Skip to main content

Viralele zilei. Andrei Pleșu, cea mai populară postare: Râsu`plânsu`

 
Viralele zilei. Andrei Pleșu, cea mai populară postare: Râsu`plânsu`
Andrei Pleșu

BLOGOSFERĂ. Postarea zilei, pe Facebook, îi aparține scriitorului Andrei Pleșu. Acesta scrie într-un articol pe site-ul contributors.ro despre una dintre edițiile talk-show-ului, Subiectiv, moderat de Răzvan Dumitrescu la Antena 3.

Publicitate

Pleșu vorbește despre discuția celor prezenți în platou cu privire la Gabriel Liiceanu: “Pe scurt, emisiunea a avut un scenariu limpede: albirea, mai mult sau mai puțin discretă, a domnilor Dragnea, Lucan și Pomohaci si înnegrirea radicală a domnului Gabriel Liiceanu.”

„Intenția mea nu e să-l monumentalizez pe Liiceanu, ci doar să semnalez deprinderea de jalnică amintire a ”serviciilor” și a patrioților de meserie de a practica ”apărarea” țării prin ascunderea gunoiului sub preș, cînd tocmai propagarea adevărului adevărat o poate salva.”, notează scriitorul în postarea care a adunat peste 4.700 de like-uri potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.


A doua postare populară din blogosferă îi aparţine lui Cătălin Prisacariu care analizează modul în care jandarmeria a gestionat prostestul din fața sediului PSD, de acum câteva zile, protest în urma căruia jurnalistul Mălin Bot a fost dus la cu duba la secția de poliție.

“Câțiva jandarmi energici au decis, însă, că cetățenii tulbură liniștea și ordinea publică și l-au săltat pe cel mai notoriu și mai eficient protestatar, Mălin Bot. La propriu. Apoi l-au dus cu duba la secția 5 de Poliție, unde l-au “găzduit” câteva ore. La plecare, i-au dat și un cadou: un proces-verbal de amendă de 6.000 de lei.”, a scris Prisăcariu. 

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Menţiune importană: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. contributors.ro,“Râsu`plânsu`, de Andrei Pleșu, - 4.777 like-uri & share-uri;

Din postare:

„Adică Liiceanu la tribunal și Liviu Pop la Ministerul Educației? Adică activitatea guvernului e născătoare de pace socială și un biet articol trist provoacă răzmeriță destabilizatoare? Adică vila hollywoodiană a lui Dragnea e o realizare a democrației, iar Editura Humanitas o amenințare la adresa statului de drept? Adică Ponta e demn de un doctorat țeapăn, Nicolicea și Nicolae Șerban sînt genii juridice, iar Liiceanu nu e bun”

2. prisacariu.ro, “Grav: legislația neclară lasă loc de abuz al jandarmilor împotriva protestatarilor”, - 2.041 like-uri & share-uri;

Din postare:

„Singura problemă este că, la articolul 2 al legii 61/1991, nu doar că se menționează că se sancționează cu amendă “constituirea unui grup format din trei sau mai multe persoane, în scopul de a săvârşi acţiuni ilicite, contrare ordinii şi liniştii publice şi normelor de convieţuire socială, precum şi actele de încurajare sau sprijinire, sub orice formă, a unor astfel de grupuri de persoane, care incită la dezordine socială” (alineatul 2), dar și “refuzul unei persoane de a da relaţii pentru stabilirea identităţii sale, de a se legitima cu actul de identitate sau de a se prezenta la sediul poliţiei, la cererea ori la invitaţia justificată a organelor de urmărire penală sau de menţinere a ordinii publice, aflate în exercitarea atribuţiilor de serviciu”

3. petreanu.ro, “Cum ricoșează scandalul polițistului-pedofil în conflictul Dragnea-Tudose”, - 1618 like-uri & share-uri;

Din postare:

„Are partidul ăsta un talent să atragă lebede negre, ceva de speriat¹. Când e lumea mai tensionată, mai nervoasă, hop! se-ntâmplă un caz Gigină, un caz Colectiv. Sau, iată, kaboom! un caz de polițist-pedofil care e în sistem de 28 de ani și care are chiar și o poreclă, printre colegi, care îi descrie deviația: “Violatorul”.”


4. Blogurile Adevărul,“Decât să ne slăbiți!”, de Petre Iancu,- 674 like-uri & share-uri;

Din postare:

„Ministrul de Interne continua, la zece ianuarie dimineaţa, să fie în funcţie, spre paguba României. Or, nu de azi de ieri demisia secretarei, devenită, prin bunăvoinţa liderului infractor al PSD, Liviu Dragnea, deţinătoarea unui portofoliu cheie în executivul românesc, a ajuns inevitabilă în orice ţară care se vrea civilizată.”


5. tolo.ro, “NOU-NĂSCUT DE 3,7 KG INFECTAT CU CANDIDA ȘI MORT DE SEPTICEMIE. MINISTERUL SĂNĂTĂȚII A TRIMIS CONTROLUL LA TREI LUNI DUPĂ DECES!”, - 673 like-uri & share-uri.

Din postare:

„Născut în 1 septembrie 2017, Tudor Radu a decedat pe 7 octombrie 2017, iar ministrul Florian Bodog a cerut un control abia pe 28 decembrie.
Fiind înainte de Revelion, ”nu s-a putut lua legătura cu departamentul de prevenire a infecțiilor intraspitalicești” din „Sf. Pantelimon”, scriu în raport inspectorii DSP.

Spitalul a primit răgaz să-și pregătească răspunsurile până după Anul Nou, când s-au făcut deja trei luni de la moartea băiețelului.
Raportul curge către ideea că mama a adus infecțiile fătului, copilul s-a născut cu pneumonie și, în concluzie, spitalul „Sf. Pantelimon” nu are nicio responsabilitate.”
 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu