Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Andrei Pleşu, postarea zilei pe Blogurile Adevărul: Lăsaţi critica! Vrem soluţii!

 
BLOGOSFERĂ. Andrei Pleşu, postarea zilei pe Blogurile Adevărul: Lăsaţi critica! Vrem soluţii!

Cel mai distribuit text, ieri, pe Facebook este semnat de scriitorul Andrei Pleşu. Acesta a scris, pentru Blogurile Adevărul, un text despre intelectuali, soluţii şi actuala guvernare.

Publicitate
  • Mai exact, Pleşu vorbeşte despre cine ar trebui să găsească soluţii pentru situaţia actuală a României şi despre modul în care ar trebui să apară în spaţiul public.
  • Scriitorul spune, printre altele, că "instituţiile Puterii" ar trebui să vină cu soluţii pentru problemele cu care se confruntă ţara, iar cetăţenii să aibă rolul "de a reacţiona la derapajele comise de guvernanţi".
  • De asemenea, a scris şi despre problema dezbaterilor publice pe care ar trebui să le creeze aleşii prin proiectele legislative. Despre dezbaterile publice se întreabă dacă sunt “cu adevărat fertile.”

Din articol:

“Nu oricine are competenţa să „vină cu soluţii“. Mai mult: de obicei, tocmai cei mai nepricepuţi sînt doldora de „soluţii“. Dar, în realitate, cetăţeanul obişnuit nu are alt rol decît să pună probleme, să exprime nevoi, să reacţioneze la derapajul guvernamental. Nu „să rezolve“ lucrurile.

E, dacă vreţi, o problemă de „diviziune a muncii“: „soluţiile“ sînt lotul instituţiilor Puterii. Adică al acelora care au fost aleşi să le găsească şi au şi mijloace să le implementeze.

Da, se pot face consultări largi, sondaje de opinie, dezbateri publice. Dar un ministru nu îşi face treaba cerînd de dimineaţa pînă seara soluţii „de la popor“.”

Textul a adunat aproape 3.000 de distribuiri şi aprecieri, potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro.

Următorul text pe care utilizatorii de Facebook l-au distribuit este scris de Adela Pârvu, arhitect în emissiunea Visuri la Cheie, de pe Pro TV. Despre noile schimbări care au avut loc în echipa de arhitecţi a emsiunii (despre care a scris şi Paginademedia.ro, AICI).

Din articolul semnat de Adela Pârvu:

„Cine sunt noii colegi? Păi să-i iau în ordine: Corneliu Ulici este prezentatorul emisiunii, apoi Ciprian Vlaicu este arhitect şi graphic designer, Cristina Joia este pictoriţă şi designer de interior, iar Valentin Ionaşcu este arhitect cu propriul birou şi asistent la Universitatea de Arhitectură ”Ion Mincu ” din Bucureşti.”

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Menţiune importană: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. Blogurile Adevărul,“Lăsaţi critica! Vrem soluţii!”, de Andrei Pleşu, - 2.881 like-uri & share-uri;

Din text:

“Există şi ideea că intelectualii trebuie să educe masele, să iasă mereu, paşoptist, pe scenă. Îmi pare rău, nu ăsta e neapărat rolul artistului, al scriitorului, al filozofului, al intelectualului în general.

Intelectualul ca „agitator“, ca lider ideologic, ca „propagandist“ de meserie, gata să ducă masele spre un „viitor de aur“, e supravieţuirea unui „imperativ“ marxist.

Dar rostul tău nu e, cum credea Marx, să schimbi lumea, ci să o înţelegi şi să o faci înţeleasă.”

2. adelaparvu.com, “Am colegi noi în echipa Visuri la cheie”, - 1.462 like-uri & share-uri;

3. petreanu.ro,”Scurtissime (#19)”, - 783 like-uri & share-uri;

Din text:

“După ce s-a dat de ceasul morţii să contrazică pe oricine care spunea că au scăzut salariile în urma noii legi a salarizării, dna Olguţa de la Muncă a anunţat, aseară, că guvernul va acorda plăţi compensatorii celor cărora le-au scăzut salariile în urma noii legi a salarizării (şi se schimbă şi legea salarizării, care era cea mai bună lege evăr până alaltăieri).”

4. tolo.ro, “PSD ÎŞI SACRIFICĂ SINGURUL REALIZATOR TV DE STÂNGA CU SUCCES LA PUBLIC”, - 508 like-uri & share-uri.

Din text:

“Alegerea celui mai mare partid de stânga din România este simplă: mergem pe mâna preşedintelui TVR, Doina Gradea. Ea vine la comisia parlamentară şi vorbeşte fără să fie deranjată.

Până şi pe Florian Coldea, temutul şef al SRI, parlamentarii l-au supus întrebărilor de s-a apucat omul să citeze din Biblie.

Ieri însă, tăcere din partea aleşilor. Greu de găsit un precedent de îngenunchere parlamentară precum în cazul şefei TVR.”

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Stroe vasilica Stroe vasilica
    ACEST GRAD DE INDOBITOCIRE CRED CA A MAI EXISTAT DUPA RAZBOIUL DOI MONDIAL,VENIREA TANCURILOR ADUSE DE PATRIOTII FUGITI LA MOSCOVA SI REVENITI SA NE IMPLEMENTEZE DRACULUI CU ALEXANDRU BARLADEANU,ALEXANDRA SIDOROVICI,silviu brucan!ANA PAUKER,maurer...EGALII PATRIhotilor si killerilor iliescu ion,roman petre,cazimir ionescu,voicahn voiculescu...GRELE SI IMPOVARATOARE VIETI AM MAI AVUT!!! NOI,CEAUSEII....

Trimite un comentariu

sus