Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Cristian Florea şi Moise Guran, blogurile zilei. Subiectele: O platforma de joburi pentru persoanele cu dizabilităţi şi Codul Fiscal

 
foto: cristianflorea.ro
foto: cristianflorea.ro

Postarea virală a ultimelor zile, pe Facebook, din blogosferă, îi aparţine lui Cristian Florea. Subiectul? O platformă care face legătura între firme şi persoanele cu dizabilităţi.

Publicitate

“Deja sunt peste 50 de companii care au introdus joburi în platformă. Printre ele, aminesc de Carrefour, Starbucks, Unilever, Auchan, Berăria H, Cora şi multe, multe altele.”, notează bloggerul în postarea care a adunat peste 4.600 de share-uri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

A doua opinie populară din blogosferă îi aparţine lui Moise Guran:

„În timpul ăsta, în economia reală, acolo unde oamenii chiar muncesc, nu o fredonează paralel, între două talkshouri şi trei cexuri, se întâmplă lucruri urâte.

Poate chiar cele mai urâte, de la criza din ‘82, când România intrase în încetare de plăţi, iar Ceauşescu a tăiat salariile sub pretextul acordării salariaţilor unor părţi sociale la întreprinderile la care lucrau”

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Menţiune importană: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. cristianflorea.ro,“Există o platformă de joburi pentru persoanele cu dizabilităţi. Hai s-o facem cunoscută!”, - 4.647 like-uri & share-uri;

Din postare:

"În acelaşi timp, sunt persoane cu dizabilităţi care vor să se angajeze, dar le este foarte greu să găsească un job potrivit pentru nevoile lor"

2. moise.ro, “Politrucilor! V-aţi crescut salariile… N-aţi vrea să mai şi munciţi?”, - 4.461 like-uri & share-uri;

Din postare:

"Un sondaj naţional al Consiliului pentru întreprinderi mici şi mijlocii arată că aproape jumătate dintre firmele din România a recurs sau va recurge la concedierea a între unul şi cinci angajaţi. Eu vă spun aşa… dacă 150 de mii de firme, adică nu jumătate, ci un sfert, concediază în medie trei angajaţi, rata şomajului se dublează."

3. Blogurile Adevărul, “Ion Iliescu a ajuns unde îi este locul: în boxa acuzaţilor”, de Daniel Gorgonaru, - 1.132 like-uri & share-uri;

Din postare:

"Mineriada din 13-15 iunie 1990 a fost momentul de cotitură din istoria post-revoluţionară a României, o adevărată restauraţie a cripto-comuniştilor şi a nomenclaturiştilor din eşaloanele doi şi trei din PCR şi din fosta Securitate.

Din acel moment, România a reprezentat „oaia neagră“ a Europei, o ţară unde forţa majorităţii s-a impus prin intermediul bâtei şi încălcarea legilor şi a drepturilor fundamentale ale celor care au altă opinie.

Un fenomen care, din păcate, continuă şi astăzi, bâta fiind înlocuită cu ordonanţe de urgenţă sau legi votate în Parlament de „maşinăria fără conştiinţă“ a majorităţii."

4. printesaurbana.ro, “DE 4 ANI, ONU NE SOMEAZĂ SĂ ADOPTĂM URGENT UN CADRU PENTRU EDUCAŢIE SEXUALĂ. AZI, PARLAMENTUL DECIDE DACĂ PREDAREA EI SE VA LĂSA CU ÎNCHISOARE”, - 804 like-uri & share-uri;

Din postare:

"Ca să vedeţi în ce ţară frumoasă trăim, în caz că nu vă era deja foarte clar. La ani buni după ce Comitetul ONU pentru Drepturile Economice, Sociale şi Culturale atrăgea atenţia Guvernului României că trebuie să adopte urgent o strategie naţională pentru a asigura accesul tinerilor la educaţie sexuală (sursa), azi se află pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor (la vot) legea Inocenţei copilăriei, propusă de Ninel Peia, fost deputat PSD.

Acest proiect de lege spune că orice tip de educaţie sexuală practicată în şcoli fără acordul scris al părinţilor este strict interzisă, iar cei care vor face educaţie sexuală în şcoli trebuie arestaţi şi condamnaţi la puşcărie. Ce frumos ne (dez)aliniem noi la standardele mondiale, nu credeţi?"

5. tolo.ro, “GABI FIREA ÎI DĂ CRISTINEI NEAGU CEL MAI MARE SALARIU DE BUGETAR DIN ROMÂNIA: 22.000 DE EURO PE LUNĂ!”, - 726 like-uri & share-uri.

Din postare:

"În Muntenegru, la ŽRK Budućnost, echipa de unde a venit Cristina Neagu, socotită de trei ori cea mai bună jucătoare a lumii, ea câştiga aproximativ 12.000 de euro pe lună. Cu echipa din Podgorica luase Liga Campionilor, în 2015.

Îşi păstrase cam acelaşi salariu în epoca de glorie a Oltchim, când Cristina Neagu încasa la Râmnicu Vâlcea 12.000 de euro pe lună. Muntenegrenii nu supralicitaseră fiindcă o cumpăraseră accidentată.

Primarul Bucureştiului nu s-a zgârcit la bani. Loviturile de imagine ale Gabrielei Firea costă. Şi i-a dat aproape dublu."

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus