Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Guran, postarea zilei: "Cheltuielile statului au crescut cu 40%"

 
BLOGOSFERĂ. Guran, postarea zilei: "Cheltuielile statului au crescut cu 40%"
Moise Guran Digi 24

Postarea zilei, ieri, pe Facebook îi aparține jurnalistului Moise Guran. Subiectul?

Publicitate

Taxe, impozite și ANAF. Mai exact, a făcut o comparație între încasările pe care le-a avut, anul acesta statul, din TVA, și cele pe care le-a avut anul trecut.

De asemenea, a vorbit despre efectul pe care l-au produs și ultimele legi din domeniul fiscal.

„Doar ca să înțelegeți despre ce vorbim, în ciuda creșterii inflaționiste a încasărilor de TVA, pe primele două luni din 2018, statul tot a încasat cu 1 miliard de lei mai puțin decât pe primele două luni din … 2016. 2016, nu 2017!”, notează postarea care a adunat peste 3.500 de like-uri și share-uri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Al doilea text popular din blogosferă vine de pe blogul Prințesa Urbană. Recenzia filmului 50 de umbre descătușate. Din articol:

„Prietena mea a văzut 50 de umbre descătușate, ca să nu mai trebuiască să îl vezi și tu. Când un film e atât de prost că nici să râzi de el nu poți, treaba e groasă.”

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Menţiune importană: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. moise.ro, “Orlando, probleme mă?”, - 3.508 like-uri & share-uri;

Din postare:

„Deși încasările statului din TVA au fost, pe primele două luni, cu 7% mai mari decât anul trecut, 5% vin din creșterea prețurilor, căci TVA-ul e procent din preț.

Cum creșterea consumului a fost cam de 14%(+11% comerț, +15% servicii), da, ați înțeles corect, statul a pupat doar 3% din creșterea consumului, iar restul creșterii TVA vine din inflație. De ce?”

2. printesaurbana.ro, “PRIETENA MEA A VĂZUT 50 DE UMBRE DESCĂTUȘATE, CA SĂ NU TREBUIASCĂ SĂ-L VEZI ȘI TU”, - 790 like-uri & share-uri;

Din postare:

„La finalul acestui film te simți ca atunci când se termină un examen unde ți-a fost clar de la primul subiect că o să fii varză, dar rămâi că poate-poate îți vine vreo idee, copiezi de la cineva sau se întâmplă un miracol și te răpesc extratereștrii fix de sub nasul supraveghetorilor.”

3. moise.ro, “Parlamantul României le sugerează moldovenilor să facă un referendum. Este acesta un demers istoric sau o greșeală istorică?”, - 281 like-uri & share-uri;

Din postare:

„Video România în Direct: Parlamantul României le sugerează moldovenilor să facă un referendum. Este acesta un demers istoric sau o greșeală istorică?”

4. cristianchinabirta.ro, “Atunci când îți bei mințile, îți bei bei și ani din viața…”, - 236 like-uri & share-uri;

Din postare:

„A bea alcool, indiferent de cantitate, la o vârstă fragedă este o prostie. Dar una pe care am făcut-o și noi, o fac și tinerii de acum și o să o facă toate generațiile care o să vină. Realist vorbind, așa s-a întâmplat, se întâmplă și o să se întâmple. Ce cred eu că ar trebui să ne intereseze pe noi este să îi facem pe tineri să înțeleagă un lucru fundamental:

Cu cât consumi mai mult alcool acum, cu atât îți ciobești din sănătatea viitoare.”

5. lucianmindruta.com, “Puterea corupe, chiar si pe CEO. Cum faci sa-ti pazesti firma de asta?”, - 226 like-uri & share-uri.

Din postare:

„Pe vremea cand mita era deductibila…Ei bine, nemtii nu rad. Nemtii sunt oameni practici, asa ca platile informale catre sefi de guverne si smecheri de prin Africa si Asia (dar si Europa, in Grecia, de exemplu) erau nu doar ceva normal in anii 70 si 80, ci chiar DEDUCTIBILE prin legea germana.

Si-asa au fost multa vreme, cam pana in 1998 mai precis, cand tarile europene au inteles in sfarsit de la activistii pentru drepturile omului ca banii astia merg la diversi despoti care ii folosesc sa ramana la putere.”
 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu