Skip to main content

Google a lansat a cincea rundă de finanțare pentru proiecte jurnalistice digitale. Și românii se pot înscrie

 
Google a lansat a cincea rundă de finanțare pentru proiecte jurnalistice digitale. Și românii se pot înscrie
foto: techcrunch.com

Google a deschis cea de-a cincea sesiune de finanţare dedicată proiectelor jurnalistice digitale. Perioada de înregistrare se desfăşoară începând de astăzi, 28 februarie, şi este deschisă până pe 9 aprilie, pentru proiecte inclusiv din România.

Accentul în această rundă de finanţare va fi pus pe proiectele care diversifică sursele de finanţare şi găsesc metode inovatoare de monetizare, spun reprezentații Google.

Pentru a fi eligibile, toate proiectele care doresc finanțări mari și medii trebuie să demonstre că au o componentă de monetizare.

În cazul proiectelor prototip, obiectivul care trebuie atins este inovația, iar monetizarea rămâne în plan secund.

Publicitate

Google oferă finanţarea prin fondul de inovare al Digital News Innitiative (DNI). Până acum, au fost finanțate proiecte în valoare de 90 de milioane de euro pentru 460 de proiecte din 29 de țări, inclusiv România.  

În România au primit finanțare mai multe publicații de presă printre care se numără Rise Project, Gazeta Sporturilor - Jurnalisport, Hotnews.ro, Blue Insight sau recent Ringier Romania cu proiectul stiricurate.ro (despre care puteți citi aici).

Prin DNI, Google vrea să atragă proiecte care să reflecte un nou model de jurnalism digital, să sprijine dezvoltarea de noi modele de business sau să schimbe modul în care utilizatorii consumă știri în mediul digital.

Despre toate proiectele, din România, care au obținut finanțare și mai multe informații despre inițiativa Google, pe larg:

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu