Skip to main content

Proces CNA. Martor: Preşedintele CNA mi-a spus să fac o reclamaţie împotriva Antena 3. Era o reclamaţie întemeiată

 
laura georgescu
laura georgescu

Declaraţii noi în procesul Laurei Georgescu, în care preşedintele CNA este acuzată că şi-ar fi pus subalternii să redacteze reclamaţii false cu privire la anumite posturi de televiziune.

Publicitate

Directorul departamentului de monitorizare a spus în faţa instanţei că şefa CNA i-a cerut să facă o reclamaţie împotriva postului Antena 3. O reclamaţie pe care, din punct de vedere lucrurilor semnalate, era întemeiată, a spus acelaşi martor.

Care era subiectul reclamaţiei? Ce s-a spus la noul termen din dosar? În continuare:

Graţiela Fota, director la Departamentul monitorizare CNA:

“M-a rugat să formulez o reclamaţie ce viza postul de televiziune Antena 3, care difuzase la acel moment o emisiune ce afecta cumva imaginea domnului Horia Georgescu, şeful de atunci al Agenţiei Naţionale pentru Integritate”.

Doamna preşedintă mi-a solicitat să redactez conţinutul reclamaţiei pentru ca mai apoi să i-o înmânez lui Bogdan Roman (angajat la IT, n. red)

Am redactat pe un bilet conţinutul reclamaţiei ce viza respoectiva emisiune şi după câteva zile l-am întâlnit pe domnul Bogdan Roman pe holurile, moment în care i-am dat biletul.”

Procurorul DNA prezent în sală: Apreciaţia conţinutul reclamaţiei ca având temei legal în ceea ce priveşte faptele petrecute în respectiva emisiune a postului de televiziune?

Graţiela Fota: „Da. Apreciez că reclamaţia respectivă era întemeiată.”

Declaraţiile au fost făcute la termenul din 9 februarie, urmând ca instanţa să vină cu o soluţie în luna martie.

Înainte de alte detalii, pe scurt de la ultimul termen din procesul CNA:

Au fost prezenţi Laura Georgescu, preşedinte CNA, Viorel Hrebenciuc, fostul lider PSD, Narcisa Iorga, fost membru CNA şi Gheorghe Ştefan - "Pinalti", fostul primar din Piatra Neamţ.

Graţiela Fota, director la departamentul de monitorizare CNA şi Rareş Gărduş, adiministrator Etno TV şi Taraf TV au fost martorii audiaţi la termenul de vineri, 9 ianuarie, de la Tribunalul Bucureşti.

Ideile principale din declaraţiile date de Graţiela Fota, director la Departamentul de Monitorizare CNA, în instanţă:

A relatat contextul în care a fost abordată de preşedinta CNA, Laura Georgescu care i-ar fi cerut să întocmească sesizări, respectiv rapoarte de monitorizare cu privire la posturile Antena 3 şi RTL-2.

A relatat modul în care ar fi redactat conţinutul sesizării ce viza postul Antena 3, pe care mai apoi i-ar fi înmânat-o lui Roman Bogdan Alexandru, angajat la Departamentul IT din CNA la acea vreme.

A vorbit despre o presupusă legătură a lui Lorand Turos, fost membru CNA cu Laura Gerogescu şi cu sesizarea ce viza postul RTL-2.

Declaraţiile Graţielei Fota, despre presupusa sesizare falsă care i-ar fi fost cerută şi viza postul Antena 3:

“Am fost sunată de către doamna preşedintă (Laura Georgescu – n.r.) în timp ce aceasta era plecată în delegaţie la Atena.

Aceasta m-a rugat să formulez o reclamaţie ce viza postul de televiziune Antena 3, care difuzase la acel moment o emisiune ce afecta cumva imaginea domnului Horia Georgescu, şeful de atunci al Agenţiei Naţionale pentru Integritate.

Doamna preşedintă mi-a solicitat să redactez conţinutul reclamaţiei pentru ca mai apoi să i-o înmânez lui Bogdan Roman.

Am redactat pe un bilet conţinutul reclamaţiei ce viza respectiva emisiune şi după câteva zile l-am întâlnit pe domnul Bogdan Roman pe holuri, moment în care i-am dat biletul.

Procuror DNA: Apreciaţi conţinutul reclamaţiei ca având temei legal în ceea ce priveşte faptele petrecute în respectiva emisiune a postului de televiziune?

Graţiela Fota: „Da. Apreciez că reclamaţia respectivă era întemeiată.”

Declaraţiile Graţielei Fota, despre presupusa sesizare falsă ce viza postul de televiziune RTL-2:

“Într-o pauză de Consiliu, doamna preşedintă Laura Georgescu mi-a solictat să fac o adresă către postul RTL 2 şi prin care să solicit anumite înregistrări ale unor emisiuni.

Postul fiind în limba maghiară nu aveam pe nimeni avizat care să facă monitorizarea respectivei emisiuni. Nu era suficient ca monitorul să cunoscă limba maghiară, ci era important să aibă şi un document care să ateste că acesta cunoaşte limba maghiară.

În momentul respectiv domnul Lorand Turos mi-a transmis că se va ocupa dânsul de monitorizarea respectivelor emisiuni.

Apoi domnul Lorand Turos mi-a solicitat să întocmesc un raport de monitorizare.

Însă din punct de vedere legal eu puteam întocmi raportul de monitorizare doar în baza unei sesizări.

Atunci domnul Turos mi-a transmis că are deja o sesizare şi pot întocmi respectivul raport de monitorizare. Eu nu am văzut respectiva sesizare.

Am luat la cunoştinţa cele spuse de domnul Turos şi am întocmit respectivul raport.

Apoi doamna preşedintă Laura Georgescu a trecut pe ordinea de zi respectivul raport.

Procedura era ca mai întâi să se primească reclamaţia şi apoi să se întocmească raportul de monitorizare.

La monitorizarea Antenei 3 regula a fost respectată, însă nu şi în cazul RTL 2. ”

Procuror DNA: Care era procedura prin care se putea face monitorizarea respectivei emisiuni

Graţiela Fota: „Monitorizarea se face în baza unei declaraţii sau a unei sesizări din oficiu a unui membru CNA în şedinţă.”

Procuror DNA: Suspectaţi un interes personal în solicitările membrilor CNA în cazul celor două emisiuni?

Graţiela Fota: “Solicitările erau întemeiate şi nu am nicio suspiciune faţă de membrii CNA în legătură cu respectivele declaraţii.”

Citeşte şi:

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • din ce imi aduc aminte de prin presa momentului... se spunea ca postul OTV a fost inchis pentru neplata amenzilor date de CNA.. nu din cauza datoriilor catre stat...
    oricum era o mizerie... o televiziune de partid.. asa cum sunt mai toate cele de acum, mai mult sau mai putin fatis....
  • OTV era o mizerie!!!
    Trebuia inchis.
    La fel si Realitatea trebuie sa fie inchisa.
  • Deci iese la iveala ca OTV a fost inchis ilegal. REALITATEA datorii de milioane, DD 1-2 maxim. Frumos

Trimite un comentariu

sus