Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Cristi Șuțu, despre problemele din spitale. Caz concret: „Cred cu tărie că problema e în administrarea treburilor țării. Nu la specialiștii ei."

 
BLOGOSFERĂ. Cristi Șuțu, despre problemele din spitale. Caz concret: „Cred cu tărie că problema e în administrarea treburilor țării. Nu la specialiștii ei."
Foto: Anamaria Czap - Facebook

Cristi Șuțu a dat postarea zilei, ieri, pe Facebook, un text în care vorbește despre condițiile din spitale.

Concret, a povestit pe blog un episod recent, în care copilul său a avut nevoie de o intervenție chirurgicală și a fost internat într-un spital de stat din România.

Publicitate

Neregurile și problemele cu care se confruntă spitalul respectiv sunt descrise punctual în textul său. A menționat printre altele că halatele, pe care le primesc vizatatorii și care teoretic ar trebui să fie de unică folosință erau refolosite și distribuite mai multor vizitatori pe parcursul unei zile întregi.

De asemenea, a mai a mai spus că asistentele i-au recomandat să aducă de acasă cele necesare unui bebeluș, adică lapte praf sau ustensile pentru sterilizat biberoane.

„Am adus de toate. Căci nu poți bănui ce nu mai are statul orizontal. I-am adus și ceva de mîncare pentru că spitalul nu oferă hrană mamelor care nu au adus de acasă farfurie, furculiță și cuțit. Să vă mai spun?

La baie nu e hîrtie igienică. În salon nu e săpun pentru copii. Nu sunt aleze, nu sunt scutece. Există un singur frigider, pe hol și ăla e ticsit cu mîncarea pacienților.”, notează postarea care a adunat peste 9.000 de like-uri și share-uri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

A doua opinie populară din blogosferă îi aparține lui Cabral Ibacka. Gânduri despre Andrei Gheorghe. Din articol:

„Pentru că asta făcea Andrei… se arunca cu capul înainte, asumându-și totul și toate. Era all in. Andrei. Un băiat pe care l-au urmărit mulți. Și l-au ascultat foarte mulți. Dar un om pe care nu l-au înțeles decât câțiva, probabil.”

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Menţiune importană: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. sutu.ro, „Statul orizontal”, - 9.003 likes & shares;

Din postare:

“N-am vrut să public textul de mai jos, scris în urmă cu trei zile. Dar tocmai am citit o știre care ne anunță cam așa: Ministerul Justiției lucrează la un proiect de lege care prevede conferirea de despăgubiri, compensații materiale, pentru perioada cît un deținut a stat în condiții necorespunzătoare, a anunțat, marti, ministrul Tudorel Toader, citat de Agerpres.”

2. cabral.ro, “Drum bun, Andrei!”, - 5.497 likes & shares;

Din postare:

“Îl urmăream în „Lanțul slăbiciunilor” și eram amuzat de cât de bine-și juca rolul. Că asta era, un rol. Pe care și-l asuma pe persoană fizică, incluzând în asumarea asta și flegmele aferente.”

3. cristianflorea.ro, “Poate acum ar fi momentul să verifici ce aplicații au acces la contul tău de Facebook”, - 1.014 likes & shares;

Din postare:

“Probabil ai citit până acum câte ceva despre scandalul Cambridge Analytica și Facebook. Dacă nu, îți explic eu pe scurt: Cambridge Analytica este o companie care s-a folosit de anumite date obținute cu ajutorul unei aplicații de Facebook pentru a arăta utilizatorilor reclame făcute special pentru ei.

Practic, în funcție de articolele și paginile la care un utilizator dădea Like, Cambridge Analytica știa ce reclame să-i arate ca să-l convingă de un anumit lucru.”

4. bloguluotrava.ro, “20 cladiri superbe din Bucuresti”, - 451 likes & shares;

Din postare:

“Imi place foarte tare orasul in care locuiesc si de fiecare data o sa incerc sa le arat tuturor locurile frumoase ale lui. La capitolul “Bucurestiul meu” o sa vin cu o noua postare care prezinta cateva locuri minunate din orasul in care traiesc. Pe unele le stiti foarte bine, pe unele poate o sa le vizitati dupa postarea asta.”

5. mihaivasilescublog.ro, “VORBIM ÎMPREUNĂ ȘI NE ÎNȚELEGEM SEPARAT?”, - 333 likes & shares.

Din postare:

“Un tip îi povestește unui prieten despre coșmarul care-i revine noapte de noapte. Omul visa că e pe un vapor de croazieră care se scufundă în urma unei furtuni, dar reușește să se salveze în ultima clipă cu una dintre bărcile de la bord. După care navighează așa, fără țintă, până ajunge pe o insulă pustie. Dar complet pustie, fără nicio urmă de vegetație, doar nisip și-atât.”

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu