Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Pleșu și Tolontan, blogurile zilei. Subiectele: Conferința lui Tudorel Toader și demiterea șefei DNA

 
BLOGOSFERĂ. Pleșu și Tolontan, blogurile zilei. Subiectele: Conferința lui Tudorel Toader și demiterea șefei DNA
foto: Digi24.ro

Postarea virală a ultimelor zile, pe Facebook, din blogosferă, îi aparține lui Andrei Pleșu. Subiectul? Conferința de presă susținută de șefa DNA, Laura Codruța Kovesi și clasa politică din România.

“N-o cunosc personal pe doamna Laura Codruţa Kövesi. Nu am nici competenţa ultimă să mă pronunţ pe fondul problemelor tehnice legate de DNA şi dezbătute amplu şi pătimaş în presa de toate culorile.

Mi se pare, totuşi, evident că tabăra anti-DNA e alimentată şi reprezentată preponderent de inşi cu un statut juridic neclar: fie suspecţi de felurite ilegalităţi, fie dovediţi şi condamnaţi ca infractori”, notează scriitorul în postarea care a adunat peste 3.000 de share-uri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Publicitate

A doua opinie populară din blogosferă îi aparține lui Cătălin Tolontan:

„Din primele minute a părut clar că urmează ceva dur, neobișnuit și rostogolit pe bandă rulantă. Ministrul Justiției n-a acceptat dialogul cu presa. Își începe raportul prin capitolul ”Cine sunt eu?”. Invocă argumentul autorității. Am dreptate nu pentru că o să vă explic, ci pentru că sunt cine sunt!

”Am fost șef de promoție”, apoi procuror sedus de onorabilitatea profesiei, rector la Iași, ”prima facultate de drept din România”, și judecător la curtea constituțională.

Tudorel Toader are nevoie să-și adune tot prestigiul juridic, incontestabil, pentru ce va urma. Bărbatul îmbrobonat bea apă, transpiră, sala se tensionează cu fiecare minut care trece.”

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Menţiune importană: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. Blogurile Adevărul, “O noutate stilistică pe scena publică”, de Andrei Pleșu, - 3.003 likes & shares;

Din postare:

“Am asistat cu toţii la conferinţa de presă susţinută de doamna Laura Codruţa Kövesi. Eu, unul, mă declar (plăcut) surprins de ceea ce am văzut.
Or, în genere, conferinţele de presă sînt previzibil anoste şi, stilistic, jenante. Cel întrebat e ori eliptic, evaziv, bîlbîit, ori băşcălios, agramat şi agresiv, ori solemn şi plat ca un bust de grădină publică.”

2. tolo.ro, “TUDOREL TOADER CERE REVOCAREA LAUREI CODRUȚA KOVESI PRINTR-UN AMESTEC DE FAPTE ȘI DE LOZINCI NAȚIONAL-COMUNISTE”, - 1.329 likes & shares;

Din postare:

„Se uită pe foi. Acum începe execuția lui Kovesi. ”Vor fi 20 de puncte”. Primele 6 sau 7 sunt legate de conflictele DNA cu alte puteri ale statului, aduse în fața Curții Constituționale.

Acum un an, Tudorel Toader scria că nu e nevoie de măsuri împotriva șefei DNA, pentru că însăși Curtea redesenează limitele puterilor, că asta e treaba ei.

”Lucrurile trebuie văzute într-o cheie de proporționalitate”, spunea ministrul justiției în raportul din martie 2017.

Presa reacționează. ”Puteți explica, vă rugăm?”. Iar el oscilează între instinctul pur uman de a explica și reflexul birocratic de a ne băga undeva. Și nu explică.”

3. tolo.ro, “PRIMĂRIA SECTORULUI 4 ARE ȘEFI LA „PIEȚE” UN CONDAMNAT CU INTERDICȚIE LA FUNCȚII PUBLICE DREPT ȘEF LA JURIDIC, IAR CA ȘEFĂ A CORPULUI DE CONTROL O CONDAMNATĂ ÎN PRIMĂ INSTANȚĂ PENTRU 40 DE ACTE DE LUARE DE MITĂ!”, - 1.014 likes & shares;

Din postare:

„Simion Lincă, șeful biroului juridic de la direcția ”Piețe”, a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu suspendare pentru că a schimbat echipament militar vechi, subevaluat, contra anvelope Tofan, supraevaluate.

Doina Lupu, șefa Corpului de Control tot la ”Piețe”, a fost condamnată de prima instanță la un an cu suspendare după ce a luat mită bani pentru partid, de la cei pe care îi controla pe când era la Autoritatea Sanitar-Veterinară.”

4. Blogurile Adevărul, ”Catedrala Mântuirii Neamului şi „conductele cu bani publici“. Câteva întrebări”, de Cătălin Sturza, - 903 likes & shares;

Din postare:

„Rapid, câteva gânduri despre anunţul USR că va face tot posibilul ca intens controversata Catedrală a Mântuirii Neamului să fie „decuplată de la conductele cu bani publici care vin de la Primăria Capitalei, de la sectoare, de la Guvern şi de la alte instituţii publice” – în anul 2018, Anul Centenarului Marii Uniri.”
 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • 135 din 180 de procurori sunt inca cinstiti. Asta e un lucru bun. La puscarie cu toti infractorii, indiferent de nume, afaceri, partid politic, notorietate sau functie!!!

Trimite un comentariu