Skip to main content

Instanța, prima fază în meciul Europa FM - CNA: postul de radio poate vinde publicitate locală

 
Instanța, prima fază în meciul Europa FM - CNA: postul de radio poate vinde publicitate locală

Decizie la Curtea de Apel, în cazul Europa FM - CNA. Instanța a admis in urma cu 2 zile cererea Europa FM de suspendare a deciziei prin care postului de radio cu licenta nationala i se interzicea sa vanda publicitate locala.

Ca urmare a hotărârii instanței, decizia CNA este suspendată de instanță până la soluționarea cauzei. Este executorie, dar poate fi atacată cu recurs.

Publicitate

Consiliul Național al Audiovizualului a luat decizia de a nu mai permite vânzarea de publicitate locală de către rețelele naționale în luna septembrie 2017.

Motivul invocat atunci a fost că detinatorul unei licente nationale este obligat sa difuzeze acelasi program pe toate frecventele. Inclusiv publicitatea să fie aceeași, pentru că publicitatea este considerata parte din program.

Pașii meciului Europa FM - CNA

Europa FM a avut câteva încercări de a schimba hotărârea CNA și a da publicitate locală.

1. Spargerea rețelei - respinsă. În primă fază, au cerut spargerea rețelei naționale în mai multe regionale, soluție respinsă de CNA. De ce? Europa FM a obținut încă de la început o licență cu acoperire națională.

O altă rețea națională afectată decizia CNA a fost Pro FM, post deținut de RCS. Pro FM a cerut - și a obținut - spargerea în 31 de stații locale.

De ce a acceptat CNA la Pro FM? Spre deosebire de Europa FM, Pro FM a fost o sumă de stații locale încă înainte de deveni o rețea națională, spre deosebire de Europa FM, care a fost încă de la început post național.

2. Știri locale - respins. Europa FM a venit în decembrie cu o nouă propunere în fața membrilor CNA pentru a-i convinge să-i lase să dea publicitate regională: realizarea unor programe de știri regionale. Și aceasta a fost respinsă.

3. Instanța. Postul de radio Europa FM a solicitat in instanta anularea deciziei CNA, in acelasi timp solicitandu-se si suspendarea efectelor acesteia.

Curtea de Apel a dispus suspendarea deciziei pana la solutionarea definitiva a actiunii in anulare.

Hotararea de suspendare este executorie de drept, chiar daca poate fi atacata cu recurs, se arată într-un comunicat Europa FM remis Paginademedia.ro

In consecinta, punctează poziția Europa FM, rețeaua ar putea relua vanzarile locale si regionale.

Citește și:

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • si iata cum, pentru a nu stiu cata oara, membrii CNA, foarte vocali de altfel cand s-adiscutat problema Europa Fm, isi dau cu stangu’n dreptul cu tot cu al lor Departament Juridic. Sa ne intelegem. Nu iau partea Europa Fm - nu sunt de acord sa dea publicitate locala - dar nici cu membrii astia ai CNA nu mi-e mai bine....

Trimite un comentariu