Skip to main content

Petiţie Antena 1 şi Poliţia Română după accidentul din Ungaria: "STOP live pe Facebook la volan! Dă like vieţii!"

 
Petiţie Antena 1 şi Poliţia Română după accidentul din Ungaria: "STOP live pe Facebook la volan! Dă like vieţii!"

Antena 1 şi Poliţia Română au lansat o petiţie online care îşi propune stoparea transmisiunilor în direct, pe telefon, pe care şoferii le fac în timp ce conduc.

Publicitate

STOP live pe Facebook la volan! Dă like vieţii!" este mesajul pe care echipa Observator şi Poliţia Română îl promovează.

Petiţia vine ca o reacţie la accidentul din Ungaria de ieri, produs de un şofer care transmitea în direct pe Facebook, în timp ce conducea. Nouă români şi-au pierdut viaţa în urma impactului.

Demersul îşi propune să responsabilizeze şoferii şi să diminueze cazurile asemănătoare celui petrecut pe şoseaua din Ungaria, spun reprezentanţii Antenei 1.

Mai exact, se doreşte ca utilizatorii de Facebook să fie resposabilizaţi să raporteze orice caz de live la volan, prin intermediul unei opţiunii care deja există pe Facebook.

Petiţia ar urma să fie trimisă către Facebook pentru ca mai apoi să implementeze un sistem în urma căruia să fie depistate mai uşor cazurile în care şoferi aflaţi la volan transmit live.

Din textul petiţiei:

„Raportează clipul video în direct!". Este exact textul ce poate fi văzut în secţiunea "Opţiuni" a oricărui clip video transmis în regim live pe Facebook. Un număr MAI mare de raportări înseamnă blocarea într-un timp MAI scurt a filmărilor care distrag atenţia şoferilor şi pun în pericol vieţile tututor participanţilor la trafic."

Campania a fost demarată de Sonia Simionov, jurnalistă a postului.

Sonia Simionov, reporter Observator:

"Şi live-ul pe orice site de socializare, atunci când suntem la volan, poate ucide! Cu cât realizăm mai mulţi pericolul la care ne expunem atunci când nu acordăm atenţie completă la volan, cu atât vom salva mai multe vieţi! Semnaţi petiţia! Eu am semnat.”

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Franklin Franklin
    Fără telefon la volan
  • Lele Lucretie Lele Lucretie
    Pana cand POLITISTI IN MASINI ALE POLITIEI nu renunta la telefon in timpul conducerii, (am poze cu ei ca poti face un album) ce asteptati de la ***? *** e si ea o parte a prostimii din trafic. Ati facut SRL (a se citi afacere x profit) din a obtine, un permis de conducere, toti tembelii, ***ii si iresponsabilii intra in trafic cu tot felul de harburi sau bengosenii, mai bine stai pe marginea drumului si ii lasi sa se macelareasca in fel si chip. Mi-e si scarba sa merg cu masina (desi am o satisfactie si placere deosebita in a conduce) dar ai dea face tot felul de tembeli care nu respecta CR si poti avea surpriza sa o iei si in freza daca dai de un *** ***. TOTUSI POLITIA ESTE TOTAL LIPSA DIN TRAFIC !!!!!!!!!!!!!!!!!! IN PREZENTA LOR TRAFICUL S-AR DESFASURA CU ALTE REZULTATE( MAI PUTINE VICTIME)!!!!!!!!!!!!!!
  • Ted Ted
    @Cornet: mai usor cu dezinformarea. In spot-ul la Orange (https://www.youtube.com/watch?v=nrDHyn-Etho&list=PLxlI20uk22v8jhpEmmsxef-AGib4G63vj) nu exista cadru (secventa) in care un tip SE filmeaza in timp ce merge pe motocicleta. Exista o secventa cu drumul filmat de pe o motocicleta in miscare, dar asta putea fi bine mersi filmata cu o camera fixa (tip GoPro) care nu necesita nicio supraveghere sau actiune in mers din partea motociclistului. Ii dai drumul inainte sa pleci de pe loc, filmeaza tot si dupa ce te-ai oprit, poti vedea ce a filmat si sa alegi ce pastrezi si ce stergi.
  • WASY WASY
    *** TOCILARILOR CARE STAŢI CU OCHII ÎN TELEFON LA VOLAN....VOI CHIAR NU VĂ ÎNVĂŢAŢI MINTE CHIORIILOR CU OCHELARI DE VEDERE...IMBECILILOR...OBSEDAŢILOR...DUPĂ CE CĂ AŢI CHIORÂT DE ATÂTA ECRAN DE TELEFON CĂ PURTAŢI OCHELARI DE VEDERE M AI ŞI CONDUCEŢI ***
  • Simion Marian Simion Marian
    Asemenea *** de ,,șoferi " nu au ce căuta în trafic aș introduce amenzi de 3000 de Ron anularea permisului viața are prioritate nimeni niciodată nu v-a învăța nimic
  • Alexandra Alexandra
    Unde votez?
  • Grigore Nicoleta Grigore Nicoleta
    Fara telefon la.volan
  • Grigore Nicoleta Grigore Nicoleta
    Fara telefon la.volan
  • iulian700 iulian700
    @cornet...reclamele se filmeaza in spatii sigure in care viata nimanui nu este pusa in pericol
  • TUDORITA STAN TUDORITA STAN
    Foarte multi șoferi de toate categoriile conduc cu ochii în telefon , habar nu au pe unde merg nu le pasă de viața lor că se expun pericolului.SANCTIONATI LA GREU ,PERMISELE RIDICATE DE POLIȚIE.
  • johhny bravo johhny bravo
    Ion, tu vezi ce fac doar cei din lista ta de prieteni. Live/postul altora... cum? Incerc si eu sa inteleg. Intri random pe pagina altora sa vezi daca nu dau live din masina?
  • Măgari Gasparov Măgari Gasparov
    Atât de mult le pasă șoferilor de inițiativele astea, de nu mai pot! Dacă ai puțin creier și conștiință, îți vezi de condus pentru că vrei să ajungi cu bine acasă, dacă nu....asta e!
  • Ion Ion
    Cred ca noi vorbim la perete ... johhny ... raportarea o pot face și oameni care NU au nici măcar permis. Stau acasă pe calculator și văd un *** care face live de la volan ... îl Raportează la Facebook. Acum ai înțeles sau trebuie sa îți desenam ? NU raportează alti șoferi din trafic nimic
  • johhny bravo johhny bravo
    Bine Costi, daca tu esti atat de bun incat iti sunt suficiente 2 secunde sa observi ce face unul intr-o masina care trece pe langa tine, sa-l identifici si sa-l si raportezi, atunci felicitari. Dar sa dea domnu sa n-am dreptate si asta sa fie metoda care va opri butonatul in timp ce conduci.
  • johhny bravo johhny bravo
    Ion, da, sunt istet si stiu sa calculez. Daca mergi cu 60 km/h si acorzi 3 secunde pentru treaba asta, ai parcurs 50 de metri fara sa fii atent la drum. Evident, la o viteza mai mare si timp mai mult pentru raportatul cu "click pe un buton", distanta parcursa creste. Si n-am adaugat timpul de reactie daca trebuie sa intervii. Deci pui in pericol circulatia la fel ca cei care fac live-uri. Deci e o prostie.

Trimite un comentariu

sus