Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Postări închinate Regelui Mihai I, distribuite de zeci de mii de ori. Tolo: „Da, n-am fost un milion azi în stradă. Am fost 23 de milioane, în gări şi peste tot în lume”

 
Sursa foto: Dan Mihai Bălănescu
Sursa foto: Dan Mihai Bălănescu

Weekendu-ul acesta, în social media, s-a discutat aproape exclusiv despre funeraliile Regelui Mihai I şi reacţiile românilor la acest moment istoric. „Da, n-am fost un milion azi în stradă. Am fost 23 de milioane, în ţară, în gări şi peste tot în lume”, a remarcat jurnalistul Cătălin Tolontan într-un articol publicat pe blogul său.

Publicitate

Textul a fost fost intens distribuit pe Facebook, cu aproape 60.000 de likeuri şi share-uri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Jurnalistul Moise Guran a dat al doilea cel mai distribuit text de pe Facebook: „Două decese, o singură înmormântare”.

„România nu se desparte în aceste zile doar de ultimul său monarh, se desparte şi de democraţie. Ce zic eu, România se reinventează ca republică într-una în care meseria de hoţ e mai protejată decât cea de medic, de profesor… nu mai vorbim de cea de magistrat.”, notează jurnalistul Moise Guran.

Iată topul celor mai distribuite postări de pe bloguri din zilele 15 - 17 decembrie:

Menţiune importană: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. tolo.ro,” DA, N-AM FOST UN MILION AZI ÎN STRADĂ. AM FOST 23 DE MILIOANE, ÎN ŢARĂ, ÎN GĂRI ŞI PESTE TOT ÎN LUME”, - 59.576 likes & shares;

Din postare:

„Înmormântarea Regelui Mihai ne arată că e o mare nevoie de includere, nu numai la bine. Pentru că, acum, clar nu ne e bine. Oamenii sunt trişti, şi ziua aceasta ne-a găsit aproape disperaţi şi nu neapărat pentru moartea Regelui, căci acest moment e despre noi. De aceea azi a contat tăcerea profundă.E nevoie să ne acceptăm aşa cum suntem, cu defectele, dar şi cu bunele capacităţi.”

2. moise.ro, “Două decese, o singură înmormântare”, - 15.964 likes & shares;

Din postare:

„România nu se desparte în aceste zile doar de ultimul său monarh, se desparte şi de democraţie. Ce zic eu, România se reinventează ca republică într-una în care meseria de hoţ e mai protejată decât cea de medic, de profesor… nu mai vorbim de cea de magistrat.

Cam asta se întâmplă în aceste zile, dar deja ştim cu toţii, ceea ce am vrut eu să vă spun este că evenimentele s-au precipitat şi chiar au devenit mai uşor de înţeles pentru popor datorită morţii Regelui.

Sunt un om raţional, prea puţin mistic, dar mi-e imposibil să nu constat asta – prin moartea sa, Regele Mihai ne-a oferit o oglindă în care să-i vedem mai bine, căci îi vedem în antiteză, pe infractorii care ne conduc.”

3. tolo.ro, “MONARHIA DE CÂTEVA ZILE. CUM VĂ PLACE?”, - 3.651 likes & shares;

Din postare:

Trăim o stare de graţie, copilărească şi înălţătoare deopotrivă, care a transformat România într-un regat experimental

4. prisacariu.ro, “Tovarăşe Iliescu, sper că priveşti atent la funeraliile regelui, ca să vezi ce nu se va întâmpla la moartea ta”, - 1.413 likes & shares;

Din postare:

„La funeraliile tale, tovarăşe, poate va veni Gorbaciov. Sau poate nu. Şi nu se va arunca cu flori. Decât dacă-s flori de mină. Iar pe marginea cortegiului vor sta, de o parte, învinşii gângavi care te-au privit în ’90 ca pe un Ceauşescu cu faţă umană, iar de cealaltă parte învingătorii graşi, tupeişti şi corupţi precum Iordache, Şerban Nicolae, Dragnea şi tot neamul lor cel blestemat.”

5. prisacariu.ro, “Duda a murit, trăiască Al României Radu! Pe bune, aşa-i zice în bulletin”, - 1.160 likes & shares.

Din postare:

Că Radu Duda ajunsese, la un moment dat, un fel de “prens pol” cu titulatură de Hohenzollern-Veringen este cert, dar e încă subiect de dezbatere dacă era şi regulamentar (după regulile monarhice, aristocratice etc.).

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus