Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Vlad Petreanu, postarea sfârșitului de săptămână: "Cel mai mare dosar de corupție instrumentat de către DNA a făcut implozie. De ce?"

 
BLOGOSFERĂ. Vlad Petreanu, postarea sfârșitului de săptămână: "Cel mai mare dosar de corupție instrumentat de către DNA a făcut implozie. De ce?"
digi24.ro

Postarea virală a ultimelor zile, pe Facebook, îi aparține lui Vlad Petreanu. El vorbește într-o opinie despre Dosarul Microsoft, “cel mai mare dosar de corupție instrumentat de către DNA”

“E o situație foarte gravă și trebuie identificate obligatoriu răspunderile pentru asta – și trebuie pedepsiți vinovații. E o chestiune de responsabilitate față de opinia publică, față de misiunea DNA, de respect față de banul contribuabilului și față de ideea de Justiție în România”, notează jurnalistul în postarea care a adunat peste 3.300 de share-uri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Publicitate

A doua postare populară din blogosferă îi aparţine lui Cătălin Tolontan: „Procurorul General recunoaște că dosarul polițiștilor și procurorilor care i-au protejat pe pedofili a fost clasat fără să se facă cercetări! El mai anunță: Faptele s-au prescris!”

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Menţiune importană: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. petreanu.ro, “Dosarul Microsoft a făcut implozie. De ce?”, - 3.304 likes & shares;

Din postare:

“Să ne reamintim care a fost escrocheria în acest caz. În 2003, guvernul României a dorit să cumpere 50.000 de licențe de operare Microsoft pentru a fi instalate pe computerele administrației publice.

Microsoft a oferit atunci un discount uriaș guvernului României – era un volum atât de mare, încât discountul a ajuns la 47% din prețul contractului.

Însă pe fir au intrat câțiva oameni de afaceri bine conectați care au intermediat, cumva, afacerea, și au reținut pentru ei acest discount.

Cu alte cuvinte, cetățenii români au plătit 50.000 de licențe cu 47% 88% mai scump decât le oferea Microsoft iar câțiva escroci au băgat în buzunar diferența.”

2. tolo.ro, “PROCURORUL GENERAL RECUNOAȘTE CĂ DOSARUL POLIȚIȘTILOR ȘI PROCURORILOR CARE I-AU PROTEJAT PE PEDOFILI A FOST CLASAT FĂRĂ SĂ SE FACĂ CERCETĂRI! EL MAI ANUNȚĂ: ”FAPTELE S-AU PRESCRIS!”, - 2.864 likes & shares;

Din postare:

„Parchetul General recunoaște că zeci de polițiști, procurori, comisari de gardă, ofițeri de servicii secrete și alți funcționari au scăpat fără a fi cercetați în cazul rețelei de trafic de minore anchetată în 2005 de DIICOT.

La ordinul procurorului general Augustin Lazăr s-a verificat ce probe a adunat, din 2005 și până în ianuarie 2009, procurorul DIICOT care s-a ocupat de dosarul ”protectorilor”.

Ce au descoperit: n-a adunat nici o probă! Comunicatul integral mai jos, fără alte comentarii.”

3. mihaivasilescublog.ro, “ȚARA ÎN CARE O FEMEIE ESTE BĂTUTĂ LA FIECARE 30 DE SECUNDE”, - 843 likes & shares;

Din postare:

„Ei bine, treaba e că uneori, răsfoind interneții, mai dau peste campanii pentru cazuri sociale sau pentru copii sau peste câte-o campanie cum e asta pe care o fac acum BGS și Avon și-atunci n-am nevoie de niciun ban.

Pur și simplu încerc să fac un pustiu de bine dacă tot pot.”

4. Blogurile Adevărul, “Vă sancţionez, domnule ministru Valentin Popa, cu mustrare scrisă şi nota scăzută la purtare!”, de Dinu Zară, - 701 likes & shares;

Din postare:

„Domnule ministru Valentin Popa, vă mărturisesc că m-aş fi aşteptat să le felicitaţi pe cele trei eleve pentru că au reclamat comportamentul nepotrivit al profesorului şi pentru că au înregistrat acele imagini în lipsa cărora, ştiţi foarte bine, nu le-ar fi crezut nimeni.”

5. Blogurile Adevărul, ”Aşa cum arată şcoala astăzi, aşa va arăta societatea mâine. Prost”, de Ştefan Vlaston, - 547 likes & shares.

Din postare:

„Examenele de absolvire pun în evidenţă o situaţie jalnică: doar 50% procente de promovare, iar un milion de tineri au urmat liceul degeaba, în ultimii 8-10 ani.

N-au luat examenul de Bacalaureat sau nici nu s-au prezentat. Iar daca luăm în calcul şi fraudele care n-au dispărut cu totul, apreciez la 40% promovarea din şcoala românească.”

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Am observat ca indiferent ce s-ar intampla / scrie pe alte bloguri, saptamanal voi ajungeti la concluzia ca Vlad Petreanu e cu "Postarea Săptămânii". Nu e mai simplu sa faceti un contract de sponsorizare / asociere / promovare intre voi si omu' ala !?
  • ce-ar fi sa renuntam la prescriptii Infractiunea trebuie pedepsita si peste o suta de ani de la savirsire

Trimite un comentariu