Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Tolo: Un chinez "pericol pentru siguranța națională" are acum contract pe cuprul României

 
BLOGOSFERĂ. Tolo: Un chinez "pericol pentru siguranța națională" are acum contract pe cuprul României
Wang Yan (stânga) și Emil Boc în 2011, la deschiderea China Town din Afumați| foto: Tolo.ro

Cel mai popular text din blogosferă, ieri, pe Facebook, vine de la jurnaliștii Gazetei Sporturilor. Mai exact, ultima anchetă publicată de echipa Cătălin Tolontan, Mirela Neag, Răzvan Luțac, pe blogul Tolo.ro.

Publicitate

Aceștia au publicat un nou “episod” din investigația Shanghai. Subiectul?

Textul vizează afacerea dintre un om de afaceri chinez - care în 2014 era considerat de către SRI „pericol pentru siguranța națională”, iar 2018 a obținut un contract cu statul român - și firma Cupru Min.

Potrivit jurnaliștilor GSP, prin respectivul contract, Wang Yan - căruia i s-a retras cetățenia română acum patru ani - cumpără și exportă azi de la Cupru Min, care este o companie strategică, întreaga producție de concentrat de cupru a României.

„Este cineva în statul român care poate explica această epopee în care te asociezi cu un pericol la propria siguranță națională, pe care l-ai scăpat din dosare penale?!”, întrebarea cu care se încheie textul publicat ieri pe Tolo.ro.

A strâns aproape 5.000 de distribuiri și aprecieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Blogurile Adevărul au dat următorul text popular din blogosferă. Despre „șobolanii și politica”. Din articol:

„Vineri am devenit şi membru fondator al unui partid nou. Mişcarea România Împreună. Nu am crezut că voi face vreodată politică.Politica mi s-a părut mizerabilă, mult mai mizerabilă decât ghetoul.

Am văzut mulţi oameni deştepţi care s-au transformat în sociopaţi din cauza politicii. Oameni care, alergând după voturi, şi-au pierdut pe undeva coloana vertebrală.”

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Menţiune importană: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. tolo.ro, “MAFIOTUL CHINEZ WANG, CĂRUIA I S-A RETRAS ÎN 2014 CETĂȚENIA LA CEREREA SRI CA ”PERICOL PENTRU SIGURANȚA NAȚIONALĂ”, ARE AZI CONTRACT PE 100% DIN PRODUCȚIA DE MINEREU DE CUPRU A ROMÂNIEI!”, - 4.937 like-uri & share-uri;

Din postare:

„Rețeaua de mafioți de la salonul de masaj ”Shanghai” a ajuns la resursele naturale ale României.

Aceiași oameni care, în 2005, exploatau fete în vârstă de 15-17 ani și filmau ofițeri români făcând sex cu ele au, în 2018, acces nestingherit la zăcămintele din Apuseni.

Cel care apărea în stenogramele DIICOT drept ”Senatorul”, temutul Wang Yan, a revenit bine mersi în România, deși SRI, ANC și Tribunalul București îl declaraseră în 2013-2014 ”un pericol pentru securitatea națională”.

Trei ani mai târziu, în octombrie 2017, el semnează la Abrud contractul cu Cupru Min.

100 de tone de cupru pe zi, cu aur și argint în el, sunt livrate de Cupru Min lui Merlion Resources, firma ”Senatorului”.”

2. Blogurile Adevărul, “Şobolanii şi politica”, de Valeriu Nicolae, - 1.344 like-uri & share-uri;

Din postare:

„Aşteptările sunt deja mult prea mari. Mulţi şi-ar dori să avem lansări, management, PR megaprofesionist, de parcă banii ar creşte în cocotieri.

Iar noi am fi fost urmaşii lui Vanghelie, Năstase, Ponta sau Dragnea şi, în loc să încercăm să ajutăm cât mai mulţi oameni, am decide să aruncăm sute de mii de euro pe spectacol cu figuranţi aduşi cu autobuzele.”

3. petreanu.ro, “Diavolul poartă 45”, - 847 like-uri & share-uri;

Din postare:

„Nu știu cum sunteți voi, dar eu mă dau în vânt după bisericile cu tâlc și legende. În Munchen găsiți una, dacă vreți, și e chiar importantă, cea mai veche a orașului (reconstruită și extinsă, evident, de mai multe ori de-a lungul secolelor, ultima dată după bombardamentele din al doilea război mondial) și, foarte probabil, locul de origine și punctul de unde a început să crească așezarea.”

4. bloguluotrava.ro, “50 cele mai bune filme inspirate din fapte reale”, - 516 like-uri & share-uri;

Din postare:

„Am tot facut postari despre filme si mi-a spus un prieten ca nu am scris niciun articol despre filme facute dupa fapte reale. Am prins curaj si am adunat 50.”

5. contributors.ro, “Republica Dragnea”, de Ioan Stanomir, - 431 like-uri & share-uri.

Din postare:

„Esenţial este controlul rezultat prin abolirea oricărei forme de echilibru instituţional. O asemenea guvernare nu poate miza decât pe subordonarea, formală şi informală. De aici, urgenţa şi violenţa atacurilor purtate împotriva domniei legii şi instrumentelor sale.
De aici, retorica “ statului paralel” şi a necesităţii de emancipare de sub tutela unei dominaţii oculte.”
 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu