Skip to main content

Viralele zilei. Vlad Petreanu, postarea sfârșitului de săptămână: „PSD se zbate să-și mențină proiecția pseudo-realității asupra societății”. Protestele, subiectul blogosferei.

 
Viralele zilei. Vlad Petreanu, postarea sfârșitului de săptămână: „PSD se zbate să-și mențină proiecția pseudo-realității asupra societății”. Protestele, subiectul blogosferei.
Sursa: Captura Playtech

BLOGOSFERĂ. Relația dintre PSD și protestele societății civile a fost subiectul preferat din blogosferă în acest sfârșit de săptămână. Primele trei texte de pe bloguri care au circulat intens pe Facebook au în prim plan atitudinea PSD față de mișcările de stradă.

Publicitate

Cel mai viral text îi aparține jurnalistului Vlad Petreanu. Acesta scrie despre cum „PSD și-a construit, mereu, propria pseudo-realitate, pe care a proiectat-o apoi asupra societății”.
 
Postarea vine în contextul prostestelor de amploare de sâmbătă. Petreanu: „Soroșiștii și câinii lor plătiți cu câte 30 de lei, securiștii (răi), statul paralel, procurorii anticorupție și câți alți inamici periculoși au încurcat dintotdeauna drumul către Nirvana promisă de acest partid – fie ea cea comunistă, apoi cea a democrației originale sau, iată ultima versiune, a clepto-populismului darnic ca un joc piramidal”, notează jurnalistul în postarea care a adunat peste 5.000 de share-uri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.
 
A doua postare populară din blogosferă îi aparţine lui Cătălin Prisacariu care scrie tot despre atitudinea PSD față de mișcările de stradă. Acesta notează diferența cu care membrii partidului au judecat prostestele din 2012 față de cele din prezent:
 
Acum șase ani, în ianuarie 2012, de câteva ori mai puțini protestatari decât acum – dar violenți până la a incendia magazine și provoca cu arme albe jandarmii – erau pe placul PSD. Ce e drept, nimic mai firesc: la două luni de la declanșarea protestelor, premierul Boc își dădea demisia iar alte două luni mai târziu, prin moțiune de cenzură, se instala Ponta la Palatul Victoria.”
 

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro:

Menţiune importană: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.
 
 
Din postare:
 
„Ca orice imagini mișcătoare, și proiecția pseudo-realității construite de partid are nevoie, însă, de întuneric pentru a orbi. Adică de controlul informației. Mai bine sau mai rău, acest control a funcționat decenii la rând, dar nu mai merge aproape deloc de câțiva ani încoace. Oricât de tare ar urla megafoanele propagandei, cetățenii tot se aud unii pe ceilalți, în intimitatea propriilor prezențe on-line. Oamenii discută, schimbă informații, fotografii, opinii. Ei observă, zi de zi, că șefii de la partid sunt goi la caractere și totalmente demobilați în țeste.”
 
Din postare:
 
„În 2012, însă, PSD avea altă părere (prin Dan Șova), atunci când românii protestau împotriva lui Băsescu, Boc etc.: problema este în lege și nu la protestatari, care au dreptul de a-și exprima, fără nicio restricție, drepturile fundamentale.
Mai mult, Mazăre era dispus să se alăture protestatarilor, deputatul Moldovan era fanul lor și Crin Antonescu, tătic al USL, era solidar total cu cei din stradă.”
 
 
Din articol:
 
„Conflictul izbucnit între medici la Spitalul Județean de Urgență din Timișoara arată cum pacienții pierd indiferent cine câștigă. Pe de o parte, șeful de secție Mihai Ionac a fost acuzat de către colegii săi la manager și la Colegiul Medicilor că insultă femeile și că tensionează atmosfera din sala de operație.
”În plus, doctorul Ionac și-a rezervat pentru sine o sală, periclitând viața unor pacienți de la urgențe”, au reclamat medicii la manager. Ionac a fost sancționat de către conducere cu 10% din salariu pe trei luni: 440 de lei pe lună.
În replică, Mihai Ionac a pus la dispoziția redacției fotografii de pe parcursul unui an în care zeci de pacienți dorm cu paturile pe hol și-și primesc masa cu parizer și bucăți de cârnat!”
 
4. contributors.ro, “Spre Occident, sau îndărăt?”, de Teodor Baconschi, - 626 de like-uri & share-uri.
 
Din postare:
 
„Așa, suntem și nu suntem. Părem ajunși și încă pe drum. Înăuntru și totuși pe dinafară. Plini de posibilități și încă neputincioși. Limpezi ca orizont și confuzi în mijloace. Pregătiți deopotrivă pentru un salt decisiv și pentru o prăbușire fără plasă în golul istoriei”

5. Blogurile Adevărul, “Mai departe depinde de noi”, de Ștefan Vlaston,  - 612 like-uri & share-uri;

Din postare: 

Să închidem discuţiile cu desemnarea ca premier a dnei Dăncilă. Şi dacă preşedintele respingea prima propunere, a doua ar fi fost Carmen Dan, la fel de nocivă, a treia Olguţa Vasilescu şi urma suspendarea. Am fi avut o perioadă de tulburări inutile, urmată de suspendarea preşedintelui şi de „rezolvarea” de către Tăriceanu a subordonării justiţiei. Capitol încheiat.

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Buna, pe mine chiar nu ma impresioneaza astfel de imagini! In emisiunea lu Mircea Badea din iarna anului trecut a discutat si in dunga scopu si cine se afla in spatele acestor manefestati, foarte limpede si logic cel putin pentru mine, punct!

Trimite un comentariu