căci cel mai probabil efect va fi acela că vom deveni o ţară de angajaţi în part-time. Şi nu, multinaţionalele nu sunt afectate, căci ele, chiar dacă nu îşi permit să facă evaziune, au externalizat deja munca necalificată (servicii de curăţenie, pază, etc) către firme mai mici care nu numai că îşi permit evaziune, dar sunt nevoite să o facă.”

2. prisacariu.ro, “Luaţi cu lămâie de la piţipoanca din BNR a lui Florin Iordache: “Valoarea ţi-o dă Dumnezeu, nu oamenii:)

- 1178 like-uri & share-uri;

Din articol:

“Mai întâi, să spunem că fata nu e chiar o fitecine, ci ditamai beneficiara şmenurilor imobiliare ale lu’ tăticu, după cum am rememorat recent: “Ca orice arivist submediocru, dar foarte şiret, Florin Iordache nu-şi poate justifica averea. Un fost apartament de 100.000 de euro, acum în proprietatea fiicei lui Iordache, a fost pitit de deputat pe numele părinţilor săi, pensionari săraci din Caracal. Tot de la părinţi (de la tată şi de la socru, mai exact), Florin Iordache a primit “împrumut” 320.000 de lei, cam 90.000 de euro la data tranzacţiei.”

Surse oficiale ne-au declarat că fiica ministrului Justiţiei, Delia Iordache a fost angajată a Ministerului Afacerilor Externe, departamentul pentru relaţia cu românii de pretutindeni, unde are de altfel şi depusă ultima declaraţie de avere în iunie 2016.”

3. Blogurile Adevărul, „A început marea tragedie a Cataloniei”, de Cristian Unteanu

-1016 like-uri & share-uri;

Din articol:

“Constituim Republica Catalonia ca Stat independent şi suveran, stat de drept, democratic şi suveran“ se spune în Preambulul unei Declaraţii votate vineri în Parlamentul de la Barcelona, în cadrul unei şedinţe extraordinare la care au participat doar cei favorabili declarării independenţei, ceilalţi părăsind lucrările înaintea votului.

La câteva minute după asta, reunit în sesiune de urgenţă la Madrid, Senatul spaniol l-a autorizat pe premierul Rajoy să ia măsurile care să ducă, imediat, la „punerea sub tutelă“ a Cataloniei.”

4. Blogurile Adevărul, „Cum îşi bate şcoala joc de copiii noştri”, de Ştefan Vlaston

- 848 like-uri & share-uri;

Din articol:

“În loc să se simplifice, cunoştinţele, exerciţiile pe care trebuie să le înveţe copiii de clasa a V-a devin tot mai grele, mai inaccesibile unor copii normali. Şi asta pentru că diriguitorii educaţiei sunt autişti, zac de zeci de ani în birouri ministeriale şi au pierdut orice legătură cu şcoala reală.

Şi mai este ceva foarte grav. Filtrele de la nivelul şcolilor nu funcţionează. Avem şefi de catedră, directori, Consilii de administraţie, inspectori, Comitete de părinţi, care în loc să regleze ce este prea mult în programe şi manuale, ignoră aceste erori şi exagerări. Să acceptăm că exerciţiile grele şi foarte grele se adresează elevilor foarte talentaţi la matematică. Dar atunci, de ce le găsim în caietele unor elevi obişnuiţi?”

5. mihaivasilescublog.ro, “Balul bobocilor fără banane

- 755 like-uri & share-uri;

Din articol:

“N-aveam în cap decât Balul Bobocilor. Aflasem io că acolo se infiripă toate idilele. Sincer, eu nu de idilă aveam nevoie, ci de o “victimă”. Imaginea de “călău” mi-o asigurase mama. Eram tunsă ca tata şi-mi făcuse si o rochie roşie din rochia ei de naşă. Eram o încântare pentru orice ochi de băiat, ce să mai.”

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mm Mm
    Are dreptate Guran, ar trebui sa muncim pe 2 lei ca sa multumim multinationalele. Si Mircea Badea are dreptate: nu e bine deloc, ar trebui sa avem TVA 24%, ar trebui taiate cu 25% salariile medicilor, profesorilor, pompierilor, etc (sa plece de aici daca nu le convine), o scadere a pensiilor cu 15% si sa avem benzina la peste 6 lei/L. Toate astea combinate cu un salariu minim de 650 ron ar fi de vis (hei, vad ca Guran plange de disparitia platii la negru, deci sa se revina la ea). Oamenii #rezist ar fi fericiti, fara sa iasa in strada.

Trimite un comentariu

sus