Skip to main content

Petreanu, postarea zilei: “Data viitoare, votează! De ce?” Din 18.4 milioane de alegători, 11 milioane nu s-au prezentat la vot

 
parlament
parlament

BLOGOSFERĂ. „Din 18.403.044 alegători pe listele electorale, 11.079.676 nu s-au prezentat la vot”. Cifre publicate şi comentate de Vlad Petreanu cu privire la prezenţa la vot pentru alegerile Parlamentare de anul trecut. Un text care s-a viralizat puterni, cu câteva zeci de mii de like-uri şi share-uri.

Publicitate

A doua postare populară din blogosferă îi aparţine lui Cătălin Prisacariu: “ Suntem nebuni, îi bănuim de bună-credinţă pe Tăriceanu, Dragnea, Iordache, Nicolicea, Nicolae, Olguţa şi restul?”

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Menţiune importană: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. petreanu.ro, Data viitoare, votează!

- 21.451 like-uri & share-uri;

Din postare:

“În orice caz, proporţia atât de mare de persoane care nu votează nu înseamnă, cumva, că partidul care câştigă alegerile, indiferent care ar fi acesta, n-ar avea legitimitate să guverneze. Are, evident, că asta e regula jocului. Cu reprezentativitatea stă mai prost şi aici trebuie să lucrăm, pentru că, iată, cu votul unei minorităţi hotărâte şi cu indiferenţa unei majorităţi autiste, un partid rău-intenţionat poate face o mulţime de pagube în statul român, care ajung să afecteze, în cele din urmă, şi majoritatea placidă.

În urmă cu un an, îţi demonstram cum ajungi să dai putere unui partid să decidă în numele tău, chiar dacă tu n-ai votat cu el.”

2. prisacariu.ro, Suntem nebuni, îi bănuim de bună-credinţă pe Tăriceanu, Dragnea, Iordache, Nicolicea, Nicolae, Olguţa şi restul?

- 1.510 like-uri & share-uri;

Din postare:

“Tu, care presupui că, poate, printre modificările alea la legile Justiţiei, ar fi şi unele bune, ţi-ai lăsa copilul, fie şi câteva ore, cu Şerban Nicolae? Sau ţi-ai lăsa economiile de o viaţă pe mâna lui Florin Iordache? Dar cheile casei i le-ai da lui lui Liviu Dragnea/Tăriceanu? Ori te-ai asocia cu Lia Olguţa Vasilescu într-o afacere în care ţi-ai investi banii?

Am nişte bănuieli că, la fiecare din întrebările de mai sus, răspunsul ar fi “nu”.

Practic, oamenii ăştia nu au nici o legătură cu viaţa ta, cu aspiraţiile tale, cu ideile tale despre societate, cu visurile tale. (…)”

3. tolo.ro, Managerul de la Spitalul Nasta a chemat azi televiziunile ca să atace Gazeta, dar n-a amintit nimic despre achiziţiile de materiale sanitare de 2,3 milioane de lei, fără licitaţie! După-amiază, ministrul a demis-o!

- 793 like-uri & share-uri;

Din postare:

În bugetul aprobat al spitalului condus de Gilda Popescu, pentru capitolul 20.04.02, materiale sanitare, există alocaţi 3,366.752 lei.

“Conform Programului Anual de Achiziţii, aprobat de Comitetul Director, noi trebuia să achiziţionăm materialele sanitare pe codul CPV 33140000-3 Consumabile medicale cu licitaţie deschisă”, spun surse din spital.

Ce a descoperit Corpul de Control? Că doar 220.000 de lei au fost contractaţi cum scria la buget!

Facturile de materiale sanitare au fost de 2.500.000 de lei, până în momentul controlului.

Restul?

”Diferenţa de 2,3 milioane de lei au fost achiziţii directe de materiale sanitare, făcute cu încălcarea legii achiziţiilor publice”- Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii, cerând demiterea managerului Gilda Popescu”

4. Blogurile Adevărul, Haideţi să lămurim care e treaba cu independenţa procurorilor. Cum a muşcat Tudorel Toader din momeala propagandei, de Liviu Avram

- 786 like-uri & share-uri;

Din postare:

“Tudorel Toader a muşcat momeala. Era prea tentantă Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, ştie negreşit toate aceste lucruri.

Numai că în loc să clarifice public lucrurile, mai mult le încurcă, prin lansarea de fumigene ridicate la fileu de grupuri interesate în intimidarea procurorilor.

Propaganda Mafiei tot ventilează de câteva zile o ştire care vine din Franţa şi care spune aşa: Consiliul Constituţional francez a respins o sesizare a procurorilor şi a apreciat că subordonarea parchetului ministrului Justiţiei nu împiedică garantarea independenţa sale. Propaganda face şi ea ce ştie mai bine: ia o felie de adevăr şi o umflă astfel încât să pară adevărul întreg. Dar am aşteptat să văd dacă preiau această ştire şi oameni cu ştiinţă de carte. Şi iată că s-a trezit unul: Tudorel Toader, ministrul Justiţiei. Şi foloseşte această ştire ca să justifice abrogarea independenţei procurorilor români.

Aşa cum ştim, domnul TT este un maestru al jumătăţilor de adevăr. El ştie bine cum stau lucrurile în Franţa, şi totuşi utilizează doar o felie de adevăr, ceea ce indică premeditare. Or ceea ce nu spune domnul TT este că în Franţa, spre deosebire de România, între procurori şi instanţă mai există o instituţie foarte puternică: judecătorul de instrucţie. (…)”

5. Blogurile Adevărul, Sunt conştienţi guvernanţii de riscul ca o manifestaţie paşnică să se transforme într-o catastrofă umană?, de Ştefan Vlaston

- 581 like-uri & share-uri;

Din postare:

“Observ că nu le pasă guvernanţilor de manifestaţiile care se petrec aproape zilnic. În Bucureşti şi în alte oraşe ale ţării. Au văzut că sunt paşnice, că protestatarii pleacă liniştiţi acasă, iar pe ei nu-i opreşte nimic să-şi continue opera de reîncălecare a justiţiei. Ignoră, pur şi simplu, reacţiile magistraţilor, a presei independente şi a manifestaţiilor paşnice.

Îşi imaginează cineva o ciocnire violentă între zece mii de manifestanţi şi câteva mii de jandarmi?

Este pregătită actuala putere să răspundă pentru astfel de evenimente, în mijlocul UE şi în NATO? Nu suntem în Africa sau America de Sud, în care guvernanţii nu trebuie să dea socoteală cuiva. Reacţia partenerilor noştri va fi imediată şi devastatoare. (…)”

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus