Skip to main content

Acces Direct, o ediție sinistră: „Dosarul fetița înviată! Rudele au probe!” I-a oripilat și pe membrii CNA. Ce amendă a luat?

 
Acces Direct, o ediție sinistră: „Dosarul fetița înviată! Rudele au probe!” I-a oripilat și pe membrii CNA. Ce amendă a luat?

IMEDIAT, FETIȚA ÎNREGISTRATĂ DUPĂ MOARTE? Discuții cu fetița după înmormântare! Dosarul fetița înviată! Rudele au probe! Aceste burtiere au curs la Acces Direct, într-o emisiune care i-a oripilat și pe membri CNA. Antena 1, 2017. O ediție despre o fetiță care ar fi înviat.

45 de minute și 31 de secunde a „dezbătut” Mirela Vaida la Acces Direct cazul unei fetițe care ar fi înviat cu ajutorul unor „savanți”. Înainte de decizia luată de CNA, iată ce s-a întâmplat:

Publicitate

Pe 26 iulie, emisiunea Acces Direct a dedicat întreaga ediție, cazul fetiței Amelia, care a murit de rujeolă, și care ar fi înviat. Pe post, au curs titluri precum:

 • „Dosarul fetița înviată! Dovezi de la înmormântare!”;
 • „Imediat: Mesaje de necrezut de la savanți”;
 • „Dosarul fetița înviată! Probe șoc: înregistrări și mesaje”;
 • „Discuții cu fetița după înmormântare!”
 • „Dosarul fetița înviată! Rudele au probe!;”
 • „Savanții: Fata Denisiei Trăiește”
 •  Mama: ”Am văzut-o față în față! M-am speriat”;
 • Unchiul Vidu: ”Eu am vorbit cu cea mică la telefon”
 • ”Fetița a dormit o noapte cu mama ei după înmormântare” 
 • URMEAZĂ: DISCUȚIE CU FETIȚA DUPĂ ÎNHUMARE ÎNREGISTRARE ȘOC! (titlu care a stat pe ecran timp de 10 minute și 41 de secunde).

Totodată, pe post au fost difuzate fotografii ale fetiței însoțite de text: IMEDIAT, FETIȚA ÎNREGISTRATĂ DUPĂ MOARTE? 

Mai târziu, apare și o înregistrare cu o discuție a unui bărbat, prezentat ca unchiul Amelieie, cu o fetiță. FETIȚĂ: CE FACI? UNCHIUL: CE FACI, AMELIA?
Voce din off: Înregistrările cu fetița de doi anișori, după înmormântarea ei, îți vor face pielea de găină!

Subiectul discutat în luna iulie 2017 i-a scandalizat pe unii membrii CNA, care au propus și votat o sancțiune de 50.000 de lei.

„A fost o anchetă” care a devoalat o farsă, s-a apărat reprezentantul Antenei 1. Însă, așa-zisa devoalare a venit în ediția de a doua zi a emisiunii Acces Direct.

„E ceva inimaginabil și nu se poate spune că e de interes public. Sub nicio formă”, a spus Florin Gabrea, membru CNA.

„E halucinant ce se discută acolo”, a remarcat Radu Herjeu, cel care a și propus amenda de 50.000 de lei pentru încălcarea legislației privind protecția minorilor. Sancțiunea a atras șase voturi pentru: Mihail Marius Badea, Orsolya Borsos, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu și Dorina Rusu.

Din discuțiile de la CNA:

Florin Gabrea, membru CNA – „E ceva inimaginabil și nu se poate spune că e în interesul public. Sub nicio formă.”

Norina Ionescu, reprezentant Antena 1 – Au fost două ediții de Acces Direct. A fost o anchetă jurnalistică făcută de un Mihaela Ionescu, reporter al postului. Familia, după ce a apelat la organele legale când a fost contactată de așa-zișii savanți, a apelat la Acces Direct. Toate imaginile au fost puse la dispoziție de către mama fetiței. În final, această anchetă a scos la iveală că acești așa-ziși savanți, trei la număr, era unul singur. El a intervenit prin telefon în următoarea ediție, recunoscând această farsă. Mai departe, pentru că Acces Direct nu are nici rolul să ducă la bun sfârșit și să facă o treabă pe care o au de făcut niște alte organe ale statului, mai departe, cazul acesta a fost preluat de poliție.
(…) Rudele au fost cele care au veni și au cerut sprijin. Au pus la dispoziție toate materialele cu acești savanți. Le-au pus la dispoziție această anchetă, iar rezultatul a fost acesta: că a fost vorba despre o farsă.

Florin Gabrea, membru CNA – Așa fiind, o farsă, o farsă sinistră, cea mai sinistră dintre farse, postul tv ar fi trebuit să aibă un discernământ minim, de persoană care este cu facultățile acasă. E o farsă.

Norina Ionescu – Nu s-a putut demonstra că e o farsă decât după ce s-au pus cap la cap toate aceste depoziții ale familiei.

Florin Gabrea – Mi se pare grosolan că ați putut să marșați la așa ceva.

Dorina Rusu, membru CNA – Dacă reiese în a doua emisiune că este o farsă, de ce cei de la Acces Direct nu au făcut această investigație și nu au prezentat rezultatele farsei încă din prima emisiune? Ați stat o oră în care s-a discutat despre savanți, despre mama care a dormit cu fetița, s-a vorbit sau nu cu fetița. Mai era câte o intervenție a moderatorului care mai spunea că se poate sau nu să fie o înscenare. Am văzut că până la sfârșitul acestei emisiuni nu reieșea foarte clar că a fost o farsă, pentru ca în a doua emisiune să veniți cu rezultatele investigației. Termenii în care s-a vorbit despre subiectul acesta mi se pare incalificabil.
Monica Gubernat – Înțeleg că este vorba despre o farsă făcută unei familii care a pierdut un copil, iar dumneavoastră ați decis să o puneți pe tapet.

Norina Ionescu – Familia a apelat la această emisiune care din păcate este pusă sub deviza machiavelică a goanei după audiență și orice aș spune eu despre orice anchetă jurnalistică, despre orice demers al unor oameni care vin și apelează la această emisiune pentru că cu organele legale nu au avut sorți de izbândă este degeaba. Eu vin să pledez aici pentru nimic, în sensul în care discursul este așa.

Monica Gubernat – Problema este că ați intrat în acest joc al farsei. Pentru că ați vorbit despre o fetiță înviată fără măcar să puneți niște ghilimele.

Norina Ionescu – Nu ne putem substitui în organe legale care să rezolve astfel de cazuri. (…) Cine a știut că este o farsă de la început când a venit o familie cu o problemă?

Radu Herjeu, membru CNA – Sincer, am senzația că astfel de emisiuni ne tratează pe toți ca pe niște sălbatici care acum au ieșit din grotă. Dacă emisiunea începea așa: „stimați telespectatori, un grup de șarlatani ordinari și-au bătut joc de o familie pretinzând că au vorbit cu fetița moartă a acestora”, vă credeam. Dacă ar fi fost o știre care în postul nostru, în urma unei sesizări a unei familii a făcut o sesizare la organele de anchetă pentru a-i închide pe acești nenorociți ordinari care și-au bătut joc de sentimentele unei familii, vă credeam. Însă, în momentul în care emisiunea dumneavoastră spune așa: „dovezi de la înmormântare”, „discuții cu fetița după înmormântare!”, „dosarul fetița înviată!”, „rudele au probe!”. Unde sunt șarlatanii? Nu cumva șarlatanii sunt cei care afirmă lucrurile astea.

Norina Ionescu: Lucrurile acestea s-au întâmplat în timp real.

Radu Herjeu, membru CNA: Nu e vorba despre a doua apariție a lui Iisus pe pământ. E vorba despre un lucru pe care orice om de bun simț l-ar fi considerat o prostie. Singurul lucru care putea fi abordat era șarlatania și modul în care acei nenorociți ar putea să mai facă și alte victime. Aici se discută 45 de minute ca și când ar fi un subiect de discutat învierea fetiței. Prima emisiune este de promovare a acestei farse făcute de alții. Că n-ați știut? Păi dumneavoastră ați folosit mai devreme ancheta jurnalistică. Păi ancheta jurnalistică se face înainte, nu după. Cum să dați pe post o înregistrare cu o fetiță despre care se presupune că e moartă și fără să scrieți: Atențiune, aceasta este o farsă. (…) Eu am văzut 45 de minute, în care subiectul a fost discutat ca și cum ar fi fost discutat. E halucinant ce se discută acolo.
 

 

 

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • sunt interesata de audienta serialului Fructul oprit episodul 2 de pe Antena 1 si de audienta primei editii Bravo ai stil ALL STARS de la Kanal D
 • Deci trec 6 luni si ei doar acum primesc amenda? #rusineCNA

  In alte tari, pentru asa difuzare, o televiziune primea amenda la cateva ore distanta, nu la 6 LUNI !!!
 • Cred ca nu intelegeti nimic. Niste oameni erau sunati de cativa escroci. Fix ca in ''metoda accidentul''. Li se spunea ca fata lor traieste. Si le puneau la telefon vocea fetitei. In final s-au descoperit ''actorii'' escrocheriei. Si a fost anuntata politia. Care, pana atunci nu miscase un deget. Voua va place sa injurati, fara sa stiti despre ce e vorba.

Trimite un comentariu