Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Vlad Petreanu, postarea zilei: Despre evoluția PIB-ului României și virusul rusesc

 
BLOGOSFERĂ. Vlad Petreanu, postarea zilei: Despre evoluția PIB-ului României și virusul rusesc
foto: dcnews.ro

Postarea virală a ultimelor zile, pe Facebook, din blogosferă, îi aparține lui Vlad Petreanu. O analiză a evoluției Produsului Intern Brut al României în comparație cu cel al Rusiei și Poloniei, în perioada 1990-2016.

“Putem compara evoluția în cazul României, Poloniei și Federației Ruse, pentru că toate au plecat, în 1990, din același sistem economic centralizat, falimentar, dar au apucat pe căi diferite”, notează jurnalistul în postarea care a adunat peste 2.300 de share-uri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Publicitate

Menţiune importantă: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. petreanu.ro, “Virusul rusesc”, - 2.311 likes & shares;

Din postare:

“Polonia a ales terapia de șoc și trecerea rapidă la economia de piață; Rusia a fost luată în proprietate de “oligarhi”, adică de mafie; Iar România a rămas cumva între cele două, iliescian, cu o bucă-n luntrea capitalismului sălbatic și cealaltă în barcazul capitalismului de cumetrie politică, bazat pe corupție și trafic de influență.”

2. Blogurile Adevărul, “Despre libertate”, de Gelu Duminică, - 607 likes & shares;

Din postare:

„Auzi, să faci bine şi să-ţi pregăteşti catrafusele. Să te duci unde vrei că de astăzi nu mai eşti în stăpânirea mea. Cam ăsta îmi închipui să fi fost dialogul dintre boier şi Arun, stră-stră-străbunicul meu, cel care a fost rob boieresc de când se ştia. La auzul veştii a început să plângă, pentru că-i era teamă că, în lipsa boierului, o să moară şi că nu o să aibă cine să-l îngroape”

3. dollo.ro, “Suntem mai proști decât ne credem, dar ne și cam place”, - 328 likes & shares;

Din postare:

„Pe scurt, ce am aflat e că suntem mai proști decât ne imaginăm, de regulă gândim emoțional, nu rațional, suntem guvernați de propriile „confirmation bias” indiferent cât de educați am fi (da, nici oamenii de știință nu sunt scutiți de asta, că și ei sunt oameni), iar soluția pe care toată lumea o crede infailibilă și mai ales aplicată altora – informarea – e de fapt o iluzie.

Pentru că nu lipsa de informare stă la baza acestor fenomene, ci procese misterioase care au loc în creierele noastre și pentru activarea cărora știința deocamdată bâjbâie”

4. cristianchinabirta.ro, “Noul Duster nu este o mașină românească. Dar este o mașină Made in Romania!”, - 300 likes & shares.

Din postare:

„Noul Duster nu mai are nici o legătură cu ceea ce cu oarecare strâmbare din nas numeam până acum ”mașină românească”. Adică, altfel spus, dacă îi acoperi sigla de Dacia, juri că nu ești într-o Dacie. Bine, asta cu acoperitul am zis-o doar ca să prove a point, căci io nu numai că nu aș acoperi sigla asta, ba chiar aș fi (și sunt!) mândru că o astfel de mașină se face în România.”
 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu