Skip to main content

Viralele zilei. Guran, cea mai distribuită postare: „Herr Iancule, fii căpitanul nostru!”

 
Viralele zilei. Guran, cea mai distribuită postare: „Herr Iancule, fii căpitanul nostru!”
Foto: Moise.ro

BLOGOSFERĂ. „Strada și Iohannis au în egală măsură nevoie unul de celălalt în criza actuală, căci nici președintele nu are șanse să oprească tăvălugul PSD fără Stradă, nici Strada nu prea mai are putere și, vă garantez, nu va avea ce face în cazul, tot mai probabil, în care gașca infracțională organizată din parlament va merge înainte.” Constatarea care îi aparţine lui Moise Guran cu privire la rolul pe care președintele țării îl are în relația cu societatea, a oferit cea mai distribuită postare în blogosferă, cu mii de like-uri și share-uri.

A doua postare populară din blogosferă vine de pe blogurile Adevărul și îi aparţine lui Valeriu Nicolae: “De ce Dacian Cioloș nu reprezintă soluția magică?”

Publicitate

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Menţiune importană: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. moise.ro, “Herr Iancule, fii căpitanul nostru!”,  

- 7053 likes & shares;

Din postare:

“Președintele României, deși are unele instrumente de ultimă intervenție în procesul legislativ, adevărata sa putere stă exact în calitatea de lider național. (…)
În calitatea sa de lider național, președintele dă mesaje. Iar când Strada obosește, mesajele o întăresc.
În calitatea sa de arbitru politic, președintele dă mesaje parlamentului. Iar când parlamentul o ia razna, devenind anti-social, mesajele președintelui traversează ca un crucișător clasa politică, provocând polarizări, echilibrări sau re-echilibrări, așa cum, da, s-a întâmplat în februarie… Alegeri anticipate acum ar fi prea mult, spunea atunci Președintele Iohannis, avertizându-i totuși, în acest fel, pe parlamentari – nu vă jucați cu focul, dizolvarea parlamentului este totuși prevăzută în Constituție! Nu numai declanșarea procedurii, dar și mesajul în sine produce efecte.
În calitatea sa de reprezentant al națiunii în Executiv, președintele poate chema neîngrădit poporul la referendum și, mai ales, poate iniția modificarea Constituției.”

2. Blogurile Adevărul, “Despre purici şi păduchi. De ce Dacian Cioloş nu e soluţia magică”, de Valeriu Nicolae, 

- 1940 likes & shares;

Din postare:

„Platforma România 100 are aproape 40.000 de susţinători pe hârtie. Din donaţii, îşi permit să plătească doi oameni şi jumătate. Undeva în jur de 15.000 de persoane de fiecare.
Sunt câteva zeci de oameni care fac voluntariat atunci când au timp. Iar eu sunt unul dintre ei. Ca să aibă vreo şansă în a produce schimbare, Platforma are nevoie de 30 de poziţii permanente la nivelul ţării.”

3. playtech.ro, “Clipul cu ursul polar pe moarte îți arată efectul încălzirii globale”, de Bianca Prangate 

- 415 likes & shares;

Din postare:

„Ursul poate fi văzut cum încearcă să se târască pe pământ căutând de mâncare într-un tomberon folosit de pescari. Când nu găsește nimic, se prăbușește pe jos. Urșii polari sunt una din multele victime ale încălzirii globale. Ei sunt obișnuiți cu gheața arctică, care le permitea să vâneze foci. Pe măsură ce gheața se topește, urșii dispar încet-încet.”

4. contributors.ro, “Dacă treceam la monarhie în ’90 ar fi fost mai rău”, de Sorin Ioniță,  

- 411 likes & shares;

Din postare:

„Ei, dacă regele făcea şi dregea în ’90, dacă l-ar fi ajutat mai multă lume atunci, dacă era poporul mai luminat, dacă am fi trecut la monarhie, altfel ar fi arătat ţara acum, am fi fost mai repede în orbita euro-atlantică, etc… O grămadă de lume repetă chestia asta, complet nereflectat. De fapt, judecând retrospectiv, toate şansele sunt să fi fost mai rău cu monarhia decât altminteri.”

5. prisacariu.ro, “DOCUMENT EXCLUSIV CNSAS Puiu Pașcu e liber să-i critice pe americani exact ca în anii ’80, când putea să-i și toarne”,  

- 299 likes & shares.

Din postare:

“Ieri seară, Pașcu a postat pe Facebook un textuleț. Mic și de la țară, cum îi place fostului teoretician și propagandist comunist să scrie: “Aoleooo, înțeleg ca unii sunt convinși ca daca procurorul Portocala este împiedicat sa își facă “numarul” – si știm toți foarte bine ce si cum face – Rusia ar avea de profitat!? Hai ca la asta nu m-am gândit … Ei, daca e așa, cred ca noi romanii ar trebui atunci sa ne cerem scuze procurorului Portocala si sa-l rugam frumos sa revină!?”
Puiuțu Pașcu nu a dezvăluit pe cine ironizează. Spre deosebire de acum vreo trei decenii, când, probabil, îi numea pe toți. Mă refer, desigur, la hârtiile pe care le umplea conștiincios și le adresa unor tovarăși de la vârful sistemului (observați, vă rog, că nu am spus că turna la Securitate, Puiu Pașcu nu cred că era așa ticălos).”
 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • O fi Moise uneori enervant, insa totuși, e singurul care incearca, lupta cu argumentele pe masa. Ce mi-aș dori ptr voi care-l criticați de zor, sa trăiți dramele Ucrainei din est pe pielea voastră, ca acolo ne va duce corupția pe care o susțineți prin demagogii Dragnea, Tariceanu & găștile lor de parveniti înavuțiți exclusiv prin smecherie ordinara: prin delapidarea activelor si banilor de la buget.
    Chiar sunteți orbi, ori doar ticăloși ?!
  • Guran se simte cumva un portator de portavoce? A cui? Cred ca a uitat ca nu mai este la TV (pentru a da el verdicte).
    PS: Cred ca face parte totusi din CCR, ca prea le stie pe toate. ;)

Trimite un comentariu