Skip to main content

Viralele zilei. Vlad Petreanu, cea mai distribuită postare: “Carmen Dan, demisia!”

 
Viralele zilei. Vlad Petreanu, cea mai distribuită postare: “Carmen Dan, demisia!”
Inquam Photos / Octav Ganea

BLOGOSFERĂ. Postarea zilei de ieri, pe Facebook, îi aparține jurnalistului Vlad Petreanu. Acesta cere demisia Ministrului de Interne, Carmen Dan, în contextul evenimentelor recente care au scandalizat opinia publică, cu privire la polițistul, de la rutieră, acuzat de pedofilie.

„Dacă Ministerul de Interne nu reușește să-și activeze filtrele instituționale și legale pentru a bloca accesul unor asemenea nenorociți în sistem, atunci ce mai funcționează în România?”, notează jurnalistul în postarea care a adunat peste 2.500 de like-uri potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.
 
A doua postare populară din blogosferă îi aparţine lui Moise Guran care analizează evoluția dobânzii de referința a Băncii Naționale a României: “Nu a fost chiar o surpriză creșterea dobânzii de referință de către Banca Națională. Au trecut zece ani de când BNR nu a mai mărit dobânda de referință. Un ciclu economic.”, noteză jurnalistul. 

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Menţiune importană: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. petreanu.ro, “Carmen Dan, demisia!
- 2.697 like-uri & share-uri;
 
Din articol:
 
“L-am auzit ieri pe purtătorul de cuvânt de la Interne spunând despre testele psihologice că nu pot identifica afecțiuni psihiatrice. Textual: “În utilizarea evaluărilor se utilizează teste recomandate de psihologii din România, dar nu pot identifica tulburări psihice.”Pe bune? Păi atunci la ce sunt bune, dacă nici măcar asta nu pot face aceste testări, adică să identifice nebunii?
Vrei o armă și o uniformă? Angajează-te la MAI, că poți fi și deranjat mintal, instituția nu poate să-și dea seama.”
 
Din articol:
 
„Încercați să priviți lucrurile așa, în mari cicluri istorice care ne indică o direcție.
Punctele de inflexiune (cel de azi e al treilea nu în ultimii 14 ani, cum arată graficul de mai jos, ci în aproape 20 de ani) sunt determinate de factori complicați.
Ei țin, bineînțeles, de o tendință a economiei naționale, în primul rând, dar și de fluxuri externe de capital, de crize mondiale, de final de crize, de schimbări politice majore (uneori de sistem), etc. De aceea și deciziile de schimbare a trendului dobânzii de intervenție a unei bănci centrale se iau mult mai greu decât o modificare în trend.
Ceea ce încerc să vă spun este că cel mai probabil anul acesta vom vedea și alte creșteri ale dobânzii de referință ale BNR, ba chiar nu exclud nici episoade în care Banca Centrală s-ar putea să fie nevoită să crească această dobândă în pași mai mari de 0,25%, cum a făcut azi.
Nu știm când se va termina acest trend de creștere a dobânzilor, poate dura zece ani, cât a durat după revoluție, sau doi ani, cât a durat la declanșarea ultimei crize, sau mai mult sau mai puțin.”
 
 
Din articol:
 
„Am discutat cu psihologi și cu juriști specializați în protecția copilului, ca să am o viziune de ansamblu asupra motivelor pentru care astfel de episoade se petrec, dar și ce pot face părinții victimelor pentru a-și proteja copiii.
 
4. Blogurile Adevărul,„Patria (ne)recunoscătoare”, de Mircea Geoană, - 552 like-uri & share-uri;
 
Din articol:
 
„Exact acum 100 de ani, pe 8 ianuarie 1918, preşedintele american Woodrow Wilson prezenta în faţa Congresului SUA cele „14 Puncte“, o declaraţie ce conţinea principiile ce urmau să ghideze poziţia Americii la negocierile de pace de la sfârşitul Primului Război Mondial. Între timp, moştenirea politică a preşedintelui Wilson a pălit.”
 
 
Din articol:
 
„Știți desigur că unul dintre lucrurile care deranjează cel mai tare pe lumea asta este succesul altuia. Iar dacă “ăla” îți mai e și prieten, well, ce-ar putea să te lovească mai rău? Aproape nimic. Dacă mai ai și un singur neuron care se învârte haotic și ameţit printre sinapse, aia a fost. Poți deja să consideri succesul altuia ca fiind insuccesul tău.”

Publicitate
Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Testele psihologice nu au nici un rost, nu pot face nimic, adevarul este ca psihologia este o pseudo-stiinta, nici nu inteleg de ce este bagata in seama. Mai bine o cheama pe lidia fecioru si pe numerologul voropchievici ca tot aia este.
    La testul psihologic te intreaba:''Ai vrut vreodata sa te sinucizi?'' ''Esti atras sexual de copii?''.
    Daca tu vrei sa fii politist, doar nu vei raspunde ca DA, ca nu esti chiar asa de prost.
    Asta-i tot testul psihologic. Param-pam-pam.

Trimite un comentariu