Skip to main content

LICENȚĂ. O nouă televiziune de business se va lansa în România, Profit.ro TV

 
LICENȚĂ. O nouă televiziune de business se va lansa în România, Profit.ro TV

Un nou canal de business a primit licență prin satelit și prin rețele de comunicații de la CNA. Este vorba despre Profit.ro TV, un proiect dezvoltat de Clever Media Network, deținut de omul de afaceri Adrian Tomșa, un apropiat al lui Zoltan Teszari, care mai are Look TV și Look Plus.  

Parteneri în noul proiect vor fi Orlando Nicoară (cel care a dezvoltat și proiectul online Profit.ro), pe partea de marketing și vânzări de publicitate, și Vasile Iuga, partener strategic.

Odată cu lansarea noii televiziuni, Orlando Nicoară a vândut și site-ul și domeniul online Profit.ro lui Adrian Tomșa.

Publicitate

Potrivit reprezentanților Clever, postul se va lansa probabil în luna mai. 

Adrian Tomșa, acționarul majoritar Clever Media Network, în fața membrilor CNA:  

„Ne dorim o licență audiovizuală pentru dezvoltarea unei televiziuni de business generalist, cu conținut preponderent de business, ca parte a unui proiect media integrat, online și TV.

În momentul de față în România sunt aproximativ 500.000 de IMM-uri active care creează un univers de aproximativ 4-5 milioane de posibili consumatori pentru un astfel de conținut. Pe de altă parte, în ultimii doi ani considerăm că s-au dezvoltat destul de mult emisiunile cu tentă economică atât pe televiziunile de știri (Digi24, B1 TV, Antena 3, România TV), precum și conținutul în zona online. Acest lucru ne dă încredere că un astfel de conținut e cerut în piață.

În ce privește echipa, am încercat să aducem cu noi în proiect oameni precum domnul Vasile Iuga, care este și unul dintre partenerii proiectului. Orlando Nicoară o să ne ajute pe zona de marketing și promovare a proiectului și domnul Lăpușan cu expertiza dânsului de a ține în mână proiectul din punct de vedere executiv.”

Despre site-ul profit.ro: „În momentul de față Clever Media Network a achiziționat site-ul, în noiembrie sau decembrie. Suntem proprietarii site-ului și ai domeniului și suntem depozitari ai mărcii verbale individuale Profit.ro din 14 decembrie 2017. Aceasta este o procedură prealabilă a obținerii mărcii definitive. Pe de altă parte, suntem colaboratori cu societatea profit Publishing, care furnizează conținut. 

Monica Gubernat, membru CNA – „Nicio televiziune de profil de până acum n-a avut succes în România. Cred că particip la a cincea solicitare.”  

Adrian Tomșa – „Nu vrem să facem un proiect megalomanic, noi vrem să facem un proiect de business.

Orlando Nicoară, care se va ocupa de zona de marketing și vânzări:

„Noi încercăm să facem televiziune adresându-ne zonei de IMM-uri și de antreprenori, care au nevoie de explicații în legătură cu ce se întâmplă în mediul economic. Cineva trebuie să explice ceea ce se întâmplă. Și în al doilea rând, încercăm să vorbim pe limba lor. Cred că toate televiziunile de business de până acum au venit cu programe pentru top CEO.

Vrem să ne adresăm celor 400.000 - 500.000 de antreprenori care activează în momentul de față pe piața din România. O altă componentă extrem de importantă pe care vrem să o targetăm este zona tinerilor care sunt preocupați de tot ce înseamnă new media, e-commerce, partea de smartphone-uri, zona de start-up-uri.”

Radu Herjeu, membru CNA:

„Ca să evitați greșelile celor care au mai vrut să facă televiziuni de business, o să vă rog să fiți foarte atenți pentru că este foarte ușor să transformi emisiunea cu prezentarea unei companii în jumătate de oră de publicitate. Rugămintea mea este să evitați astfel de situații, pe care mulți dintre cei dinaintea dumneavoastră nu le-au evitat.”

Totodată, la acest punct, Ovidiu Tempea, unul dintre acționarii minoritari ai Profit.ro Publishing SA, a transmis către CNA o notificare în care menționa că „Deși Clever Media Network a înregistrat în patrimoniul propriu domeniul web Profit.ro, pe care l-a preluat de la Orlando Nicoară, administrator delegat al Profit.ro Publishing, trebuie să fie cunoscut că includerea acestui domeniu în patrimoniul Profit.ro Publishing a reprezentat un angajament și o condiție pentru ca Orlando Nicoară să intre în acționariatul companiei de media Profit.ro Publishing.”

Acesta mai adaugă: „Site-ul Profit.ro reprezintă principalul produs al companiei Profit.ro Publishing SA, iar creditorii companiei și în special Fiscul (datoriile bugetare la septembrie depășesc 1,5 milioane de lei) ar putea cere executarea acelui bun care este, indiscutabil, un produs al companiei.

În acest caz, Orlando Nicoară a venit cu următoarele explicații în fața membrilor CNA

„Există un contract de licențiere între mine ca persoană fizică care am dezvoltat site-ul și aveam domeniul Profit.ro și Profit Publishing prin care eu am cedat exploatarea acestui site, pentru un anumit fee, pentru o anumită perioadă de timp. Profit.ro nu a fost domeniul Profit Publishing niciun moment. (...) În societatea Profit Publishing sunt mai mulți acționari, domnul Tempea este unul dintre ei și este acționat minoritar.”

„În momentul de față, există o cooperare între Profit Publishing și Clever, prin care Profit Publishing furnizează conținut.”, a mai adăugat Nicoară.

Din proiectul editorial depus la CNA: 

„Profit.ro TV se adresează unui target principal format din adulții activi (25 - 55 de ani), din mediul preponderent urban, absolvent de studii superioare, cu venituri mari și foarte mari, consumatori activi în piață, patroni sau manageri în companii cu importanță economică la nivel local sau național.  ” 

Postul TV va fi lansat de Adrian Tomșa, care este și acționar majoritar la Clever Media Network, Vasile Iuga, partener strategic, și Orlando Nicoară, prezentat drept director de dezvoltare și fondator Profit.ro și News.ro. 

Pe lângă emisiuni, va avea zilnic trei program de știri a câte 30 de minute, la 13.30, 16.30 și 19.30.

Grila de emisiuni: 

 • Feel The Market cu Cătălin Chivu, emisiune de analiză a piețelor de capital.
 • Profit Live cu Daniel Apostol
 • Economia la minut cu Adrian Măniuțiu
 • Back in Business cu Daniel Apostol și invitat Vasile Iuga (acționar al postului TV)
 • Antreprenor de România cu Constantin Opriș
 • Decizii la vârf cu Constantin Opriș
 • Local Business/ Business Events cu Radu Dumitrache
 • hiTech
 • Smart Travel
 • Agribusiness, o coproducție cu AgroTV, realizată de Dinu Criste. Vor fi patru ediții pe săptămână

Din proiectul editorial depus la CNA: 

Sigla Profit.ro

Citește și: Nou acționar la Look TV, pentru proiectul postului de business: fostul șef al PwC, în prezent în boardul Patria Bank și Ana Hotels

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • porcarie de canal tv romanesc ( ca multe altele ) , nimic bun , noroc cu canalele Digi si Pro , restul ro sunt cam degiaba .
 • @Tvg

  Tu probabil știi mult business dacă nu ești în stare să scrii nici măcar un comentariu in limba română. Măcar iei ceva bani că tot te-ai făcut de râs? De la sait.
 • Inca un heirupism marca Orlando intr-o tara care casca ochii seara de seara la Cove, Vica, Cruduta, Capatos si Copilu Minune. Succesuri!
 • Doamne cat de *** sunteti!
  Voi nici nu aveti habar de buisness si comentati ca prostii.
  Site-ul face o treaba buna si nu are datorii ***
 • Pazea. Sa nu va striveasca viteza cu care alearga noua teve de biznis catre faliment, ca site-ul a ajuns deja departe dupa cum se vede, plin de datorii, continut apa chioara si galagie la greu. Sa va fie tarana usoara, asa site asa teve! PS buna gluma cu aveti grija pe teve sa nu faceti publicitate la vrei firma, pe site nu se intampla asa ceva...nu,nu :)
 • Pentru salariul si.masina pe barter ale lui Apostol ies bani. Ca asa a ajuns și Porsche creditor pe.la Money Channel. Isi.luase domnul Apostol masina in baza unui contract de barter pe.doar 25 de ani. Si lumea nu mai lua salarii pe acolo de luni de zile. Eeeh, acum s-a găsit cu gainarii de la Agro TV, care se dau ca și cum ar fi pe langa Paskany dar nu sunt. Mai mari cu costume scumpe. Intrebati lumea de la Agro TV cat castiga. 1.200-1.300 de lei. Se pare ca geniul.Orlando a întins cam.mult.coarda. toate corzile. Oamenii seriosi și ci bani (cinstiti sau hoti) nu prea il.mai baga in seama. Păcat de ceea ce a fost Profit.ro aproape un an.

Trimite un comentariu