Skip to main content

ÎN CULISE. Cum filmează Dinescu Politică și Delicatețuri. Un making of cu mâncare, cu taraf și cu multe cântări

 
ÎN CULISE. Cum filmează Dinescu Politică și Delicatețuri. Un making of cu mâncare, cu taraf și cu multe cântări

ÎN CULISE. Taraf, muzică și veselie. Mâncare din belșug. Am fost la Politică și Delicatețuri să vedem ce nu se vede la TV.

Publicitate

Cum se filmează emisiunea lui Mircea Dinescu?

Un making of în câteva filmulețe:

Felul întâi. Prima parte, în care se gătește. În care aflăm de unde își ia Dinescu rețetele și cine a scris prima carte de bucate din România. Stăm într-o bucătărie mică, în care își fac loc prezentatorul, invitatul și trei cameramani. Discutăm cu realizatorul și cu producătorul emisiunii de pe TVR, Dan Manoliu.

Felul doi. A doua parte, în care se cântă. Se coboară în cramă și se filmează momentul tarafului și dialogul cu invitatul. Pentru final, se urcă iar în restaurant, pentru testimoniale.

Desert. Bonus. De la repetiții, cu taraful lui Ness și cu Fuego.

Prima parte, în care se gătește și în care aflăm de unde își ia Dinescu rețetele. În bucătărie

Filmarea începe în bucătărie. Se filmează în timp real, aproximativ jumătate de oră. La montaj rămân cam 15 minute, ne explică producătorul Dan Manoliu, cel care dă toate indicațiile regizorale.

Se filmează într-un spațiu foarte, foarte strâmt. Mult mai mic decât se vede pe TV. Trei cameramani stau in spate (doi lateral și unul pe mijloc, cu un slider). Alte două camere GoPro sunt în platou (una chiar deasupra mesei cu bucate).

Aflăm de unde își ia Mircea Dinescu rețetele și cine a scris prima carte de bucate din România: Mihail Kogălniceanu și Costache Negruzzi care "de rușine, la prima ediție și-au pus doar inițialele". "După ce a prins la public, la a doua ediție și-au pus și numele întregi", spune Dinescu.

VIDEO 1. În bucătăria lui Dinescu, la Politică și delicatețuri.

Partea a doua, în care se cântă. Cu taraful lui Ness. În cramă

După filmarea din bucătărie, se coboară în cramă, pentru discuția cu invitatul. Și pentru muzică.

Pentru că spațiul este și aici foarte mic, se filmează în două părți. În prima fază, toate camerele sunt pe taraf și se trag cadrele cu muzica. La TV taraful pare mai departe de invitați, dar în realitate sunt la maipuțin de un metru. În a doua fază, taraful pleacă, iar în locul lui sunt montate camerele și se trage dialogul dintre Mircea Dinescu și invitat.

Ultimele cadre se filmează sus, în restaurant. Sunt interviurile cu Dinescu și cu invitatul lui (Paul Surugiu - Fuego la filmarea la care am fost). Scurtele testimoniale sunt inserate pe parcursul emisiunii.

VIDEO. Filmarea din cramă. Cu multe cântări

EXTRA. O repetiție cu taraful lui Ness și cu Fuego

Într-o pauză între filmări, Fuego coboară în cramă, unde repeta taraful .

Un moment inedit cu taraful lui Ness și cu Fuego, în crama lui Mircea Dinescu.

VIDEO. Taraful lui Ness și Fuego

Citește și: VIDEO. Am fost în culisele Știrilor Pro TV. Ce am văzut? Un tur în spatele știrilor

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu