Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Cristi Şuţu, despre problemele din spitale. Caz concret: „Cred cu tărie că problema e în administrarea treburilor ţării. Nu la specialiştii ei."

 
Foto: Anamaria Czap - Facebook
Foto: Anamaria Czap - Facebook

Cristi Şuţu a dat postarea zilei, ieri, pe Facebook, un text în care vorbeşte despre condiţiile din spitale.

Publicitate

Concret, a povestit pe blog un episod recent, în care copilul său a avut nevoie de o intervenţie chirurgicală şi a fost internat într-un spital de stat din România.

Neregurile şi problemele cu care se confruntă spitalul respectiv sunt descrise punctual în textul său. A menţionat printre altele că halatele, pe care le primesc vizatatorii şi care teoretic ar trebui să fie de unică folosinţă erau refolosite şi distribuite mai multor vizitatori pe parcursul unei zile întregi.

De asemenea, a mai a mai spus că asistentele i-au recomandat să aducă de acasă cele necesare unui bebeluş, adică lapte praf sau ustensile pentru sterilizat biberoane.

„Am adus de toate. Căci nu poţi bănui ce nu mai are statul orizontal. I-am adus şi ceva de mîncare pentru că spitalul nu oferă hrană mamelor care nu au adus de acasă farfurie, furculiţă şi cuţit. Să vă mai spun?

La baie nu e hîrtie igienică. În salon nu e săpun pentru copii. Nu sunt aleze, nu sunt scutece. Există un singur frigider, pe hol şi ăla e ticsit cu mîncarea pacienţilor.”, notează postarea care a adunat peste 9.000 de like-uri şi share-uri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

A doua opinie populară din blogosferă îi aparţine lui Cabral Ibacka. Gânduri despre Andrei Gheorghe. Din articol:

„Pentru că asta făcea Andrei… se arunca cu capul înainte, asumându-şi totul şi toate. Era all in. Andrei. Un băiat pe care l-au urmărit mulţi. Şi l-au ascultat foarte mulţi. Dar un om pe care nu l-au înţeles decât câţiva, probabil.”

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Menţiune importană: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. sutu.ro, „Statul orizontal”, - 9.003 likes & shares;

Din postare:

“N-am vrut să public textul de mai jos, scris în urmă cu trei zile. Dar tocmai am citit o ştire care ne anunţă cam aşa: Ministerul Justiţiei lucrează la un proiect de lege care prevede conferirea de despăgubiri, compensaţii materiale, pentru perioada cît un deţinut a stat în condiţii necorespunzătoare, a anunţat, marti, ministrul Tudorel Toader, citat de Agerpres.”

2. cabral.ro, “Drum bun, Andrei!”, - 5.497 likes & shares;

Din postare:

“Îl urmăream în „Lanţul slăbiciunilor” şi eram amuzat de cât de bine-şi juca rolul. Că asta era, un rol. Pe care şi-l asuma pe persoană fizică, incluzând în asumarea asta şi flegmele aferente.”

3. cristianflorea.ro, “Poate acum ar fi momentul să verifici ce aplicaţii au acces la contul tău de Facebook”, - 1.014 likes & shares;

Din postare:

“Probabil ai citit până acum câte ceva despre scandalul Cambridge Analytica şi Facebook. Dacă nu, îţi explic eu pe scurt: Cambridge Analytica este o companie care s-a folosit de anumite date obţinute cu ajutorul unei aplicaţii de Facebook pentru a arăta utilizatorilor reclame făcute special pentru ei.

Practic, în funcţie de articolele şi paginile la care un utilizator dădea Like, Cambridge Analytica ştia ce reclame să-i arate ca să-l convingă de un anumit lucru.”

4. bloguluotrava.ro, “20 cladiri superbe din Bucuresti”, - 451 likes & shares;

Din postare:

“Imi place foarte tare orasul in care locuiesc si de fiecare data o sa incerc sa le arat tuturor locurile frumoase ale lui. La capitolul “Bucurestiul meu” o sa vin cu o noua postare care prezinta cateva locuri minunate din orasul in care traiesc. Pe unele le stiti foarte bine, pe unele poate o sa le vizitati dupa postarea asta.”

5. mihaivasilescublog.ro, “VORBIM ÎMPREUNĂ ŞI NE ÎNŢELEGEM SEPARAT?”, - 333 likes & shares.

Din postare:

“Un tip îi povesteşte unui prieten despre coşmarul care-i revine noapte de noapte. Omul visa că e pe un vapor de croazieră care se scufundă în urma unei furtuni, dar reuşeşte să se salveze în ultima clipă cu una dintre bărcile de la bord. După care navighează aşa, fără ţintă, până ajunge pe o insulă pustie. Dar complet pustie, fără nicio urmă de vegetaţie, doar nisip şi-atât.”

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus