Skip to main content

Andrei Gheorghe, subiect principal în doar două ziare: Click! și Libertatea

 
Andrei Gheorghe, subiect principal în doar două ziare: Click! și Libertatea

PRESA DE AZI. Andrei Gheorghe, care s-a stins din viață luni, la 56 de ani, este subiect principal, astăzi, în doar două ziare. Click și Libertatea sunt singurele publicații care au ca subiect principal trecerea în neființă a lui Andrei Gheorghe.

Subiectul este în toate publicațiile, dar nu (și) pe prima pagină. În EVZ și pe Adevărul, Andrei Gheorghe are ultima pagină, fără trimitere de pe deschidere.

Publicitate

Andrei Gheorghe, în presa scrisă de astăzi:

Click! - A fost rege la TV, a murit cu regretul că nu-l vrea nimeni, scrie ziarul. Pe lângă deschidere, două pagini de interior îi sunt dedicate. 

Show-bizul a încremenit de luni seară, când vestea decesului lui Andrei Gheorghe a devenit o certitudine. Celebrul om de radio și TV a murit la doar 56 de ani, singur, în baia locuinței sale din Pipera.

În acte, cauza morții e un stop cardio-respiratoru, însă în realitate pe Andrei Gheorghe inima-l durea din alt motiv. El își dorea o revenire în prim-plan și s-a stins cu amărăciunea că nu mai era dorit nicăieri.

Libertatea - "Am inima uscată și-n gură gust de cenușă". Subiect principal în ziarul Libertatea, plus două pagini de interior.

Jurnalistul Andrei Gheorghe s-a stins din viață la 56 de ani, iar sâmbătă trupul său va fi incinerat.

A fost unul dintre cele mai controversate personaje din România. A fost considerat arogant și genial, agresiv, simpatic, antipatic.

A urmărit și a taxat mereu clasa politică. (...)

Într-unul dintre ultimele mesaje, Andrei Gheorghe scria resemnat: "Sunt obosit. Am fost generația de sacrificiu și am crezut că după un drum lung și greu o să ajungem într-o poiană cu soare și flori. Dar nu a fost așa..."

Evenimentul zilei - subiectul ocupă în totalitate ultima pagină. Titlul: "Nonconformistul jurnalist Andrei Gheorghe a murit, bizar, la numai 56 de ani". Textul nu este anunțat pe prima pagină. Conține fragmente dintr-un interviu-portret realizat de Mihnea-Petru Pârvu în octombrie 2010.

Adevărul - toată ultima pagină din ziar este dedicată subiectului, într-un grupaj de texte.

"Andrei Gheorghe a plecat dintr-o lume care l-a dezamăgit: Sunt obosit și drumul nu se mai zărește. Mergi cu bine, Andrei! De ce dracu' te-ai grăbit așa?". Subiectul nu are trimitere de pe prima pagină.

Cotidianul - Salutare, națiune! Drum bun, Andrei! este titlul de pe prima pagină. În interior îi este dedicată o pagină cu titlul: Adio, națiune!

România liberă! - ziarul deschide, ca în ultimele luni (cum altfel?), cu un atac la lichidatorul judiciar KPMG (Investiții de zeci de milioane de euro în paradisul maltez).

Subiectul Andrei Gheorghe există doar în interior (lângă rubrica de mică publicitate și comemorări), într-un comentariu semnat de Marius Ghilezan. Titlul: Andrei Gheorghe și pisica dintre blocuri.

GALERIE FOTO. Moartea lui Andrei Gheorghe în ziarele de azi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • click si libertatea pun pe prima pagina pe oricine care moare.
    ce se va intampla cu cenusa, asta-i intrebarea.
    poporul nu va putea dormi pana nu va afla raspunsul la aceasta intrebare.

Trimite un comentariu