Skip to main content

Viralele zilei. Iohannis, Iohannis, Iohannis. „Supereroul de la Cotroceni”, subiectul blogosferei

 
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

BLOGOSFERĂ. Preşedintele Klaus Iohannis a fost subiectul preferat din blogosferă în ultimele zilei. Primele trei cele mai viralizate texte îl au în prim plan.

Publicitate

Postarea zilei, de pe bloguri, îi aparţine jurnalistului Vlad Petreanu. Acesta vorbeşte într-o postare despre relaţia dintre preşedinte şi cetăţeni şi despre faptul că Iohannis "nu ar trebui considerat un supererou".

Textul vine în contextul valului critic la adresa preşedintelui după ce acesta a numit-o pe Viorica Dăncilă în funcţia de premier.

Petreanu:

„Societatea trebuie să-şi dezvolte anticorpi la populism, impostură, incompetenţă. Nu e simplu şi nici nu se face fără dureri. Democraţia presupune un proces de învăţare care durează generaţii şi nu se termină de fapt, niciodată”.

“Supereroii inspiră, de acord, dar ne scuză propriile insuficienţe şi ne fac leneşi. Păi dacă mereu ne salvează câte un tip pogorât din ceruri peste răufăcători, în ultimul moment, de ce am mai investi în propriile noastre sisteme de apărare?”, notează jurnalistul în postarea care a adunat peste 11.000 de share-uri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

A doua postare populară din blogosferă îi aparţine lui Moise Guran care vorbeşte tot despre numirea Vioricăi Dăncilă de către Klaus Iohannis:

„Nu mi-am imaginat că preşedintelui i se va face frică. Chiar aşa nevolnică e ţara noastră, încât să nu poată contracara provocările unor golani? Sau preşedintele e atât de prost sfătuit încât îşi imaginează că lipsa de reacţie îl avantajează pentru următoarele alegeri?”

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Menţiune importană: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. petreanu.ro, “Supereroul de la Cotroceni nu poate face treaba în locul nostru”, - 11.487 like-uri & share-uri;

Din postare:

“Dl. Iohannis nu e de lăudat pentru desemnarea dnei Vasilica de la Videle ca prim-ministru – ba, chiar, e lamentabil că a făcut-o, dar calculul rece arată că e cea mai bună alternativă, oricât de proastă ar fi. De partea cealaltă, opoziţia nu are, vorba lui Teo, nici candidat, nici majoritate, nici un plan pentru anticipate şi nici măcar încredere că ar putea câştiga un referendum de suspendare a preşedintelui. Cum ar fi putut dl. Iohannis să refuze propunerea PSD? Mediocritatea candidatului nu este un criteriu de respingere în Constituţie.”

2. moise.ro, “Adio, domnule Iohannis! Cât ne foloseşte un preşedinte paralizat de frică?”, - 10.168 like-uri & share-uri;

Din postare:

“Dacă preşedintele României se teme atât de mult de ameninţările cu suspendarea, încât asta îi paralizează acţiunile de preşedinte, atunci poate suntem într-adevăr într-o altă situaţie constituţională în care avem nevoie de un interimar. Nu mai e nevoie să-l suspende nimeni, căci Constituţia spune că preşedintele Senatului devine interimar preşedintele României şi dacă Iohannis nu-şi poate exercita temporar funcţia. De aia spun, domnu Dragnea sau doamna Olguţa se dau la Iohannis, Iohannis se sperie şi, paralizat de frică fiind (deci în imposibilitate să-şi exercite funcţia) trebuie doar să nu zică nimic dacă Tăriceanu se ridică în picioare şi se proclamă interimar.”

3. Blogurile Adevărul, “De ce nu avea Iohannis altă soluţie”, de Ştefan Vlaston, - 6.333 like-uri & share-uri;

Din postare:

“Deşi am susţinut altă soluţie de rezolvare a crizei politice, recunosc că varianta aleasă de preşedinte este mai bună. Fierbe Facebook de indignare, cu acuze la adresa preşedintelui Iohannis, că şi-a trădat susţinătorii. Judecând în sindromul „tătucului“, care trebuie şi poate să le rezolve pe toate, aşa pare să fie. Dar Iohannis a preferat altceva. Să lase PSD-ul să piară pe limba sa. De fapt, pe aceea a premierului Dăncilă. Viorica Dăncilă se va prăbuşi în ridicol, şi va târî tot partidul după ea.”

4. sutu.ro, “Viorica”, - 2.728 like-uri & share-uri.

Din postare:

“Vă dau cuvîntul meu de onoare că în viaţa mea nu am văzut ceva care să mă enerveze mai tare. Abia am reuşit să trascriu această mostră de imbecilitate pesedistă.”

5. tolo.ro, "LOVITURĂ DE TEATRU: IERI, A DOUA INSTANŢĂ CONSECUTIVĂ A REFUZAT SĂ JUDECE CAZUL HEXI PHARMA! CURTEA DE APEL VA REZOLVA CONFLICTUL DINTRE TRIBUNALE", - 959 like-uri & share-uri;

Din postare:

"Nenorocirea Hexi Pharma a fost posibilă pentru că autorităţile şi-au declinat pe rând responsabilitatea. Au refuzat să se implice. Ca în faţa unei castane fierbinţi, ele fie şi-au pasat cazul una alteia, fie n-au mers mai departe şi l-au îngropat în propria curte. Hexi Pharma a putut vinde în spitale dezinfectanţi contrafăcuţi, vreme de 10 ani, pentru că (1) statul român a refuzat să înţeleagă nevoia de a controla aceste substanţe pe care însăşi legea le consideră principala barieră împotriva infecţiilor nosocomiale. Statul n-a controlat antisepticele şi nici n-a cerut analize la laboratoare acreditate, chiar dacă România este campioană negativă în UE la rezistenţa germenilor care provoacă infecţiile nosocomiale.

Încă, chiar dacă nu au existat controale, frauda se putea stopa. Pentru că au existat constatări ale ”neconformităţii dezinfectanţilor” făcute chiar de către DSP: Deşi aceste observaţii apar în rapoartele DSP pe 2013 şi 2014, (2) Inspecţia de Sănătate Publică a refuzat să se implice mai departe şi să detalieze de unde vin constatările pe Suprasept sau Thor ale propriilor inspectori!"

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus