Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Strângerea de fonduri pentru MagicHome, campania virală a weekend-ului. Ancheta Rise Project despre Liviu Dragnea, mii de dstribuiri

 
BLOGOSFERĂ. Strângerea de fonduri pentru MagicHome, campania virală a weekend-ului. Ancheta Rise Project despre Liviu Dragnea, mii de dstribuiri

O campanie de strângere de fonduri pentru o casă în care să poată sta, chiar și pentru câteva ore, părinții copiilor bolnavi de cancer internați la spitalul Fundeni a acaparat Facebookul în weekend-ul care a trecut. Două bloguri care au scris despre această campanie au fost intens distribuite pe platforma de socializare, arată o monitorizare a FacebrandsPRO pentru Paginademedia.ro.  

Numai textul de pe blogul Printesaurbană.ro a fost distribuit de peste 14.000 de ori peste weekend. Un altul, apărut pe oanabotezatu.ro, a avut peste 1.600 de share-uri și like-uri. 

Publicitate

În topul celor mai distribuite postări de pe bloguri intră și o investigație marca Rise Project despre un consilier al lui Florin Iordache, care „încearcă să-i aranjeze lui Liviu Dragnea întâlniri la cel mai înalt nivel în Statele Unite ale Americii”, pentru duma de 100.000 de euro. Articolul celor de la Rise Project a fost distribuit de peste  5.000 de ori. 

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, în perioada 3 - 5 noiembrie, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Menţiune importană: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

 1. printesaurbana.ro, “STĂM PE SCAUN PÂNĂ STRÂNGEM 100.000 DE SMS-URI PENTRU PĂRINȚII COPIILOR BOLNAVI DE CANCER”,  - 14.279 likes & shares;

Din postare: „Acum știți despre ce e vorba. MagicHome este despre renovarea unei case în apropierea spitalului oncologic Fundeni, în care să poată sta pentru câteva ore, face un duș, mânca o masă caldă cei mai îndurerați părinți din lume: cei ai căror copii suferă de cancer. Cei care acum trăiesc pe un scaun de spital, dorm acolo, speră acolo, cad și se ridică acolo, pe scaun.”

2. riseproject.ro, “O SUTĂ DE MII DE DOLARI PENTRU IMAGINEA LUI LIVIU DRAGNEA”, - 5.013 likes & shares;

Din articol: „Un consilier al lui Florin Iordache, fost ministru al Justiției care a promovat infama ordonanță 13, încearcă să-i aranjeze lui Liviu Dragnea întâlniri la cel mai înalt nivel în Statele Unite ale Americii. Costul operațiunii de cosmetizare a imaginii liderului PSD: 100 de mii de dolari.” 

3. oanabotezatu.ro, “Țintuiți pe scaunul rezistenței. #PentruMagicHOME”,  - 1.617 likes & shares;

Din postare: „De ce stăm pe acest scaun? Fiindcă vrem să strângem, împreună, 100.000 de SMS-uri. 100.000 de SMS-uri a câte 2 euro, #PentruMagicHOME, Refugiul părinților care trebuie să reziste.”

4. petreanu.ro, “Exasperarea societății trebuie să se materializeze în acțiune politică”, - 1.349 likes & shares;

Din postare: „În timpul manifestațiilor de revoltă de după Colectiv, de acum doi ani, i-am rugat pe unii manifestanți să-și explice pancartele. Am reascultat zilele acestea ce mi-au spus și am remarcat din nou exasperarea demonstranților”

5. prisacariu.ro, “Schema prin care Dragnea personal scoate sute de mii de euro din hotelul falimentar “Turris”,  - 1.321 likes & shares.

Din postare: „Nefericitul de Dragnea a zis (cu simțul umorului pe care numai șmecherașii de duzină îl au când se simt pe cai mari), comentând cazul lobby-ului plătit cu 100.000 de dolari de către un combinator angajat la Iordache la Parlament, așa: “Totuşi, 100.000 e o sumă mică pentru mine, nu?“.
Deși se voia retorică, întrebarea are un răspuns cât se poate de concret: da, chiar o sumă mică. De fapt, Dragnea poate dispune în orice moment de câteva sute de mii de euro. Și nu, surpriză, nu din Tel Drum. Ci din hotelul “Turris”, falimentar.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu