Skip to main content

Viralele zilei. Iohannis, Iohannis, Iohannis. „Supereroul de la Cotroceni”, subiectul blogosferei

 
Viralele zilei. Iohannis, Iohannis, Iohannis. „Supereroul de la Cotroceni”, subiectul blogosferei
Klaus Iohannis

BLOGOSFERĂ. Președintele Klaus Iohannis a fost subiectul preferat din blogosferă în ultimele zilei. Primele trei cele mai viralizate texte îl au în prim plan.

Publicitate

Postarea zilei, de pe bloguri, îi aparține jurnalistului Vlad Petreanu. Acesta vorbește într-o postare despre relația dintre președinte și cetățeni și despre faptul că Iohannis "nu ar trebui considerat un supererou".

Textul vine în contextul valului critic la adresa președintelui după ce acesta a numit-o pe Viorica Dăncilă în funcția de premier.

Petreanu:

„Societatea trebuie să-și dezvolte anticorpi la populism, impostură, incompetență. Nu e simplu și nici nu se face fără dureri. Democrația presupune un proces de învățare care durează generații și nu se termină de fapt, niciodată”.

“Supereroii inspiră, de acord, dar ne scuză propriile insuficiențe și ne fac leneși. Păi dacă mereu ne salvează câte un tip pogorât din ceruri peste răufăcători, în ultimul moment, de ce am mai investi în propriile noastre sisteme de apărare?”, notează jurnalistul în postarea care a adunat peste 11.000 de share-uri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

A doua postare populară din blogosferă îi aparţine lui Moise Guran care vorbește tot despre numirea Vioricăi Dăncilă de către Klaus Iohannis:

„Nu mi-am imaginat că președintelui i se va face frică. Chiar așa nevolnică e țara noastră, încât să nu poată contracara provocările unor golani? Sau președintele e atât de prost sfătuit încât își imaginează că lipsa de reacție îl avantajează pentru următoarele alegeri?”

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Menţiune importană: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. petreanu.ro, “Supereroul de la Cotroceni nu poate face treaba în locul nostru”, - 11.487 like-uri & share-uri;

Din postare:

“Dl. Iohannis nu e de lăudat pentru desemnarea dnei Vasilica de la Videle ca prim-ministru – ba, chiar, e lamentabil că a făcut-o, dar calculul rece arată că e cea mai bună alternativă, oricât de proastă ar fi. De partea cealaltă, opoziția nu are, vorba lui Teo, nici candidat, nici majoritate, nici un plan pentru anticipate și nici măcar încredere că ar putea câștiga un referendum de suspendare a președintelui. Cum ar fi putut dl. Iohannis să refuze propunerea PSD? Mediocritatea candidatului nu este un criteriu de respingere în Constituție.”

2. moise.ro, “Adio, domnule Iohannis! Cât ne folosește un președinte paralizat de frică?”, - 10.168 like-uri & share-uri;

Din postare:

“Dacă președintele României se teme atât de mult de amenințările cu suspendarea, încât asta îi paralizează acțiunile de președinte, atunci poate suntem într-adevăr într-o altă situație constituțională în care avem nevoie de un interimar. Nu mai e nevoie să-l suspende nimeni, căci Constituția spune că președintele Senatului devine interimar președintele României și dacă Iohannis nu-și poate exercita temporar funcția. De aia spun, domnu Dragnea sau doamna Olguța se dau la Iohannis, Iohannis se sperie și, paralizat de frică fiind (deci în imposibilitate să-și exercite funcția) trebuie doar să nu zică nimic dacă Tăriceanu se ridică în picioare și se proclamă interimar.”

3. Blogurile Adevărul, “De ce nu avea Iohannis altă soluţie”, de Ștefan Vlaston, - 6.333 like-uri & share-uri;

Din postare:

“Deşi am susţinut altă soluţie de rezolvare a crizei politice, recunosc că varianta aleasă de preşedinte este mai bună. Fierbe Facebook de indignare, cu acuze la adresa preşedintelui Iohannis, că şi-a trădat susţinătorii. Judecând în sindromul „tătucului“, care trebuie şi poate să le rezolve pe toate, aşa pare să fie. Dar Iohannis a preferat altceva. Să lase PSD-ul să piară pe limba sa. De fapt, pe aceea a premierului Dăncilă. Viorica Dăncilă se va prăbuşi în ridicol, şi va târî tot partidul după ea.”

4. sutu.ro, “Viorica”, - 2.728 like-uri & share-uri.

Din postare:

“Vă dau cuvîntul meu de onoare că în viața mea nu am văzut ceva care să mă enerveze mai tare. Abia am reușit să trascriu această mostră de imbecilitate pesedistă.”

5. tolo.ro, "LOVITURĂ DE TEATRU: IERI, A DOUA INSTANȚĂ CONSECUTIVĂ A REFUZAT SĂ JUDECE CAZUL HEXI PHARMA! CURTEA DE APEL VA REZOLVA CONFLICTUL DINTRE TRIBUNALE", - 959 like-uri & share-uri;

Din postare:

"Nenorocirea Hexi Pharma a fost posibilă pentru că autoritățile și-au declinat pe rând responsabilitatea. Au refuzat să se implice. Ca în fața unei castane fierbinți, ele fie și-au pasat cazul una alteia, fie n-au mers mai departe și l-au îngropat în propria curte. Hexi Pharma a putut vinde în spitale dezinfectanți contrafăcuți, vreme de 10 ani, pentru că (1) statul român a refuzat să înțeleagă nevoia de a controla aceste substanțe pe care însăși legea le consideră principala barieră împotriva infecțiilor nosocomiale. Statul n-a controlat antisepticele și nici n-a cerut analize la laboratoare acreditate, chiar dacă România este campioană negativă în UE la rezistența germenilor care provoacă infecțiile nosocomiale.

Încă, chiar dacă nu au existat controale, frauda se putea stopa. Pentru că au existat constatări ale ”neconformității dezinfectanților” făcute chiar de către DSP: Deși aceste observații apar în rapoartele DSP pe 2013 și 2014, (2) Inspecția de Sănătate Publică a refuzat să se implice mai departe și să detalieze de unde vin constatările pe Suprasept sau Thor ale propriilor inspectori!"

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu