Skip to main content

PREMIERĂ. Jocurile Olimpice de iarnă se văd anul acesta şi la TVR şi la Eurosport. Cine vor fi comentatorii

 
PREMIERĂ. Jocurile Olimpice de iarnă se văd anul acesta şi la TVR şi la Eurosport. Cine vor fi comentatorii

Postul Eurosport, care deţine drepturile de difuzare ale Jocurilor Olimpice de Iarnă de la PyeongChang, din Coreea de Sud, va acoperi în întregime evenimentul. TVR are opţiunea free-to-air. Este pentru prima dată când competiţiile sunt transmise simultan de două posturi TV.

Publicitate

În România, Eurosport va acoperi transmisiunile de la PyeongChang cu o echipă dedicată de 21 comentatori şi experţi, precum şi cu producţii locale şi conţinut distribuit prin www.eurosport.ro şi pagina de facebook Eurosport România, anunţă postul TV.

Iată lista comentatorilor:

  • Probele de schi alpin vor fi comentate de Alexandru Poponeci şi Ioan Valeriu Achiriloaie, participant la ultima ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Sochi.
  • Probele de schi fond vor fi analizate în detaliu de Florin Pelin, antrenorul echipei naţionale de schi fond a Special Olympics România.
  • La biatlon şi patinaj viteză vor fi comentate de Radu Antofi, în timp ce combinata nordică îi va reveni lui Sorin Niculescu.
  • Concursurile de bob şi skeleton vor fi prezentate de Alexandru Cocu în timp ce competiţia de sanie va fi analizată de veteranul transmisiunilor Eurosport, Arnold Cobilanschi.
  • Patinajul artistic şi concursul de curling vor fi legate de prezenţa lui Ivonne Ghiţă pentru probele feminine, în timp ce Cristinel Petre şi Allen Coliban, preşedintele Federaţiei Române de Curling, vor face echipă pentru concursul masculin de curling.
  • Patinajul artistic masculin va fi analizat de expertul Eurosport, Cornel Gheorghe, dublu participant la Jocurile Olimpice de iarnă (1994 şi 1998) şi campion naţional al României de unsprezece ori.
  • Concursurile de snowboard şi schi freestyle vor fi comentate de Alexandru Gheorghiaş.
  • Probele de sărituri cu schiurile îi vor reveni lui Dragoş Suciu, în timp ce competiţia de hochei va fi analizată de Adi Dobre şi Bogdan Nevel, împreună cu Marius Gliga, multiplul campion naţional şi fost căpitan al echipei naţionale de hochei a României.

De cealaltă parte, transmisiunile TVR (care are 102 competiţii) vor fi comentate de şapte jurnalişti de pe sport. Detalii, AICI

Telespectatorii din România îi vor putea urmări pe cei 26 de sportivi din delegaţia noastră, începând cu ceremonia oficială de deschidere, transmisă în direct vineri, 9 februarie de la ora 12:45 unde portdrapelul delegaţiei României va fi biatlonistul Marius Petru Ungureanu.

Sportivii români vor concura la şapte discipline din cele cincisprezece pentru care se vor disputa competiţii la PyeongChang: schi alpin, schi fond, biatlon, sărituri cu schiurile, bob, sanie şi skeleton.

Echipa României prezentă la PyeongChang este formată din:

  • Alexandru George Barbu, Ania Monica Germaine Caill (schi alpin),
  • Alin Florin Cioancă, Paul Constantin Pepene, Timea Lorincz (schi fond),
  • Daniela Vasilica Haralambie (sărituri cu schiurile),
  • Eva Tofalvi, Cornel Dumitru Puchianu, Nicolae Remus Faur, George Răzvan Buta, Gheorghe Iulian Pop, Marius Petru Ungureanu (biatlon),
  • Raluca Strămăturaru, Valentin Creţu, Andrei Turea, Cosmin Atodiresei, Ştefan Musei (sanie),
  • Mihai Cristian Tentea şi Nicolae Ciprian Daroczi, Dorin Alexandru Grigore, Florin Cezar Crăciun, Levente Bartha, Paul Muntean (bob),
  • Dorin Dumitru Velicu, Maria Marinela Mazilu (skeleton),
  • Alexandra Ianculescu (patinaj viteză).

Pe parcursul celor 17 zile de transmisiuni, Eurosport România va realiza patru ediţii ale emisiunii StreamTeam powered by UPC, dedicate Jocurilor Olimpice. În cadrul acestora, experţii şi invitaţii Eurosport România vor analiza cele mai importante momente din concursurile olimpice, în direct pe pagina de Facebook Eurosport România.

La faţa locului, în PyeongChang, Eurosport a construit studioul The Cube, echipat cu tehnologii de realitate virtuală şi grafică 360. Totodată, postul TV, care are drepturile pentru Jocurile Olimpice de iarnă pentru aproape toate ţările din Europa, va avea şi un studio digital mobil.

Echipa de experţi Eurosport de la PyeongChang va avea în prim-plan o serie de legende ale sporturilor albe. La schi alpin vor fi Bode Miller – medaliat de 6 ori la Jocurile Olimpice, în timp ce la sărituri cu schiurile vor fi Sven Hannawald şi Martin Schmitt, iar hocheiul pe gheaţă se va afla sub ochii lui Peter Forsberg, legendarul jucător suedez din NHL şi dublu medaliat cu aur la Jocurile Olimpice.

Citeşte şi:

TVR, pregătiri pentru primele Jocuri Olimpice sublicenţiate de la Eurosport. Cine vor fi comentatorii

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • abc abc
    @mile aici nu e vorba daca te intereseaza sau nu, e vorba de a informa! Iar daca cei care scriu articole pe acest site, sunt profesionisti si vor sa informeze atunci includ toate posturile TV care transmit acest eveniment pe teritoriul Romanie.
  • Mile Mile
    Mareane , nu fi penibil , tvr vad și ce ce nu au cablu , doar terestru, e important sa fie la un post generalist , ca eurosport e pe poziția 30 în grila la multi
  • marian marian
    Mile te inseli , eurosport se vede si la akta . digi telekom . tvr nu transmite tot eu am vazut deja azinoapte , antrenamente la schi alpin ,curling si sarituri si muulte informai de la olimpiada ,la tvr ce vezi
  • mile mile
    nu ne intereseaza m4
  • abc abc
    Ati uitat sa mentionati(din lipsa informatiei sau dinadins) ca si M4 din Ungaria are dreptul de a transmite pe teritoriul Romaniei!
  • Cristian Popescu Cristian Popescu
    Toată copilăria am văzut la TVR maratoane televizionistice, săptămâni întregi în care canalele postului național de televiziune se transformau în canale de sport, iar genericul transmisiunilor sportive și comentariile unor comentatorii sportivi - calmi și cu temele bine făcute, care făceau dintr-o transmisiune sportivă o emisiune de cultură generală, livrând lecții complete de geografie și istorie (Cristian Țopescu trebuie neapărat menționat aici) -, sunt și acum amintiri plăcute.

    Lumea se transformă, este un lucru natural ca aceste transmisiuni să fie preluate de o televiziune dedicată sportului, o televiziune care are o logistică mai bună decât a oricărui post național de televiziune din regiune, dar o televiziune care este recepționată contra cost via televiziune prin cablu sau satelit.

    Acest tip de recepție are un cost accesibil majorității populației iar serviciile tipului acestuia de furnizori (cablu sau satelit) sunt disponibile în aproape toată țara, prin urmare nu se mai justifică transmiterea unui eveniment ca jocurile olimpice în exclusivitate de către postul național.
  • mile mile
    tvr vad toti , eurosport nu prea, e bine ca sunt la un post generalist
  • geo geo
    Din pacate, din cauza decalajului orar, audientele acestor JO vor fi minime.
  • teodor teodor
    Deja pe upc se fac teste pentru eurosport 3 4 și 5.

Trimite un comentariu

sus