Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Strângerea de fonduri pentru MagicHome, campania virală a weekend-ului. Ancheta Rise Project despre Liviu Dragnea, mii de dstribuiri

 
BLOGOSFERĂ. Strângerea de fonduri pentru MagicHome, campania virală a weekend-ului. Ancheta Rise Project despre Liviu Dragnea, mii de dstribuiri

O campanie de strângere de fonduri pentru o casă în care să poată sta, chiar şi pentru câteva ore, părinţii copiilor bolnavi de cancer internaţi la spitalul Fundeni a acaparat Facebookul în weekend-ul care a trecut. Două bloguri care au scris despre această campanie au fost intens distribuite pe platforma de socializare, arată o monitorizare a FacebrandsPRO pentru Paginademedia.ro.

Publicitate

Numai textul de pe blogul Printesaurbană.ro a fost distribuit de peste 14.000 de ori peste weekend. Un altul, apărut pe oanabotezatu.ro, a avut peste 1.600 de share-uri şi like-uri.

În topul celor mai distribuite postări de pe bloguri intră şi o investigaţie marca Rise Project despre un consilier al lui Florin Iordache, care „încearcă să-i aranjeze lui Liviu Dragnea întâlniri la cel mai înalt nivel în Statele Unite ale Americii”, pentru duma de 100.000 de euro. Articolul celor de la Rise Project a fost distribuit de peste 5.000 de ori.

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, în perioada 3 - 5 noiembrie, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Menţiune importană: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. printesaurbana.ro, “STĂM PE SCAUN PÂNĂ STRÂNGEM 100.000 DE SMS-URI PENTRU PĂRINŢII COPIILOR BOLNAVI DE CANCER”, - 14.279 likes & shares;

Din postare: „Acum ştiţi despre ce e vorba. MagicHome este despre renovarea unei case în apropierea spitalului oncologic Fundeni, în care să poată sta pentru câteva ore, face un duş, mânca o masă caldă cei mai îndureraţi părinţi din lume: cei ai căror copii suferă de cancer. Cei care acum trăiesc pe un scaun de spital, dorm acolo, speră acolo, cad şi se ridică acolo, pe scaun.”

2. riseproject.ro, “O SUTĂ DE MII DE DOLARI PENTRU IMAGINEA LUI LIVIU DRAGNEA”, - 5.013 likes & shares;

Din articol: „Un consilier al lui Florin Iordache, fost ministru al Justiţiei care a promovat infama ordonanţă 13, încearcă să-i aranjeze lui Liviu Dragnea întâlniri la cel mai înalt nivel în Statele Unite ale Americii. Costul operaţiunii de cosmetizare a imaginii liderului PSD: 100 de mii de dolari.”

3. oanabotezatu.ro, “Ţintuiţi pe scaunul rezistenţei. #PentruMagicHOME”, - 1.617 likes & shares;

Din postare: „De ce stăm pe acest scaun? Fiindcă vrem să strângem, împreună, 100.000 de SMS-uri. 100.000 de SMS-uri a câte 2 euro, #PentruMagicHOME, Refugiul părinţilor care trebuie să reziste.”

4. petreanu.ro, “Exasperarea societăţii trebuie să se materializeze în acţiune politică”, - 1.349 likes & shares;

Din postare: „În timpul manifestaţiilor de revoltă de după Colectiv, de acum doi ani, i-am rugat pe unii manifestanţi să-şi explice pancartele. Am reascultat zilele acestea ce mi-au spus şi am remarcat din nou exasperarea demonstranţilor”

5. prisacariu.ro, “Schema prin care Dragnea personal scoate sute de mii de euro din hotelul falimentar “Turris”, - 1.321 likes & shares.

Din postare: „Nefericitul de Dragnea a zis (cu simţul umorului pe care numai şmecheraşii de duzină îl au când se simt pe cai mari), comentând cazul lobby-ului plătit cu 100.000 de dolari de către un combinator angajat la Iordache la Parlament, aşa: “Totuşi, 100.000 e o sumă mică pentru mine, nu?“.
Deşi se voia retorică, întrebarea are un răspuns cât se poate de concret: da, chiar o sumă mică. De fapt, Dragnea poate dispune în orice moment de câteva sute de mii de euro. Şi nu, surpriză, nu din Tel Drum. Ci din hotelul “Turris”, falimentar.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus