Skip to main content

Protestele şi incidentele din Piaţa Universităţii, pe toate posturile de ştiri. Pentru postul public TVR 1 nu e Breaking News

 
Protestele şi incidentele din Piaţa Universităţii, pe toate posturile de ştiri. Pentru postul public TVR 1 nu e Breaking News

BURTIERĂ LA MINUT. Cum au relatat posturile TV despre protestele din piaţă? S-a "remarcat" postul public TVR 1, care a dat imagini de la protestele care au scos zeci de mii de oameni în stradă doar la Telejurnalul de la 20.00. Atât. În rest, program normal, reportaje cu caviar, Teleenciclopedia şi grila obişnuită. Post public. Cu profil "de actualităţi".

Publicitate

O monitorizare Paginademedia.ro, pe ore.

18.30. Protestele de la Piaţa Universităţii au fost acoperite de toate posturile de ştiri, încă din jurul orei 18.00. Toate canalele dau în direct de la manifestaţii - Antena 3, România TV, Realitatea TV, B1 şi Digi 24.

Toate canalele de ştiri relatează ce se întâmplă în piaţă, unde au avut loc inclusiv ciocniri între o parte dintre protestatari şi forţele de ordine, iar sute de manifestanţi nu au fost lăsaţi să iasă din Pasajul Universităţii.

Postul public TVR 1, canal cu profil de "actualităţi", nu a întrerupt emisia pentru evenimentele din piaţă. La ora la care protestatarii au spart bariera de jandarmi, iar evenimentele s-au aprins, pe postul public era un documentar despre caviar, în emisiunea Exclusiv în România. Din informaţiile Paginademedia.ro, postul public are însă reporteri trimişi la faţa locului.

Nici după Exclusiv în România, când în piaţă erau aproximativ 12.000 de oameni, TVR 1 nu a dat în direct, ci a intrat cu Promo-uri şi Publicitate. Apoi a intrat Teleenciclopedia.

19.00. Pro TV şi Antena 1 deschid cu protestele. Pe larg. TVR 1 încă nu "vede" protestele. Este Teleenciclopedia şi, de la 19.00, a început să curgă, în viteză, un crawl cu informaţii. Pe TVR 2 a intrat în direct, la Telejurnal, Adelin Petrişor. Canalul TVR 2 relatează pe larg.

De notat, ca de obicei, România TV. Imaginea este împărţită în două, cu protestele şi cu Andreea Creţulescu în studio. Burtierele anunţă, ca şi altădată când au fost proteste, un subiect "incendiar": Pensiile. Totul despre pensionarea anticipată, Cum se face recalcularea tuturor pensiilor, Cine a distrus arhivele de la pensii.

20.00. Primele imagini cu protestele la TVR 1. După o oră şi jumătate în care nu a întrerupt programul obişnuit, principalul canal al postului public deschide Telejurnalul cu protestele, relatate pe larg.

TVR 1 şi Realitatea TV estimează 35.000 de oameni în Bucureşti, Digi 24 vorbeşte de 50-55.000 de protestatari numai în Bucureşti şi un total de 65.000 în ţară. La România TV, Andreea Creţulescu vorbeşte despre pensii.

21.00. Pentru TVR 1, manifestaţiile nu au existat decât la ştirile de la ora 20.00. După Telejurnal, principalul canal al televiziunii publice nu a mai difuzat imagini de la protestele din Bucureşti şi din ţară şi a revenit la programul normal.

Pentru TVR 1, protestele care au scos zeci de mii de români în stradă au fost doar un eveniment de jurnal şi nu unul de Breaking News.

Zeci de mii de români în stradă, a titrat Antena 3, post la care s-a auzit fraza “nu contează de ce au ieşit în stradă, important este că au ieşit”. De la un invitat, dar s-a auzit.

La ora 21.00, moderatorul România TV încerca să al “convingă” pe Bogdan Chirieac că au fost evenimente violente, pentru că s-au confiscat arme albe. Pe ecran apare cuvântul “violenţe”. Bogdan Chirieac punctează că au fost manifestaţii paşnice şi că incidentele au fost izolate.

Acelaşi realizator pune întrebări legate de “cine este în spatele protestelor”.

Canalul tabloid anunţă că are “caseta cu primul premier femeie.”

În jurul orei 21.30, protestatarii au început să plece.

GALERIE FOTO 1. Posturile de ştiri şi protestele de la Piaţa Universităţii, în burtiere (ora 18.30):

GALERIE FOTO 2. Posturile TV şi protestele, la ora 19.00:

GALERIE FOTO 3. Posturile TV şi protestele, la ora 20.00:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus