Skip to main content

Proces CNA. Martor: Președintele CNA mi-a spus să fac o reclamație împotriva Antena 3. Era o reclamație întemeiată

 
Proces CNA. Martor: Președintele CNA mi-a spus să fac o reclamație împotriva Antena 3. Era o reclamație întemeiată
laura georgescu

Declaraţii noi în procesul Laurei Georgescu, în care președintele CNA este acuzată că și-ar fi pus subalternii să redacteze reclamații false cu privire la anumite posturi de televiziune.

Publicitate

Directorul departamentului de monitorizare a spus în fața instanței că șefa CNA i-a cerut să facă o reclamație împotriva postului Antena 3. O reclamație pe care, din punct de vedere lucrurilor semnalate, era întemeiată, a spus același martor.

Care era subiectul reclamației? Ce s-a spus la noul termen din dosar? În continuare:

Grațiela Fota, director la Departamentul monitorizare CNA:

“M-a rugat să formulez o reclamație ce viza postul de televiziune Antena 3, care difuzase la acel moment o emisiune ce afecta cumva imaginea domnului Horia Georgescu, șeful de atunci al Agenției Naționale pentru Integritate”.

Doamna președintă mi-a solicitat să redactez conținutul reclamației pentru ca mai apoi să i-o înmânez lui Bogdan Roman (angajat la IT, n. red)

Am redactat pe un bilet conținutul reclamației ce viza respoectiva emisiune și după câteva zile l-am întâlnit pe domnul Bogdan Roman pe holurile, moment în care i-am dat biletul.”

Procurorul DNA prezent în sală: Apreciația conținutul reclamației ca având temei legal în ceea ce privește faptele petrecute în respectiva emisiune a postului de televiziune?

Grațiela Fota: „Da. Apreciez că reclamația respectivă era întemeiată.”

Declarațiile au fost făcute la termenul din 9 februarie, urmând ca instanța să vină cu o soluție în luna martie.

Înainte de alte detalii, pe scurt de la ultimul termen din procesul CNA:

Au fost prezenţi Laura Georgescu, preşedinte CNA, Viorel Hrebenciuc, fostul lider PSD, Narcisa Iorga, fost membru CNA și Gheorghe Ştefan - "Pinalti", fostul primar din Piatra Neamț.

Grațiela Fota, director la departamentul de monitorizare CNA și Rareș Gărduș, adiministrator Etno TV și Taraf TV au fost martorii audiați la termenul de vineri, 9 ianuarie, de la Tribunalul Bucureşti.

Ideile principale din declarațiile date de Grațiela Fota, director la Departamentul de Monitorizare CNA, în instanță:

A relatat contextul în care a fost abordată de președinta CNA, Laura Georgescu care i-ar fi cerut să întocmească sesizări, respectiv rapoarte de monitorizare cu privire la posturile Antena 3 și RTL-2.

A relatat modul în care ar fi redactat conținutul sesizării ce viza postul Antena 3, pe care mai apoi i-ar fi înmânat-o lui Roman Bogdan Alexandru, angajat la Departamentul IT din CNA la acea vreme.

A vorbit despre o presupusă legătură a lui Lorand Turos, fost membru CNA cu Laura Gerogescu și cu sesizarea ce viza postul RTL-2.

Declaraţiile Grațielei Fota, despre presupusa sesizare falsă care i-ar fi fost cerută și viza postul Antena 3:

“Am fost sunată de către doamna președintă (Laura Georgescu – n.r.) în timp ce aceasta era plecată în delegație la Atena.

Aceasta m-a rugat să formulez o reclamație ce viza postul de televiziune Antena 3, care difuzase la acel moment o emisiune ce afecta cumva imaginea domnului Horia Georgescu, șeful de atunci al Agenției Naționale pentru Integritate.

Doamna președintă mi-a solicitat să redactez conținutul reclamației pentru ca mai apoi să i-o înmânez lui Bogdan Roman.

Am redactat pe un bilet conținutul reclamației ce viza respectiva emisiune și după câteva zile l-am întâlnit pe domnul Bogdan Roman pe holuri, moment în care i-am dat biletul.

Procuror DNA: Apreciați conținutul reclamației ca având temei legal în ceea ce privește faptele petrecute în respectiva emisiune a postului de televiziune?

Grațiela Fota: „Da. Apreciez că reclamația respectivă era întemeiată.”

Declaraţiile Grațielei Fota, despre presupusa sesizare falsă ce viza postul de televiziune RTL-2:

“Într-o pauză de Consiliu, doamna președintă Laura Georgescu mi-a solictat să fac o adresă către postul RTL 2 și prin care să solicit anumite înregistrări ale unor emisiuni.

Postul fiind în limba maghiară nu aveam pe nimeni avizat care să facă monitorizarea respectivei emisiuni. Nu era suficient ca monitorul să cunoscă limba maghiară, ci era important să aibă și un document care să ateste că acesta cunoaște limba maghiară.

În momentul respectiv domnul Lorand Turos mi-a transmis că se va ocupa dânsul de monitorizarea respectivelor emisiuni.

Apoi domnul Lorand Turos mi-a solicitat să întocmesc un raport de monitorizare.

Însă din punct de vedere legal eu puteam întocmi raportul de monitorizare doar în baza unei sesizări.

Atunci domnul Turos mi-a transmis că are deja o sesizare și pot întocmi respectivul raport de monitorizare. Eu nu am văzut respectiva sesizare.

Am luat la cunoștința cele spuse de domnul Turos și am întocmit respectivul raport.

Apoi doamna președintă Laura Georgescu a trecut pe ordinea de zi respectivul raport.

Procedura era ca mai întâi să se primească reclamația și apoi să se întocmească raportul de monitorizare.

La monitorizarea Antenei 3 regula a fost respectată, însă nu și în cazul RTL 2. ”

Procuror DNA: Care era procedura prin care se putea face monitorizarea respectivei emisiuni

Grațiela Fota: „Monitorizarea se face în baza unei declarații sau a unei sesizări din oficiu a unui membru CNA în ședință.”

Procuror DNA: Suspectați un interes personal în solicitările membrilor CNA în cazul celor două emisiuni?

Grațiela Fota: “Solicitările erau întemeiate și nu am nicio suspiciune față de membrii CNA în legătură cu respectivele declarații.”

Citește și:

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • din ce imi aduc aminte de prin presa momentului... se spunea ca postul OTV a fost inchis pentru neplata amenzilor date de CNA.. nu din cauza datoriilor catre stat...
    oricum era o mizerie... o televiziune de partid.. asa cum sunt mai toate cele de acum, mai mult sau mai putin fatis....

Trimite un comentariu