Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Cristian Șuțu, postarea zilei: "Cum se cheltuie banul public. La tehnocrați și la pesediști"

 
BLOGOSFERĂ. Cristian Șuțu, postarea zilei: "Cum se cheltuie banul public. La tehnocrați și la pesediști"
foto: www.zf.ro

Postarea zilei, pe Facebook, îi aparține lui Cristian Șuțu. O comparație între achizițiile publice efectuate de Ministerul Economiei în mandatul guvernului tehnocrat, respectiv în mandatul guvernului PSD.

“Ministerul cumpără tot felul de bunuri și de servicii: de la pixuri și pînă la servicii medicale. De la coli A4 și pînă la excursii în afara țării. De unde știm cum cheltuie Ministerul Economiei banii din propriul portofel? E simplu: Legea îi obligă să declare achizițiile publice. E multă hîrțogărie acolo, dar eu mi-am făcut ceva timp pentru a vă arăta cum se toacă banul public”, notează jurnalistul.

Postarea care a adunat peste 800 de share-uri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Publicitate

A doua postare populară din blogosferă îi aparţine lui Cătălin Prisacariu: „Dragnea și Tăriceanu, tratament medical gratuit și privilegiat prin intermediul SPP”

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Menţiune importană: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. sutu.ro, “Cum se cheltuie banul public. La tehnocrați și la pesediști”, - 809 like-uri & share-uri;

Din postare:

“Adică atît ale tehnocraților, cît și ale pesediștilor. Diferențele sunt uriașe. De atitutinde și de perspectivă. Ce observăm, așa, la prima strigare? În primul rînd, pe tehnocrați îi interesau prezența României, prin agenții săi economici, la tîrgurile internaționale.
Două exemple doar: 795.000 lei pentru tîrgul din Dubai și 426.000 lei pentru tîrgul de la Singapore. E mult? E puțin? E bine? E rău? Nu știm”

2. prisacariu.ro, “Dragnea și Tăriceanu, tratament medical gratuit și privilegiat prin intermediul SPP”, - 529 like-uri & share-uri;

Din postare:

“Să recapitulăm: prin lege, Dragnea și Tăriceanu (actualii șefi de camere parlamentare) au, gratuit, parte de “asistenţă medicală de urgenţă, ambulatorie, spitalicească şi reabilitare medicală” la Spitalul Militar, totul prin protocol încheiat între acesta și SPP”

3. Blogurile Adevărul, “Neagu Djuvara şi bunul samaritean”, de Andrei Pleșu, - 457 like-uri & share-uri;

Din postare:

“Acum cinci ani, dl Neagu Djuvara mi-a făcut onoarea, surpriza şi plăcerea de a-mi trimite o epistolă-comentariu privind un capitol din cartea mea despre Parabolele lui Iisus. Am publicat-o, cu permisiunea autorului, în Dilema veche, nu pentru că vorbea despre o lucrare a mea, ci pentru că întruchipa un model de vitalitate intelectuală, de reactivitate promptă şi generoasă, de erudiţie şi umor”

4. Blogurile Adevărul, ”Republica neruşinării”, de Petre Iancu, - 418 like-uri & share-uri;

Din postare:

“Cui i se datorează proba eşecului democratizării şi europenizării României, care este guvernul Dăncilă? Lui Dragnea? Partidului său? Nelustraţiei? Formelor fără fond? Elitelor româneşti? Celor europene?”

5. Blogurile Adevărul, “Hoţia şi prostia guvernează România”, de Ștefan Vlaston, - 400 like-uri & share-uri.

Din postare:

“Furia lui Dragnea împotriva SPP şi a şefului său, Lucian Pahonţu, îşi are originea în refuzul acestuia de a-i da raportul asupra deplasărilor, întâlnirilor şi discuţiilor pe care premierul în funcţie, miniştrii, secretarii de stat, alţi demnitari le au cu persoane din „statul paralel”.”

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu