Skip to main content

„Glumele” triviale de la iUmor, taxate de CNA: amendă 15.000. Membru CNA: Emisiunile iUmor sunt de la cap la coadă, cu excepţia publicităţii, numai vulgarităţi

 
„Glumele” triviale de la iUmor, taxate de CNA: amendă 15.000. Membru CNA: Emisiunile iUmor sunt de la cap la coadă, cu excepţia publicităţii, numai vulgarităţi

15 minute de discuţii despre masturbare la emisiunea iUmor au fost taxate de CNA. Forul audiovizual a decis să dea o amendă de 15.000 de lei postului pentru limbaj trivial din momentul „de divertisment”.

Publicitate

Vizată este o ediţie din sezonul trecut iUmor, difuzată pe 5 noiembrie, în care concurentul a povestit cum ar fi fost martor la o scenă în care un văr al său s-ar fi masturbat. Momentul de aşa-zis umor al tânărului care venit cu această poveste pe scena iUmor s-a întins pe mai bine de 15 minute.

Sancţiunea a fost propusă de Radu Herjeu şi votată de şase dintre cei opt membri prezenţi: Florin Gabrea, Orsolya Borsos, Monica Gubernat, Radu Herjeu, Răsvan Popescu şi Dorina Rusu.

Gabriel Tufeanu a fost împotrivă, întrucât a avut la rândul său o propunere, de 50.000 de lei, care a avut doar un vot, al său. Iar Viorel Vasile Buda nu a votat pentru niciuna dintre propuneri.

„De ce s-a vorbit despre masturbare un sfert de oră? Ce e interesant şi amuzant la subiectul acesta?”, a întrebat-o Dorina Rusu, membru CNA, pe reprezentanta postului.

Norina Ionescu, reprezentantul Antena Group, i-a răspuns:

„Aş vrea să vă spun că în cadrul unei ediţii de iUmor, care durează vreo două ore şi jumătate, sunt destul de echilibrate aceste numere de umor care nu constau numai în vulgarităţi. Pe lângă numerele de stand up, care au o notă de picanterie şi un limbaj trivial, există numere de circ, numere de parodie, de muzică, numere de teatru, pe care probabil că în reclamaţiile asumate care vin la CNA nu or să se regăsească.

(...) Nu ştiu ce e interesant la acest număr, probabil că umorul a constat în inadecvarea clară a acelui concurent, care a spus că i-a venit ideea de a participa cu două zile înainte, şi stupoarea juriului apropo de momentul ridicol pe care l-a considerat a fi unul de umor.”

La rândul său, Radu Herjeu, membru CNA, a afirmat:

Discuţia aceea despre masturbare mi s-a părut halucinantă, despre masturbarea verişorului unuia care s-a gândit să apară la televizor. Să tragi de subiectul ăla 15 minute... Faptul că ei spun că blurează sau că bagă „bip” (peste cuvintele vulgare - n.r.) şi vezi-doamne nu se mai aude înjurătura, dar totuşi îl ştie toată lumea. Mie mi se pare că scapă mult prea uşor băgând nişte bip-uri, când toată lumea ştie ce spun ei acolo.”

Gabriel Tufeanu, membru CNA:

„Emisiunile, nu emisiunea sau secvenţa, emisiunile iUmor sunt de la cap la coadă, cu excepţia publicităţii, numai vulgarităţi. Aceasta este emisiunea. La orice oră, la orice secundă deschideţi pe postul respectiv, este o vulgaritate. Clar.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Iuli Iuli
    @Zen, copiii de sub 12 ani din cate stiu eu le este interzis sa se uite la emisiuni cand apare acel cerculet mic in care scrie 12 (din dreapta ecranului, jos). Parintii sunt de vina daca ii lasa sa se uite la emisiuni de gen.

    Dar stai linistit, un copil de 10 ani stie sa injure mai bine fata de multi de 30, motiv? Invata pe strada, in pauzele de la scoala, de pe facebook, de pe YouTube, de pe site-uri pentru adulti, etc. Sa nu mai dam vina pe televiziuni ca vai doamne ce invata copii :)
  • olga olga
    daca vulgaritatea si trivialitatea este umor sau este rezultatul inteligentei si este difuzat la tv am ajuns rau.
  • calu lu fat-frumos calu lu fat-frumos
    Bendeac e in deriva. Incepuse bine cu fetele alea isi facuse trupa, poante haioase, fara vulgaritati fara Crudute si alte de-astea ieftine. Pe urma s-au certat s-au umflat muschii pe el, si-a schimbat trupa, s-a luat in gura si cu antena 1 pe urma a revenit umil si a bagat reteta cu vulgaritati si poante de *** ca astea prind. Singurul lui merit a fost Vancea si bravo lui.
  • Zen Zen
    @domnul foto
    La film nu te duci cu copiii. Acasă, pe tv, trebuie să existe decență. Sau tu vrei să te trezești cu glume despre masturbare preluate de la N-ai umor, de la ăla micu de 6 ani, la micul dejun?
  • bing bing
    stai ca nu au ajuns la momentul "no fap" al lui Bendeac de acum 2 sau 3 saptamani din noul sezon
    eu le-as fi dat amenda mult mai mare care sa-i usture in ---
  • 1q s-am 1q s-am
    marian@ ai mari probleme cu limba romana..."propagandisti de creiere..." ,virgule lipsa....
    doamne, ce ti-e si cu tinerii frumosi si liberi, majoritatea niste tan.t.alai cu impresii.
  • F F
    Unde sunt obsedatii care se scandalizau de un dans, dar lăudau Iumor?:)) daca era la alt post, cu siguranță amenda era mult mai mare. Din ce citesc aici, emisiunea trebuie sa fie la alta ora, la fel ca Insula iubirii. După, nu mai este nicio problema.
  • domnul foto domnul foto
    de asta si filmul Touch me not e deja hulit de romani.Suntem mai pudici ca niste fete mari
  • olga olga
    La toate antenele vulgaritati de non-stop. Acum au constata cei de la CNA? Sa urmareasca tot de la antene si sa aplice amenzi.
  • livia pila livia pila
    Iar pesedistul Herjeu? iar se afla compexatul asta in treaba?
  • marian marian
    Puti trebuia 200 000 sau mai mult aceasta emisiune este o ,,,,,,,,, facuta pentru propagandisti de creiere spalate ale antenistilor

Trimite un comentariu

sus