Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Andrei Pleșu, postarea zilei pe Blogurile Adevărul: Lăsaţi critica! Vrem soluţii!

 
BLOGOSFERĂ. Andrei Pleșu, postarea zilei pe Blogurile Adevărul: Lăsaţi critica! Vrem soluţii!

Cel mai distribuit text, ieri, pe Facebook este semnat de scriitorul Andrei Pleșu. Acesta a scris, pentru Blogurile Adevărul, un text despre intelectuali, soluții și actuala guvernare.

  • Mai exact, Pleșu vorbește despre cine ar trebui să găsească soluții pentru situația actuală a României și despre modul în care ar trebui să apară în spațiul public.
  • Scriitorul spune, printre altele, că "instituțiile Puterii" ar trebui să vină cu soluții pentru problemele cu care se confruntă țara, iar cetățenii să aibă rolul "de a reacționa la derapajele comise de guvernanți".
  • De asemenea, a scris și despre problema dezbaterilor publice pe care ar trebui să le creeze aleșii prin proiectele legislative. Despre dezbaterile publice se întreabă dacă sunt “cu adevărat fertile.”
Publicitate

Din articol:

“Nu oricine are competenţa să „vină cu soluţii“. Mai mult: de obicei, tocmai cei mai nepricepuţi sînt doldora de „soluţii“. Dar, în realitate, cetăţeanul obişnuit nu are alt rol decît să pună probleme, să exprime nevoi, să reacţioneze la derapajul guvernamental. Nu „să rezolve“ lucrurile.

E, dacă vreţi, o problemă de „diviziune a muncii“: „soluţiile“ sînt lotul instituţiilor Puterii. Adică al acelora care au fost aleşi să le găsească şi au şi mijloace să le implementeze.

Da, se pot face consultări largi, sondaje de opinie, dezbateri publice. Dar un ministru nu îşi face treaba cerînd de dimineaţa pînă seara soluţii „de la popor“.”

Textul a adunat aproape 3.000 de distribuiri și aprecieri, potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro.

Următorul text pe care utilizatorii de Facebook l-au distribuit este scris de Adela Pârvu, arhitect în emissiunea Visuri la Cheie, de pe Pro TV. Despre noile schimbări care au avut loc în echipa de arhitecți a emsiunii (despre care a scris și Paginademedia.ro, AICI).

Din articolul semnat de Adela Pârvu:

„Cine sunt noii colegi? Păi să-i iau în ordine: Corneliu Ulici este prezentatorul emisiunii, apoi Ciprian Vlaicu este arhitect și graphic designer, Cristina Joia este pictoriță și designer de interior, iar Valentin Ionașcu este arhitect cu propriul birou și asistent la Universitatea de Arhitectură ”Ion Mincu ” din București.”

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Menţiune importană: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

 

1. Blogurile Adevărul,“Lăsaţi critica! Vrem soluţii!”, de Andrei Pleșu, - 2.881 like-uri & share-uri;

Din text:

“Există şi ideea că intelectualii trebuie să educe masele, să iasă mereu, paşoptist, pe scenă. Îmi pare rău, nu ăsta e neapărat rolul artistului, al scriitorului, al filozofului, al intelectualului în general.

Intelectualul ca „agitator“, ca lider ideologic, ca „propagandist“ de meserie, gata să ducă masele spre un „viitor de aur“, e supravieţuirea unui „imperativ“ marxist.

Dar rostul tău nu e, cum credea Marx, să schimbi lumea, ci să o înţelegi şi să o faci înţeleasă.”

2. adelaparvu.com, “Am colegi noi în echipa Visuri la cheie”, - 1.462 like-uri & share-uri;

3. petreanu.ro,”Scurtissime (#19)”, - 783 like-uri & share-uri;

Din text:

“După ce s-a dat de ceasul morții să contrazică pe oricine care spunea că au scăzut salariile în urma noii legi a salarizării, dna Olguța de la Muncă a anunțat, aseară, că guvernul va acorda plăți compensatorii celor cărora le-au scăzut salariile în urma noii legi a salarizării (și se schimbă și legea salarizării, care era cea mai bună lege evăr până alaltăieri).”

4. tolo.ro, “PSD ÎȘI SACRIFICĂ SINGURUL REALIZATOR TV DE STÂNGA CU SUCCES LA PUBLIC”, - 508 like-uri & share-uri.

Din text:

“Alegerea celui mai mare partid de stânga din România este simplă: mergem pe mâna președintelui TVR, Doina Gradea. Ea vine la comisia parlamentară și vorbește fără să fie deranjată.

Până și pe Florian Coldea, temutul șef al SRI, parlamentarii l-au supus întrebărilor de s-a apucat omul să citeze din Biblie.

Ieri însă, tăcere din partea aleșilor. Greu de găsit un precedent de îngenunchere parlamentară precum în cazul șefei TVR.”

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • ACEST GRAD DE INDOBITOCIRE CRED CA A MAI EXISTAT DUPA RAZBOIUL DOI MONDIAL,VENIREA TANCURILOR ADUSE DE PATRIOTII FUGITI LA MOSCOVA SI REVENITI SA NE IMPLEMENTEZE DRACULUI CU ALEXANDRU BARLADEANU,ALEXANDRA SIDOROVICI,silviu brucan!ANA PAUKER,maurer...EGALII PATRIhotilor si killerilor iliescu ion,roman petre,cazimir ionescu,voicahn voiculescu...GRELE SI IMPOVARATOARE VIETI AM MAI AVUT!!! NOI,CEAUSEII....

Trimite un comentariu