Skip to main content

Aplicaţia de muzică Spotify, lansată în România. Cât costă abonamentul

 
Aplicaţia de muzică Spotify, lansată în România. Cât costă abonamentul

Spotify, unul dintre cele mai importante servicii de streaming muzical din lume, se lansează astăzi în România.

Publicitate

Spotify oferă în România atât o versiune gratuită, susţinută prin reclame, dar şi pe bază de abonament lunar, care va costa 4.99 EUR pe lună (prima lună este gratuită). În primă fază, platforma va fi disponibilă doar în limba engleză, după cum au declarat reprezentanţii Spotify într-o discuţie cu presa.

Partea de vânzări de publicitate pentru această platformă va fi gestionată, în România, prin Httpool, alături de care Spotify colaborează pe mai multe pieţe.

Platforma are 151 de milioane de clienţi în întreaga lume, dintre 71 de milioane sunt plătitori de abonament, şi o bază de date de peste 35 de milioane de melodii, disponibile atât pentru utilizatorii variantei gratuite, dar şi celor care au optat pentru varianta Premium.

„Suntem extrem de entuziasmaţi să lansăm astăzi Spotify în România şi să oferim o experienţă muzicală revoluţionară”, spune Przemek Pluta, Markets Operations pentru Europa de Sud-Est în cadrul Spotify.

„Graţie unei selecţii muzicale uriaşe, de peste 35 de milioane de melodii, recomandărilor atent personalizate şi celor mai bune playlist-uri alcătuite de experţi în domeniu sau utilizatori pasionaţi, Spotify face din descoperirea muzicii preferate o activitate mai simplă ca niciodată.”, mai spune el.

Spotify oferă:

  • Muzică disponibilă oricând: aplicaţia Spotify rulează atât pe dispozitive mobile, cât şi pe laptop, PC sau tabletă. Muzică disponibilă oriunde: Wi-Fi & boxe Bluetooth, TV, Google Chromecast şi PlayStation4® şi PlayStation3®, folosind aplicaţia Spotify ca telecomandă.
  • Unul dintre principalele atuuri ale serviciului Spotify este personalizarea, ce permite fanilor să găsească muzica preferată în cel mai simplu mod, dar şi să descopere noi piese şi artişti, în baza preferinţelor şi a modului în care obişnuiesc să asculte muzică. Când un utilizator nou se alătură comunităţii Spotify, el este invitat într-un proces numit ‘Taste Onboarding’, ce ajută Spotify să înţeleagă mai bine muzica pe care acesta o apreciază.
  • Căutarea personalizată ce include opţiuni precum Daily Mix (o serie de playlist-uri ce îmbină melodiile preferate cu noutăţi ce ar putea fi pe gustul utilizatorului), Release Radar (un playlist format din melodii noi, în baza artiştilor cei mai ascultaţi, conţinut actualizat în fiecare zi de vineri) şi Discover Weekly ( un playlist creat în funcţie de obiceiurile specifice utilizatorului, disponibil în curând) aduc muzica preferată mai aproape ca niciodată.
  • Playlist-uri dedicate unor genuri muzicale sau stări de spirit: din secţiunea Browse pot fi selectate o varietate de playlist-uri precum Hip-Hop, Pop, Rock, Gaming, Sleep, Dinner, Kids, Focus şi multe alte.
  • Utilizatorii din România au acces instant la o varietate de playlist-uri globale, alcătuite de experţi şi actualizate în mod constant, dar pot descoperi şi alte milioane de playlist-uri internaţionale, aparţinând Spotify sau altor iubitori ai muzicii.
  • Calitatea conţinutului audio – până la 320 kbit/s.
  • Accesibilitate prin Spotify Connect - se poate conecta pe boxe, TV sau în maşină
  • Integrare ce permite distribuirea conţinutului prin Facebook sau Twitter, precum şi prin Messenger (in-app)
  • Playlist-urile colaborative pot fi alcătuite sau distribuite prin Facebook Messenger
  • Melodiile preferate sau playlist-urile alcătuite pot fi distribuite din aplicaţie, astfel încât orice utilizator să devină un potenţial influencer
  • Clasamente muzicale globale. Clasamente locale vor fi disponibile în curând.
  • Multitasking: melodiile pot fi ascultate de pe dispozitivele mobile, chiar şi atunci când aplicaţia rulează în background.

Spotify a adus peste 8 miliarde de Euro industriei muzicale de la lansarea serviciului, în 2008. Odată cu intrarea pe piaţa din România, Spotify va fi disponibil în 65 de pieţe din întreaga lume.

Spotify în cifre:

•Peste 159 de millioane de utilizatori activi
•Peste 71 de millioane de utilizatori plătitori
•Peste 30.000 de melodii adăugate în fiecare zi
•Peste 2 miliarde de playlist-uri disponibile, cu 2 milioane de playlist-uri nou create în fiecare zi
•Peste 8 miliarde de Euro plătiţi către deţinătorii drepturilor de autor, de la lansarea serviciului în octombrie 2008
•Prezenţă în 62 de pieţe

Spotify - versiunea gratuită:

Muzică pentru toată lumea, ce poate fi ascultată gratuit oriunde. Spotify oferă utilizatorilor toată muzica de care au nevoie. Bucură-te gratuit de serivciu pe dispozitive mobile, tabletă, computer, PlayStation®, Xbox, Waze şi altele

•Utilizatorii au acces nelimitat la o diversitate de facilităţi precum mii de playlist-uri realizate de experţi sau playlist-uri personalizate în funcţie de preferinţele acestora
•Dispozitive mobile: ascultă orice artist, album sau playlist în modul shuffle pe telefonul mobil, gratuit (Android şi iPhone)
•Desktop / Tabletă: acces la cerere la întregul catalog de melodii Spotify, pe desktop sau tabletă, gratuit
•Acces la toate playlist-urile realizate de experţi locali şi comunitatea noastră de iubitori de muzică din întreaga lume. Peste 2 miliarde în total.
•Creează playlist-uri şi distribuie-le instant prietenilor prin Spotify, Facebook, Twitter, mesaj text sau email.

Spotify Premium: Ascultă muzică şi când nu eşti conectat la internet. Orice melodie, oricând. Fără restricţii. Fără reclame.

•Muzică la cerere (fără shuffling), neîntreruptă de reclame, pe computer, PlayStation4® şi PlayStation3®, Xbox sau Waze
•Cea mai bună calitate a conţinutului audio (320kbps).
•Posibilitatea de a asculta chiar şi fără a fi conectat la internet
•Foloseşte funcţia Connect pentru a rula Spotify pe boxe, TV sau în maşină
•O perioadă de test gratuită de 30 de zile este disponibilă atunci când te abonezi la Spotify Premium folosind un card de credit sau de debit

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Florin Vanghelie Florin Vanghelie
    Mda, nu prea suntem obisnuiti sa platim, chiar daca suma e modica, cam cat un pachet de tigari, nu? Problema mea este alta: platesti si iti descarci muzica offline, vezi cum iti scade spatiul disponibil pe telefon. Si vrei sa mai stergi din melodii. Dar eu nu am reusit sa gasesc unde sunt salvate in android. Stie cineva?
  • Ciuca Ciuca
    Folosesc spotify de o săptămână, înainte foloseam pentru muzica SoundCloud, comparativ cu deezer aplicația asta se miwca nukt mai bine si au pus accentul pe ce iti place sa asculți. Nu poți compara youtube cu spotify, sunt doua lucruri total diferite.
  • geo geo
    Astia care sunteti cu spotify sunteti cumva reprezentantii companiei...ca prea porniti sunteti sa ii desfiintati pe cei care au o alta parere decat a voastra.
  • Unu Unu
    Numai hateri pe aici. Spotify Versus YouTube. Parca e meciul comentariilor între ProTV si Antena1. Imediat apare unu care zice ca ala nu e bun,ca altu e moka,ca noi vrem ceva inventat de daci si nu adus de Soros:) un mile multiplicat de parca asta e misiunea de zi cu zi: sa fim împotriva.
    E firesc ca daca stai toata ziua sa comentezi pe aici sa nu ai 5 euro pt spotify. Salariul minim e ca sa maninci. Cine vrea mai mult merge la film,la teatru,caută surse civilizate de muzica la îndemâna in era Internetului in buzunar etc.Evident ca mereu sint si variante ieftine. Asa e lumea. Zic sa fim mai relaxați ca Spotify nu a venit in Romania ca au auzit ca sintem urmașii dacilor ci pentru ca s-au extins global in peste 30 de tari. Primii au fost Netflix. Nici aia nu ne-au facut vreo favoare :) e bussines si globalizare. Dar asta nu se vede daca stai tot timpul gica contra si vezi doar ce e in curtea vecinului si nu ce e in lume. Noroc!
  • B B
    Eu folosesc Deezer. Traficul de date e gratuit prin Orange. Vreo 4 euro. Calitatea extrairdinară. Pentru melomani, e o nebunie.
  • teodor teodor
    Iuli compari roșiile cu mere stai jos la fel și Bing.
  • ion din balon ion din balon
    320kbps e calitate mp3, nici macar aproape de o calitate CD, asta daca ne referim la calitate ca principiu de alegere. pentru calitate se poate folosi TIDAL daca asta e criteriul, iar la TIDAL 320kbps e 19.99 ron iar calitate CD e 39.99 ron pentru Romania, la spotify e 5 euro 320kbps, deci mai scump. apple music e secret bitrate-ul dar 256kbps spune internetul la 19.90 dar e ok, daca esti pentru playlist-uri diverse, recomandari, connect si altele spotify e cea mai vie platforma...dar pana una alta, merge si youtube, nu stam toti cu marantz-ul in sufragerie si e pe toate platformele posibile si imposibile!
  • T. T.
    Nu inteleg cum puteti compara YouTube cu Spotify/Apple Music

    YouTube:
    - trebuie sa ai aplicatia pornita, altfel se opreste muzica
    - nu poti descarca piesele pentru a le asculta in mod offline (legal)
    - nu ai playlist-urile ingenioase pe care le gasesti in Spotify/Apple Music
    - nu gasesti piese de la casele de discuri mai micute, astfel ca daca vrei sa asculti o formatie mai putin cunoscuta nu prea ai sanse sa gasesti ceva de calitate pe YT
    - experienta utilizatoriului pe aplicatiile YT de iOS/Android este mult orientata spre materiale video, pe cand Spotify/Apple Music este clar dedicata celor care vor sa asculte muzica, si atat.

    Pretul de 5 dolari este ok pentru Romania. Ma intreb doar daca toate casele de discuri romanesti au semnate contracte cu Spotify. Cam asta era problema pana in prezent la toate aplicatiile de streaming (in afara de Trilulilu, sau cum ii mai zice acum).
  • david david
    Chiar nu puteti renunta la titlurile imbecile gen cancan sau alte mizerii?!
  • ActiON_ ActiON_
    Cam mulți sceptici pe aici... YouTube-ul nu se compară cu Spotify. Punct. Calitate infinit mai bună a sunetului pe Spotify o mulțime de piese. Nu chiar atât de multe decât pe YT, dar în curând va întrece YouTube-ul pe partea asta. Dar cel mai mult îmi place la Spotify e faptul că poți să-ți creezi playlist-urile cu foarte mare ușurință. Și le poți asculta și offline, evident, descărcându-le. Ăsta e primul serviciu online pe care aș da banii, fără să-mi pară rău nicio secundă. Prețul e foarte decent pentru România. În UK e 10$. Așa că așteptăm limba română și celelalte topuri. :)
  • Gibson Gibson
    Era și timpul. Cei care spun ca You Tube e la fel ca Spotify habar nu au ce vorbesc
  • bing bing
    adevarat youtube e gratuit si mult mai fain
    am incercat aceasta spotify e groanica, reclama dupa reclama in versiunea gratuita disperare mare
  • Vincentiu Vincentiu
    Bravo, ești foarte inteligent. Ai identificat exact situația. Te rog acceptă felicitările poporului român și nu uita să-ți conservi materialul ADN pentru generațiile viitorul.
  • F F
    Iuli : și spotify are varianta gratuita. În plus, ai mult mai multe opțiuni dacă vrei sa asculți muzica. Poți de exemplu sa asculți și offline muzica pe spotify.
  • Iuli Iuli
    Degeaba se lanseaza. Avem YouTube, care este gratuit.

Trimite un comentariu

sus