Skip to main content

„Glumele” triviale de la iUmor, taxate de CNA: amendă 15.000. Membru CNA: Emisiunile iUmor sunt de la cap la coadă, cu excepția publicității, numai vulgarități

 
„Glumele” triviale de la iUmor, taxate de CNA: amendă 15.000. Membru CNA: Emisiunile iUmor sunt de la cap la coadă, cu excepția publicității, numai vulgarități

15 minute de discuții despre masturbare la emisiunea iUmor au fost taxate de CNA. Forul audiovizual a decis să dea o amendă de 15.000 de lei postului pentru limbaj trivial din momentul „de divertisment”. 

Vizată este o ediție din sezonul trecut iUmor, difuzată pe 5 noiembrie, în care concurentul a povestit cum ar fi fost martor la o scenă în care un văr al său s-ar fi masturbat. Momentul de așa-zis umor al tânărului care venit cu această poveste pe scena iUmor s-a întins pe mai bine de 15 minute. 

Publicitate

Sancțiunea a fost propusă de Radu Herjeu și votată de șase dintre cei opt membri prezenți: Florin Gabrea, Orsolya Borsos, Monica Gubernat, Radu Herjeu, Răsvan Popescu și Dorina Rusu. 

Gabriel Tufeanu a fost împotrivă, întrucât a avut la rândul său o propunere, de 50.000 de lei, care a avut doar un vot, al său. Iar Viorel Vasile Buda nu a votat pentru niciuna dintre propuneri. 

„De ce s-a vorbit despre masturbare un sfert de oră? Ce e interesant și amuzant la subiectul acesta?”, a întrebat-o Dorina Rusu, membru CNA, pe reprezentanta postului. 

Norina Ionescu, reprezentantul Antena Group, i-a răspuns:

„Aș vrea să vă spun că în cadrul unei ediții de iUmor, care durează vreo două ore și jumătate, sunt destul de echilibrate aceste numere de umor care nu constau numai în vulgarități. Pe lângă numerele de stand up, care au o notă de picanterie și un limbaj trivial, există numere de circ, numere de parodie, de muzică, numere de teatru, pe care probabil că în reclamațiile asumate care vin la CNA nu or să se regăsească.

(...) Nu știu ce e interesant la acest număr, probabil că umorul a constat în inadecvarea clară a acelui concurent, care a spus că i-a venit ideea de a participa cu două zile înainte, și stupoarea juriului apropo de momentul ridicol pe care l-a considerat a fi unul de umor.”

La rândul său, Radu Herjeu, membru CNA, a afirmat:

Discuția aceea despre masturbare mi s-a părut halucinantă, despre masturbarea verișorului unuia care s-a gândit să apară la televizor. Să tragi de subiectul ăla 15 minute... Faptul că ei spun că blurează sau că bagă „bip” (peste cuvintele vulgare - n.r.) și vezi-doamne nu se mai aude înjurătura, dar totuși îl știe toată lumea. Mie mi se pare că scapă mult prea ușor băgând niște bip-uri, când toată lumea știe ce spun ei acolo.”

Gabriel Tufeanu, membru CNA:

„Emisiunile, nu emisiunea sau secvența, emisiunile iUmor sunt de la cap la coadă, cu excepția publicității, numai vulgarități. Aceasta este emisiunea. La orice oră, la orice secundă deschideți pe postul respectiv, este o vulgaritate. Clar.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • @Zen, copiii de sub 12 ani din cate stiu eu le este interzis sa se uite la emisiuni cand apare acel cerculet mic in care scrie 12 (din dreapta ecranului, jos). Parintii sunt de vina daca ii lasa sa se uite la emisiuni de gen.

  Dar stai linistit, un copil de 10 ani stie sa injure mai bine fata de multi de 30, motiv? Invata pe strada, in pauzele de la scoala, de pe facebook, de pe YouTube, de pe site-uri pentru adulti, etc. Sa nu mai dam vina pe televiziuni ca vai doamne ce invata copii :)
 • daca vulgaritatea si trivialitatea este umor sau este rezultatul inteligentei si este difuzat la tv am ajuns rau.
 • Bendeac e in deriva. Incepuse bine cu fetele alea isi facuse trupa, poante haioase, fara vulgaritati fara Crudute si alte de-astea ieftine. Pe urma s-au certat s-au umflat muschii pe el, si-a schimbat trupa, s-a luat in gura si cu antena 1 pe urma a revenit umil si a bagat reteta cu vulgaritati si poante de *** ca astea prind. Singurul lui merit a fost Vancea si bravo lui.
 • @domnul foto
  La film nu te duci cu copiii. Acasă, pe tv, trebuie să existe decență. Sau tu vrei să te trezești cu glume despre masturbare preluate de la N-ai umor, de la ăla micu de 6 ani, la micul dejun?
 • stai ca nu au ajuns la momentul "no fap" al lui Bendeac de acum 2 sau 3 saptamani din noul sezon
  eu le-as fi dat amenda mult mai mare care sa-i usture in ---
 • [email protected] ai mari probleme cu limba romana..."propagandisti de creiere..." ,virgule lipsa....
  doamne, ce ti-e si cu tinerii frumosi si liberi, majoritatea niste tan.t.alai cu impresii.
 • Unde sunt obsedatii care se scandalizau de un dans, dar lăudau Iumor?:)) daca era la alt post, cu siguranță amenda era mult mai mare. Din ce citesc aici, emisiunea trebuie sa fie la alta ora, la fel ca Insula iubirii. După, nu mai este nicio problema.
 • La toate antenele vulgaritati de non-stop. Acum au constata cei de la CNA? Sa urmareasca tot de la antene si sa aplice amenzi.
 • Puti trebuia 200 000 sau mai mult aceasta emisiune este o ,,,,,,,,, facuta pentru propagandisti de creiere spalate ale antenistilor

Trimite un comentariu