Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Postări închinate Regelui Mihai I, distribuite de zeci de mii de ori. Tolo: „Da, n-am fost un milion azi în stradă. Am fost 23 de milioane, în gări și peste tot în lume”

 
BLOGOSFERĂ. Postări închinate Regelui Mihai I, distribuite de zeci de mii de ori. Tolo: „Da, n-am fost un milion azi în stradă. Am fost 23 de milioane, în gări și peste tot în lume”
Sursa foto: Dan Mihai Bălănescu

Weekendu-ul acesta, în social media, s-a discutat aproape exclusiv despre funeraliile Regelui Mihai I și reacțiile românilor la acest moment istoric. „Da, n-am fost un milion azi în stradă. Am fost 23 de milioane, în țară, în gări și peste tot în lume”, a remarcat jurnalistul Cătălin Tolontan într-un articol publicat pe blogul său.  

Textul a fost fost intens distribuit pe Facebook, cu aproape 60.000 de likeuri și share-uri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Jurnalistul Moise Guran a dat al doilea cel mai distribuit text de pe Facebook: „Două decese, o singură înmormântare”.

„România nu se desparte în aceste zile doar de ultimul său monarh, se desparte și de democrație. Ce zic eu, România se reinventează ca republică într-una în care meseria de hoț e mai protejată decât cea de medic, de profesor… nu mai vorbim de cea de magistrat.”, notează jurnalistul Moise Guran. 

Publicitate

Iată topul celor mai distribuite postări de pe bloguri din zilele 15 - 17 decembrie:

Menţiune importană: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.  

1. tolo.ro,” DA, N-AM FOST UN MILION AZI ÎN STRADĂ. AM FOST 23 DE MILIOANE, ÎN ȚARĂ, ÎN GĂRI ȘI PESTE TOT ÎN LUME”,  - 59.576 likes & shares;

Din postare: 

„Înmormântarea Regelui Mihai ne arată că e o mare nevoie de includere, nu numai la bine. Pentru că, acum, clar nu ne e bine. Oamenii sunt triști, și ziua aceasta ne-a găsit aproape disperați și nu neapărat pentru moartea Regelui, căci acest moment e despre noi. De aceea azi a contat tăcerea profundă.E nevoie să ne acceptăm așa cum suntem, cu defectele, dar și cu bunele capacități.”

2. moise.ro, “Două decese, o singură înmormântare”,  - 15.964 likes & shares;

Din postare: 

„România nu se desparte în aceste zile doar de ultimul său monarh, se desparte și de democrație. Ce zic eu, România se reinventează ca republică într-una în care meseria de hoț e mai protejată decât cea de medic, de profesor… nu mai vorbim de cea de magistrat.

Cam asta se întâmplă în aceste zile, dar deja știm cu toții, ceea ce am vrut eu să vă spun este că evenimentele s-au precipitat și chiar au devenit mai ușor de înțeles pentru popor datorită morții Regelui.

Sunt un om rațional, prea puțin mistic, dar mi-e imposibil să nu constat asta – prin moartea sa, Regele Mihai ne-a oferit o oglindă în care să-i vedem mai bine, căci îi vedem în antiteză, pe infractorii care ne conduc.”

3. tolo.ro, “MONARHIA DE CÂTEVA ZILE. CUM VĂ PLACE?”, - 3.651 likes & shares;

Din postare:

Trăim o stare de grație, copilărească și înălțătoare deopotrivă, care a transformat România într-un regat experimental 

4. prisacariu.ro, “Tovarășe Iliescu, sper că privești atent la funeraliile regelui, ca să vezi ce nu se va întâmpla la moartea ta”, - 1.413 likes & shares;

Din postare:

„La funeraliile tale, tovarășe, poate va veni Gorbaciov. Sau poate nu. Și nu se va arunca cu flori. Decât dacă-s flori de mină. Iar pe marginea cortegiului vor sta, de o parte, învinșii gângavi care te-au privit în ’90 ca pe un Ceaușescu cu față umană, iar de cealaltă parte învingătorii grași, tupeiști și corupți precum Iordache, Șerban Nicolae, Dragnea și tot neamul lor cel blestemat.”

5. prisacariu.ro, “Duda a murit, trăiască Al României Radu! Pe bune, așa-i zice în bulletin”, - 1.160 likes & shares.

Din postare: 

Că Radu Duda ajunsese, la un moment dat, un fel de “prens pol” cu titulatură de Hohenzollern-Veringen este cert, dar e încă subiect de dezbatere dacă era și regulamentar (după regulile monarhice, aristocratice etc.).

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu