Skip to main content

FAKE NEWS în lanţ: Andreea Esca, înlocuită de la Ştirile Pro TV. Anunţul care cutremură media! Clickbait de antologie

 
FAKE NEWS în lanţ: Andreea Esca, înlocuită de la Ştirile Pro TV. Anunţul care cutremură media! Clickbait de antologie

FAKE NEWS. Site-urile EVZ, B1 TV şi cel al Antenei 3 s-au „bătut” zilele trecute pe unul dintre cele mai grosoloane Fake News-uri din ultima perioadă. În timp ce EVZ a adăugat şi un mic semn de întrebare, B1.ro şi Antena3.ro au dat-o ca sigură: „Anunţul care cutremură media. Andreea Esca, înlocuită de la pupitrul ştirilor” sau „Andreea Esca, înlocuită de la pupitrul Ştirilor Pro TV: Toate detaliile despre anunţul care cutremură media!

Publicitate

Chiar este înlocuită Andreea Esca de la pupitrul ştirilor Pro TV? Nicidecum. Ne lămuresc chiar „ştirile” în cauză.

Logica ştirii este de antologie:

„Oamenii de ştiinţă vorbesc tot mai des despre un viitor în care oamenii vor fi înlocuinţi de către roboţi în toate activităţile şi joburile atât de la căutare acum. Am putea avea astfel un scenariu în care ştirile să fie prezentate de către roboţi. De exemplu, Andreea Esca ar putea să nu mai fie imaginea Pro TV prin jurnalul prezentat în fiecare zi la 19, iar locul la pupitru să revină un robot”, notează B1.ro.

În continuare este reluat un moment al discuţiei dintre Andreea Esca şi robotul Sophia, de pe 10 mai, în care Esca a întrebat-o dacă în viitorul apropiat îi va lua locul.

"Ştirea" de pe B1.ro este sursa unui articol asemănător de pe evz.ro, care se întreabă „Andreea Esca, înlocuită definitiv? Cine îi va ocupa postul prezentatoarei de la Pro TV. Vestea a făcut înconjurul României”.

Articolul - cu poza unei Andreea Esca în lacrimi - a adunat în două zile peste 85.000 de afişări.

Câteva ore mai târziu, textul de pe B1 a ajuns să fie preluat şi pe site-ul Antenei 3, care n-a mai precizat nicio sursă, doar a modificat textul pe alocuri. „Anunţul care cutremură media. Andreea Esca, înlocuită de la pupitrul ştirilor”, notează Antena 3.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • sinbad sinbad
    Andreea Esca trebuie sa-si dea demisia oricum pt fake news-ul foarte grav pe care l-a facut in legatura cu modificarile la codurile penale, si pro tv sanctionat de asemenea.
  • Ana Ana
    In timp ce voi ii injurati pe cei care scriu aceste titluri, ar trebui sa va preocupe cei care dau click pe ele? De ce exista aceste titluri? Pt ca oamenii nu acceseaza o stire normala niciodata. Trec peste. Dau click DOAR acolo unde e ceva senzational, bomba sau uimitor de wow...Daca titlul suna " Uimitor, in cateva zeci de ani stirile ar putea fi prezentate de roboti" ...bleah, neinteresat. Clickul pe un titlu genereaza bani. Nu avem o societate educata sa stie sa citeasca informatie. Vor doar bombe de stiri :)))
  • Nuconteaza Nuconteaza
    Astai abureala voastra Paginademedia.ro nici decum ca ar fi anuntat ca pleaca Andreea Esca.
  • mik mik
    Nu stiu cum rezista sa faca astfel de mizerii pt bani...oare nu se simt prost?? "Ce face mama/tata, la serviciu?"
    "Face fake news ."
  • Afi Afi
    @geo - Cine? :D
  • gainca gainca
    nu știu, dar evz mă scoate din sărite...de la *** Cristoiu în sus ... rușine tuturor care au postat știrea, rușine acestei părți a presei românești
  • Alina Alina
    Seful antena3.ro trebuie dat afara urgent. Nu e prima data cand face asemenea mizerii
  • Me Me
    Totul este numai copy/paste. Important este ca titul sa fie senzational. Foarte-foarte putin mai fac jurnalism ca la carte. Cine mai are timp sa verifice o informatie din 3 surse? Nimeni! Jurnalism de 2 lei gauriti.
  • geo geo
    Oare B1.ro nu ar fi putut sa foloseasca in stirea lor o vedeta din propria ograda, sa zicem pe Aneta Sîngeorzan ?
  • gigi gigi
    asta este jurnalismul, azi: niste amarati care ar vinde si pe maica-sa, pentru niste rating.

Trimite un comentariu

sus