Skip to main content

Andrei Gheorghe, subiect principal în doar două ziare: Click! şi Libertatea

 
Andrei Gheorghe, subiect principal în doar două ziare: Click! şi Libertatea

PRESA DE AZI. Andrei Gheorghe, care s-a stins din viaţă luni, la 56 de ani, este subiect principal, astăzi, în doar două ziare. Click şi Libertatea sunt singurele publicaţii care au ca subiect principal trecerea în nefiinţă a lui Andrei Gheorghe.

Publicitate

Subiectul este în toate publicaţiile, dar nu (şi) pe prima pagină. În EVZ şi pe Adevărul, Andrei Gheorghe are ultima pagină, fără trimitere de pe deschidere.

Andrei Gheorghe, în presa scrisă de astăzi:

Click! - A fost rege la TV, a murit cu regretul că nu-l vrea nimeni, scrie ziarul. Pe lângă deschidere, două pagini de interior îi sunt dedicate.

Show-bizul a încremenit de luni seară, când vestea decesului lui Andrei Gheorghe a devenit o certitudine. Celebrul om de radio şi TV a murit la doar 56 de ani, singur, în baia locuinţei sale din Pipera.

În acte, cauza morţii e un stop cardio-respiratoru, însă în realitate pe Andrei Gheorghe inima-l durea din alt motiv. El îşi dorea o revenire în prim-plan şi s-a stins cu amărăciunea că nu mai era dorit nicăieri.

Libertatea - "Am inima uscată şi-n gură gust de cenuşă". Subiect principal în ziarul Libertatea, plus două pagini de interior.

Jurnalistul Andrei Gheorghe s-a stins din viaţă la 56 de ani, iar sâmbătă trupul său va fi incinerat.

A fost unul dintre cele mai controversate personaje din România. A fost considerat arogant şi genial, agresiv, simpatic, antipatic.

A urmărit şi a taxat mereu clasa politică. (...)

Într-unul dintre ultimele mesaje, Andrei Gheorghe scria resemnat: "Sunt obosit. Am fost generaţia de sacrificiu şi am crezut că după un drum lung şi greu o să ajungem într-o poiană cu soare şi flori. Dar nu a fost aşa..."

Evenimentul zilei - subiectul ocupă în totalitate ultima pagină. Titlul: "Nonconformistul jurnalist Andrei Gheorghe a murit, bizar, la numai 56 de ani". Textul nu este anunţat pe prima pagină. Conţine fragmente dintr-un interviu-portret realizat de Mihnea-Petru Pârvu în octombrie 2010.

Adevărul - toată ultima pagină din ziar este dedicată subiectului, într-un grupaj de texte.

"Andrei Gheorghe a plecat dintr-o lume care l-a dezamăgit: Sunt obosit şi drumul nu se mai zăreşte. Mergi cu bine, Andrei! De ce dracu' te-ai grăbit aşa?". Subiectul nu are trimitere de pe prima pagină.

Cotidianul - Salutare, naţiune! Drum bun, Andrei! este titlul de pe prima pagină. În interior îi este dedicată o pagină cu titlul: Adio, naţiune!

România liberă! - ziarul deschide, ca în ultimele luni (cum altfel?), cu un atac la lichidatorul judiciar KPMG (Investiţii de zeci de milioane de euro în paradisul maltez).

Subiectul Andrei Gheorghe există doar în interior (lângă rubrica de mică publicitate şi comemorări), într-un comentariu semnat de Marius Ghilezan. Titlul: Andrei Gheorghe şi pisica dintre blocuri.

GALERIE FOTO. Moartea lui Andrei Gheorghe în ziarele de azi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Silvian Gregorian Silvian Gregorian
    click si libertatea pun pe prima pagina pe oricine care moare.
    ce se va intampla cu cenusa, asta-i intrebarea.
    poporul nu va putea dormi pana nu va afla raspunsul la aceasta intrebare.

Trimite un comentariu

sus