Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Cristian Florea și Moise Guran, blogurile zilei. Subiectele: O platforma de joburi pentru persoanele cu dizabilități și Codul Fiscal

 
BLOGOSFERĂ. Cristian Florea și Moise Guran, blogurile zilei. Subiectele: O platforma de joburi pentru persoanele cu dizabilități și Codul Fiscal
foto: cristianflorea.ro

Postarea virală a ultimelor zile, pe Facebook, din blogosferă, îi aparține lui Cristian Florea. Subiectul? O platformă care face legătura între firme și persoanele cu dizabilități.

“Deja sunt peste 50 de companii care au introdus joburi în platformă. Printre ele, aminesc de Carrefour, Starbucks, Unilever, Auchan, Berăria H, Cora și multe, multe altele.”, notează bloggerul în postarea care a adunat peste 4.600 de share-uri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Publicitate

A doua opinie populară din blogosferă îi aparține lui Moise Guran:

„În timpul ăsta, în economia reală, acolo unde oamenii chiar muncesc, nu o fredonează paralel, între două talkshouri și trei cexuri, se întâmplă lucruri urâte.

Poate chiar cele mai urâte, de la criza din ‘82, când România intrase în încetare de plăți, iar Ceaușescu a tăiat salariile sub pretextul acordării salariaților unor părți sociale la întreprinderile la care lucrau”

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Menţiune importană: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. cristianflorea.ro,“Există o platformă de joburi pentru persoanele cu dizabilități. Hai s-o facem cunoscută!”, - 4.647 like-uri & share-uri;

Din postare:

"În același timp, sunt persoane cu dizabilități care vor să se angajeze, dar le este foarte greu să găsească un job potrivit pentru nevoile lor"

2. moise.ro, “Politrucilor! V-ați crescut salariile… N-ați vrea să mai și munciți?”, - 4.461 like-uri & share-uri;

Din postare:

"Un sondaj național al Consiliului pentru întreprinderi mici și mijlocii arată că aproape jumătate dintre firmele din România a recurs sau va recurge la concedierea a între unul și cinci angajați. Eu vă spun așa… dacă 150 de mii de firme, adică nu jumătate, ci un sfert, concediază în medie trei angajați, rata șomajului se dublează."

3. Blogurile Adevărul, “Ion Iliescu a ajuns unde îi este locul: în boxa acuzaţilor”, de Daniel Gorgonaru, - 1.132 like-uri & share-uri;

Din postare:

"Mineriada din 13-15 iunie 1990 a fost momentul de cotitură din istoria post-revoluţionară a României, o adevărată restauraţie a cripto-comuniştilor şi a nomenclaturiştilor din eşaloanele doi şi trei din PCR şi din fosta Securitate.

Din acel moment, România a reprezentat „oaia neagră“ a Europei, o ţară unde forţa majorităţii s-a impus prin intermediul bâtei şi încălcarea legilor şi a drepturilor fundamentale ale celor care au altă opinie.

Un fenomen care, din păcate, continuă şi astăzi, bâta fiind înlocuită cu ordonanţe de urgenţă sau legi votate în Parlament de „maşinăria fără conştiinţă“ a majorităţii."

4. printesaurbana.ro, “DE 4 ANI, ONU NE SOMEAZĂ SĂ ADOPTĂM URGENT UN CADRU PENTRU EDUCAȚIE SEXUALĂ. AZI, PARLAMENTUL DECIDE DACĂ PREDAREA EI SE VA LĂSA CU ÎNCHISOARE”, - 804 like-uri & share-uri;

Din postare:

"Ca să vedeți în ce țară frumoasă trăim, în caz că nu vă era deja foarte clar. La ani buni după ce Comitetul ONU pentru Drepturile Economice, Sociale și Culturale atrăgea atenția Guvernului României că trebuie să adopte urgent o strategie națională pentru a asigura accesul tinerilor la educație sexuală (sursa), azi se află pe ordinea de zi a Camerei Deputaților (la vot) legea Inocenței copilăriei, propusă de Ninel Peia, fost deputat PSD.

Acest proiect de lege spune că orice tip de educație sexuală practicată în școli fără acordul scris al părinților este strict interzisă, iar cei care vor face educație sexuală în școli trebuie arestați și condamnați la pușcărie. Ce frumos ne (dez)aliniem noi la standardele mondiale, nu credeți?"

5. tolo.ro, “GABI FIREA ÎI DĂ CRISTINEI NEAGU CEL MAI MARE SALARIU DE BUGETAR DIN ROMÂNIA: 22.000 DE EURO PE LUNĂ!”, - 726 like-uri & share-uri.

Din postare:

"În Muntenegru, la ŽRK Budućnost, echipa de unde a venit Cristina Neagu, socotită de trei ori cea mai bună jucătoare a lumii, ea câștiga aproximativ 12.000 de euro pe lună. Cu echipa din Podgorica luase Liga Campionilor, în 2015.

Își păstrase cam același salariu în epoca de glorie a Oltchim, când Cristina Neagu încasa la Râmnicu Vâlcea 12.000 de euro pe lună. Muntenegrenii nu supralicitaseră fiindcă o cumpăraseră accidentată.

Primarul Bucureștiului nu s-a zgârcit la bani. Loviturile de imagine ale Gabrielei Firea costă. Și i-a dat aproape dublu."
 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu