Skip to main content

Viralele zilei. Blogurile Adevărul au dat cea mai populară postare: Atac diplomatic al Ungariei la adresa României

 
Viralele zilei. Blogurile Adevărul au dat cea mai populară postare: Atac diplomatic al Ungariei la adresa României
Viktor Orban FOTO EPA EFE

BLOGOSFERĂ. Postarea zilei, pe Facebook, îi aparține istoricului Marius Diaconescu. Acesta scrie într-un text publicat pe blogurile Adevărul despre reacția pe care Guvernul Ungariei a avut-o față de afirmațiile Premierului Mihai Tudose.

Declarațiile premierului vin în contextul inițiativei de a arbora drapelul Ungariei în centrul municipiului Sfântu Gheorghe, a unui parlamentar UDMR: “Premierul României s-a referit la iniţiativa parlamentarului UDMR, Kulcsar Terza Jozsef, de a arbora drapelul Ungariei în centrul municipiului Sfântu Gheorghe, în data de 15 noiembrie 2017, pentru a marca împlinirea a 75 de ani de la amplasarea steagului ungar după ocuparea Ardealului de Nord de Ungaria în urma Diktatului de la Viena din 30 august 1940”.

“Guvernul de la Budapesta exploatează la maxim exprimarea nepotrivită a lui Mihai Tudose pentru a afecta imaginea României pe plan internaţional şi pentru a-i prezenta pe ungurii din România ca victime ale naţionalismului românesc”, notează istoricul în postarea care a adunat peste 2.350 de share-uri potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Publicitate

 A doua postare populară din blogosferă vine de pe blogul Prințesa Urbană și reprezintă scrisoarea unei mame către învățătoarea care i-a lovit copilul.

“Doamnă învățătoare… Mă mai țineți minte, nu? Sunt mama lui Ionuț, copilul acela cum altu nu-i. Știți, am mintea plină de textul ăsta de mai bine de jumătate de an. L-am început de zeci de ori pe blog și l-am lăsat pierdut printre ciorne, și de alte zeci, la mine-n cap. Nu trece zi în care să nu mă gândesc și să-mi amintesc și să mă cert, să fac scenarii care încep cu „ce-ar fi fost dacă?”. Să-mi pun întrebări, să ard de ciudă și frustrare, să-mi răsune-n cap vocile tuturor care m-au avertizat să nu vin înapoi, că aici e România și unele lucruri nu-s pregătite să se schimbe. Și poate nici n-or fi vreodată.”


Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Menţiune importană: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.


1. Blogurile Adevărul, “Atac diplomatic fără precedent al Ungariei la adresa României din cauza autonomiştilor maghiari”, de Marius Diaconescu, - 2354 likes & shares;

Din postare:

“Ungaria este mai preocupată de autonomia maghiarilor din România decât de problemele reale economice ale acestora. În loc să promoveze investiţii în secuime, cum ar fi fost normal dacă cu adevărat îl interesează soarta ungurilor din România, guvernul de la Budapesta are propria agendă pentru a provoca şi destabiliza situaţia internă din România cu problema falsă a autonomiei. Rezoluţia din 8 ianuarie despre autonomie a fost realizată sub coordonarea unui reprezentant al guvernului de la Budapesta. În acea rezoluţie nu este absolut nimic despre vreun proiect economic, de parcă autonomia ar rezolva automat problemele cotidiene, în primul rând economice, ale comunităţii maghiare.”

2. printesaurbana.ro, “DRAGĂ DOAMNĂ ÎNVĂȚĂTOARE”, de Alexandra Pintea Varnava, - 1461 likes & shares;

Din postare:

“Doamnă învățătoare, știți cum m-am simțitit când v-am auzit cătându-vă scuze pentru palma aceea, „simbolică”? Știți cum m-am simțit când ați continuat cu aberația asta și în fața direcțiunii unde am ajuns într-un final? Am simțit că-mi cade cerul în cap. Când v-am auzit miorlăindu-vă și dând vina pentru comportamentul dumneavoastră pe un copil de șapte ani. Cum vă căutați scuze – nu ați mai pățit niciodată așa ceva, nu ați mai văzut niciodată așa un copil, nu ați mai făcut niciodată, eu nu, eu am încercat, eu m-am străduit, el e de vină, el m-a făcut să-l lovesc, dar nu l-am omorât, doamne, a fost doar o palmă, nici măcar, a fost doar … simbolic.”

3. prisacariu.ro, “Planurile lui Tudose: ar guverna cu PMP, dar și cu trădători din ALDE”, - 841 likes & shares;

Din postare:

“Dacă, însă, actualul premier reușește să-l doboare pe actualul șef al PSD, ar putea apărea o problemă: dispariția majorității parlamentare. Mai ales, evident, în cazul în care ALDE ar decide să se retragă de la guvernare (zilele acestea, de altfel, Tăriceanu l-a ironizat pe Tudose când a sugerat că premierul nu are habar nici să conducă un Trabant, dar își dorește o mașină de Formula 1 – replică la declarația lui Tudose din CEx-ul PSD, când ar fi spus că de la partid i s-a dat doar un Trabant cu care să facă performanță la guvern).”

4. tolo.ro, “STENOGRAME: ȘEFII HEXI PHARMA ÎNREGISTRAȚI DE PROCURORI CUM SE ÎNCURAJAU ÎNTRE EI CĂ-I AJUTĂ COMUNICATUL SRI ȘI CĂ ”DE UNDEVA O SĂ VINĂ SCĂPARE”!”, - 807 likes & shares;

Din postare:

“SERVICIUL SECRET A EVITAT LA ÎNCEPUT SCANDALUL HEXI PHARMA
Ce ”a zis SRI” pe 25 mai 2016 de i-a îmbărbătat pe șefii Hexi?
Ce a folosit Loredana Albu ”în context” și ce i-a mobilizat ca, aflați în ”cel mai jos moment al nostru”, oamenii care falsificaseră dezinfectanți să simtă totuși că ”suntem OK”?!
Serviciul Român de Informații s-a ținut departe de scandalul Hexi Pharma vreme de două săptămâni.
Dar secretele capitale nu iartă.
Informații rău prevestitoare au început să devină publice pe 9 mai 2016.”

5. prisacariu.ro, “Carmen Dan trebuie să plece pentru că a subordonat Poliția și Jandarmeria lui Dragnea”, - 806 likes & shares.

Din postare:

“Bătălia pe demisia/cererea de revocare a lui Carmen Dan nu este, de fapt, una politică, deși combatanții urmăresc doar să preia puterea într-un partid. Când premierul Tudose vrea să scape de ministrul de Interne, intenția lui e să-l văduvească pe Dragnea de unul din instrumentele cele mai importante ale puterii politice și executive. Tudose, deci, nu are ca miză decât un scop pur meschin. Totuși, plecarea lui Carmen Dan este esențială. Dar din alt motiv decât cel pe care și-l dorește premierul.”

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu