Skip to main content

INTERVIU. Ce spune șeful conținutului Netflix despre Europa, a doua regiune care aduce conținut original pentru platformă

 
INTERVIU. Ce spune șeful conținutului Netflix despre Europa, a doua regiune care aduce conținut original pentru platformă

Netflix a anunțat pentru anul acesta peste 700 de producții noi originale, dezvoltate în toată lumea. Aproape 100 dintre acestea sunt produse în Europa, după cum a anunțat recent compania, într-un eveniment cu presa desfășurat la Roma. În plus, platforma lucrează deja la 10 producții noi (dintre care șapte seriale), filmate tot în Europa

Paginademedia.ro a stat de vorbă cu Ted Sarandos, Chief Content Officer la Netflix, despre modul în care își alege Netflix titlurile, despre producțiile europene și despre cel mai scump serial produs de companie în Europa.  

Publicitate

Paginademedia.ro: Netflix e tot mai interesat să producă conținut european. Cât este de greu sau de ușor să găsești un scenariu la standarde „Netflix”?

Ted Sarandos: Nu e cu nimic diferit față de ceilalți să găsim povești. Marea diferență este că atunci când acceptăm să le producem, noi spunem „da” pentru un sezon întreg încă de la început. Așa că vrem ca aceste show-uri să fie bine dezvoltate.
Au fost tot felul de cazuri de-a lungul timpului în care au fost cumpărate idei și ținute la păstrare, unele au devenit producții, altele nu. Așa că, ce facem noi diferit este să investim în ceea ce vrem să producem.

Este corect să spunem că Europa este a doua regiune care aduce conținut original către Netflix?

Ted Sarandos: Da, sigur. Dar producem mult conținut și în America Latină. Am început și în Asia.

Și ca buget veți avea un miliard de dolari doar pentru producții Europene, așa cum s-a vehiculat?

Ted Sarandos: Da, pentru întregul an 2018.

Cum poate cineva care are o idee de scenariu să ajungă la Netflix?

Ted Sarandos: Avem un birou la Amsterdam, care este sediul central pentru Europa. Cele mai multe idei vin prin agenții. Unele agenții din SUA lucrează cu producătorii internaționali, deci cel mai bine este prin agenție.

Am văzut între producțiile europene pe care le aveți în pregătire unele sunt din zona SF. Europenii sunt mai interesați de acest tip de show-uri?

Ted Sarandos: Nu, dar cred că le plac producțiile mari și de bună calitate. Aceste lumi sunt greu de făcut cu bugete mici, așa că noi investim bugete mari în ele.

Care este cea mai scumpă producție europeană?

Ted Sarandos: The Crown.

Am auzit deseori persoane care comentau că Netflix din SUA are mai multe titluri decât acela mai multe variante europene. Ce le răspundeți?

Ted Sarandos: Da, în SUA, Netflix este de mai multă vreme și sunt mai mulți utilizatori. Acest lucru s-a schimbat, iar acum, numărul abonaților la nivel internațional l-a depășit pe cel din SUA, și crește și librăria de titluri la nivel internațional. Multe titluri care se regăsesc în librăria europeană nu se regăsesc și în cea din SUA. Sunt 35 de de show-uri mari, americane, care sunt în Europa, dar nu și în Netflix SUA. Oricum, nu contează numărul de titluri, important este să ai cele mai relevante producții.

Luați în considerare să atrageți și alte francize cu supereroi?

Ted Sarandos: Avem serialele Marvel care vor continua până când vom decide să nu le mai facem. Avem și alte show-uri din același univers. Pentru 2019, pregătim un serial numit Umbrella Academy, care este din aceeași lume și care cred că va avea un mare succes.

Când lansați un nou serial, cum și când știți că este timpul să-l prelungiți sau să-l anulați?

Ted Sarandos: Știm destul de repede dacă este sau nu un succes, pentru că avem „modele” care prezic destul de repede cum va evolua show-ul. Din când în când unele producții iau avânt ceva mai târziu. Decizia de a anula un serial ține de contract, de obicei. Trebuie să decidem până la o anumită dată dacă vom face sau nu un nou sezon. E parte a negocierilor.

Netflix plănuiește să lanseze 700 de titluri originale în 2018. Unde sunteți cu aceste lansări?

Ted Sarandos: Vom depăși acest număr. În primul trimestru am lansat 159 de producții originale Netflix. Mai mult de unul pe zi.

Cum veți promova un număr așa mare de show-uri?

Ted Sarandos: Nu le promovăm pe toate. Unele își găsesc audiența prin prezentarea noastră pe Netflix, pentru că cel mai bun mod de a vorbi cu publicul nostru este chiar prin intermediul Netflix. Utilizatorii noștri sunt pe Netflix timp de mai multe ore pe zi, așa că cel mai bun mod de a marketa un show este prin intermediul unei prezentări pe Netflix. Cumpărăm și publicitate, însă cea mai mare parte a promovării se face prin intermediul platformei.

Pentru anul viitor aveți un număr de producții originale pe care le veți lansa? Vor fi peste 700?

Ted Sarandos: Pentru anul viitor, producția originală va continua să crească.

Citește și:

Netflix anunță 10 producții europene noi. La Casa de Papel trece exclusiv la Netflix și va avea un nou sezon

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Problema e ca niciunul din Netflix, Amazon etc. nu ofera in .RO aceleasi filme si seriale ca pentru alte tari. Singurele solutii sunt sa platesti in plus un abonament de proxy VPN, ca sa creada ca ii accesezi dintr-o alta tara, sau torentii.
  • În materie de filme, seriale și documentare televiziunile dau reluări la greu. Abonamentul la Netflix, HBO Go sau Filmbox live e comparabil cu cel de la cablu. E o chestiune de opțiune. Torentele, site-urile de filme on line gratis, chiar și Kodi-ul, în anumite privințe, sunt furt ... dacă ne place eticheta de hoți. Eu le folosesc doar dacă nu există altă soluție, dacă nu pot găsi altfel conținutul respectiv. Viitorul e VOD. Fiecare își alege ce vrea să vadă, când vrea să vadă. Până la urmă nici nu merită să ții spațiu de stocare ocupat cu tot soiul de filme descărcate, când știi că le găsești on line, legal.
  • Adrian, tot tv face cele mai bune programe , și pe youtube emisiunile lor sînt cele mai vizionate , nu se merita banii ceruti de flix, există torent
  • Si uite asa televiziunea ramane o relicva, o unealta depasita, urmarita doar de cativa exaltati depasiti, penibili si expirati care se cearta pe forumul asta care e mai buna: antena, kanalul sau protvul. raspunsul e simplu: niciuna. e vai de mama lor. in cativa ani nu vor avea public nici cat un canal de youtube mediocru.

Trimite un comentariu