Skip to main content

Doina Gradea, şeful interimar al TVR, proces pierdut cu Andreea Berecleanu. Şi Berecleanu trebuie să-i dea 1 leu, daune, Doinei Gradea

 
Doina Gradea Business Magazin
Doina Gradea Business Magazin

UPDATE. Doina Gradea, şeful interimar al TVR, a pierdut un proces cu Andreea Berecleanu, pentru o serie de afirmaţii făcute de Gradea la adresa prezentatoarei Observatorului, în urmă cu mai bine de doi ani.

Publicitate

Conform deciziei, Gradea ar trebui să prezinte scuze publice într-un cotidian de circulaţie naţională. Pe de altă parte, Andreea Berecleanu ar trebui să-i plătească la rândul ei 1 leu, daune Doinei Gradea.

Decizia dată de Tribunalul Bucureşti pe 20 decembrie 2017 nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel cu recurs.

Andreea Berecleanu, pentru Observator.tv: „Procesul solutionat prin decizia pronuntata de Tribunalul Bucuresti a vizat articolul publicat de Doina Gradea la 28 septembrie 2015 pe blogul acesteia. In articol mi-au fost aduse acuzatii lipsite de orice pertinenta, insulte si calomnie, prin relatarea unor fapte complet neadevarate.

Obligarea Doinei Gradea la a-si cere scuze intr-un cotidian de circulatie nationala este o consecinta a constatarii de catre instanta a caracterului mincinos al acuzatiilor si insinuarilor acesteia din cadrul articolului, raportat la adevarata stare de fapt: eu nu am prezentat niciodata emisiunea matinala de la Pro Tv, nici alaturi de Andrei Zaharescu si nici in vreo alta formula. Discutiile pe care acesta l-a avut cu persoanele din conducerea Pro Tv nu m-au privit, urmare fiind faptul ca dupa ce Andrei Zaharescu a parasit Pro Tv, in anul 1998, eu am mai ramas la Pro Tv inca 5 ani, pana in 2003, cand am plecat la Antena 1,

Poveşti din vremea lui Adrian Sârbu

Totul a pornit în septembrie 2015, când Doina Gradea a publicat pe site-ul oaresuntunporc.ro o serie de poveşti de pe vremea când era asistenta personală a mogulului Pro TV, Adrian Sârbu.

Printre altele, ea a spus despre Andreea Berecleanu şi Andrei Zaharescu, pe atunci soţi, că „se “implicasera” prea tare in continutul programului, transformandu-l in “talcioc personal”, asa incat depasisera cu mult limitele jurnalismului si profesionalismului impus cu rigoare de companie si care puteau afecta imaginea PRO TV.

Si-au recunoscut greseala, au plecat in conditiile oferite de noi si si-au vazut mai departe de viata lor”, a povestit atunci Gradea.

Andreea Berecleanu a reacţionat atunci imediat spunând că afirmaţiile fostei asistente a lui Sârbu erau neadevărate:

Andreea Berecleanu, într-un punct de vedere trimis Paginademedia.ro în septembrie 2015:

„Cum este posibil ca aceea despre care se spunea ca este "una dintre emisferele cerebrale ale lui Sarbu" sa sustina aberatiile de pe site-ul creat cu un anumit scop peste noapte? O femeie alungata de insusi Adrian Sarbu pe un post invizibil la Pro Tv International, cu mari frustrari peste atatia ani, care nu o fac sa-si aminteasca de faptul atat de usor verificabil ca Andreea Berecleanu nu a prezentat niciodata dimineata, ca a plecat din Pro tv bine merci dupa o discutie frumoasa cu insusi Adrian Sarbu in 2003, dupa 8 ani de ProTv, din care 6 ani la stirile de la ora 5, iar Andrei Zaharescu in 1998! Cum sa nu-ti aduci aminte, Doina Gradea?

Vrei sa-ti prezint situatii reale care nu-ti fac onoare, dar au creat OROARE angajatilor PRO tv, prin felul mizerabil prin care te purtai? Cum tipai, barfeai, unelteai, strigai la presedinti, amenintai sau cadoriseai daca ghidurile tv nu prezentau ratinguri false ale Pro TV atunci cand Antena 1 batea cu telenovele indiene? Astea nu le povestesti? Jalnica generatie PRO TV! Eu, Doina Gradea, traiesc dintr-un salariu de prezentator de stiri, tu din ce traiesti? Se intreaba cineva? Poate, iata, din mizeriile pe care le torni despre oameni din alte trusturi media! Dar o carte nu s-a gandit nimeni sa scrie? Si nu ma refer la manualele de istorie, ci la istoria adevarata a Pro tv.”

Citeşte şi:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • me me
    @Pro man's land - ''Decizia tribunalului e o imensa pata pe obrazul Doinei Gradea''

    Gradea poate sa se duca unde o vrea ca n-am nici o treaba sa-i iau apararea, dar adevarul este ca poti foarte usor sa castigi un proces de calomnie. Berecleanu nu avea cum sa piarda pt.ca asa sunt lucrurile. Trebuie sa ai dovezi pt. ceea ce spui, si chiar daca ai dovezi tot pierzi pt. ca justitia iti spue ca nu ai voie sa barfesti...ca nu-i treaba ta sa barfesti chiar daca ai dreptate. Asa a castigat Mihai Traistariu procesul impotriva lui Tarky.
    Prostii suntem noi, cetatenii contribuabili, pentru ca din impozitele noastre a fost platit acest proces pentru spalarea imaginii Andreei Berecleanu, desi ea nu a reusit sa convinga pe nimeni, a reusit doar sa ne cheltuiasca banii nostri, ai contribuabililor care platim taxe la stat.
  • Doina D. Gradea Doina D. Gradea
    Sa stiti, dragi telespectatori, ca eu sunt bine, sănătoasa si, mai ales, in voce. Dau ordine, strig, tip, fac scandal in TVR. Sunt autoritară.
  • Pro man's land Pro man's land
    Andreea Berecleanu a caracterizat-o onest si fara cusur pe Doina Gradea, tot ce spunea acolo sunt fapte binecunoscute de cei care au prins-o in Pro. Tocmai de aceea a fost o uriasa si halucinanta surpriza parasutarea madamei in functia de director general - fie si doar interimar - al TVR. Decizia tribunalului e o imensa pata pe obrazul Doinei Gradea. Cum poti sa pretinzi corectitudine si deontologie angajatilor TVR cand tu, sefa suprema, esti dovedita fara tagada ca practici colportari calomnioase, barfe in public, minciuni sfruntate, ca nu verifici faptele si ca incurci flagrant evenimentele? Cum poti sa mai ocupi o asemenea functie? Ce fel de credibilitate transferi unei institutii publice care se vrea curata, independenta?
  • alex2 alex2
    "exilat prin Africa"?
    este o mare recompensa, nu exil. domnul a prestat bine pentru politic si acum primeste recompense.
  • vaisteauaei vaisteauaei
    Doamna Bereclean sau cum s-o mai numi cred ca are o admiratie secreta fata de Nuti, blonda din Plescoi. Ca si Berecleanca, Nuti incerca sa ne spuna ca ea nu avea habar ce face sotu' Cocos, ea era cucoana corecta si cinstita, grija ei principala fiind de a tine casa ingrijita, sa fie haine curate si calcate iar seara sa-l astepte cu cina calda in cuptor! :)))
    Cum spunea cineva mai jos, urat character sa scuipi unde ai ...pupat atatia ani. Cat sotu' facea bani si avea relatii, era bun, acu' cand este exilat prin Africa, brusc o descoperim pe neprihanita Fecioara Maria, prizoniera unui individ oribil despre care ea nu stia nimic, doar cerea cardul!
  • jk jk
    1 leu daune?Asta e o glumă?!
  • livia pila livia pila
    Descalificanta situatie pentru doamna Gradea. Sefa Televiziunii publice condamnată pentru calomnie si raspîndirea de fake-uri? Ce incredere mai putem avea in TVR?
  • skogers skogers
    ***
  • livia pila livia pila
    Ma bucur enorm ca doamna Gradea-Dragnea a pierdut procesul. E semn rau pentru cea numită de Dragnea in fruntea TVR. Semn ca 2018 ii va mai aduce sus-numitei si alte surprize neplăcute. Abuzurile ei trebuie decontate. Sper să faca pe pielea si din banii proprii.
  • dino submarino dino submarino
    Nu tin cu Doina Gradea, dar totusi...este urat pentru Berecleanu sa se dezica de sotul de la acea vreme. Au mancat aceeasi paine, acum spune ca nu s-a bucurat de banii sotului, ca nici nu stia ce face el. Urat. Nu-l vad ca pe un razboi Berecleanu-Gradea, ci ca pe o incercare a lui Berecleanu de a se spala de pacatele sotului, desi s-a bucurat la acea vreme de banii lui.

Trimite un comentariu

sus