Skip to main content

Telekom și Asociația Telefonul Copilului lansează campania „Tu cum te simți azi?” menită să prevină abuzurile asupra minorilor

 
Telekom și Asociația Telefonul Copilului lansează campania „Tu cum te simți azi?” menită să prevină abuzurile asupra minorilor

Telekom România și Asociația Telefonul Copilului au lansat campania „Tu cum te simți azi?” menită să prevină abuzurile asupra minorilor. Sunt incluse și cazurile de hărțuire online și hărțuire fizică.

Cu această ocazie a fost lansată o platformă educațională - www.116111.ro - care reunește informații utile despre cum pot fu semnalate cazurile de abuz asupra copiilor, dar și modalități de a solicita consiliere specializată pentru astfel de cazuri.

Publicitate

În cadrul aceleiași campanii, Asociația Telefonul Copilului a lansat aplicația HappyGraff, sprijinită de Telekom, un jurnal în care adolescenții își pot înregistra stările emoționale și pot accesa sfaturi utile. HappyGraff funcționează pe dispozitivele cu Android și se poate găsi pe Google Play.

Florina Șerban, Manager de proiect responsabilitate corporativă, Telekom Romania:

„Cyberbulling-ul este doar unul dintre fenomenele care iau amploare și fac victime în rândul copiilor și adolescenților. Ne bucurăm să derulăm o campanie de informare și prevenție în tandem cu Asociația Telefonul Copilului, partenerul nostru de durată în protejarea copiilor din România împotriva abuzurilor. Prin educarea privind utilizarea responsabilă a platformelor online, credem că putem reduce riscurile de hărțuire la care sunt supuși adolescenții, aflați la o vârstă vulnerabilă, care pot lua decizii greșite și pot deveni fie victime, fie abuzatori. Am ales să dezvoltăm o aplicație pentru mobil pentru a ajunge mai ușor la tânăra generație, care este nativă digital”

Despre bullying

Conform unor date ale Asociației Telefonul Copilului:

• 12,38% dintre abuzurile de tip bullying au avut loc în online sau în spațiul public, iar 87,62% în școală sau grădiniță.

• Agresorii în abuzul de tip bullying au fost: alt copil (94,41%), cadru didactic (3,40%) și alt adult (2,19%).

• În 90,82% dintre cazuri (65,94% fete și 34,06% băieți) au fost copii cei care au sesizat situații de abuz de tip bullying și în 9,18% din situații au fost părinți sau alți adulți.

• Formele în care s-a manifestat fenomenul bullying au fost: insulte, jigniri, porecle, sarcasm în procentaj de 50,30%, loviri, îmbrânciri în procentaj de 35,73% și intimidare, denigrare, insulte cu privire la statutul social în procentaj de 13,97%.

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro

Comentarii

  • Uite unde se duc banii pe care eu ii plătesc Telefonului.Nu am nimic personal cu copii,am și eu..dar,Telekomunistule,asigura-te ca oferi servicii de calitate abonaților,ceea ce,de la un timp încoace a cam iei la l..a,cu fel si fel,pe lângă faptul că,ai pierdut drepturile de transmisie,la o grămadă de competiții sportive,inclusiv Liga Campionilor..de ce nu spuneti..păi va e frica ca veti pierde o grămadă de clienti..pana la urma e dreptul nostru sa alegem,nu al vostru sa ne impunerii niste"oferte"criminale.Asa ca,Telekom,cântă la alta masa.

Trimite un comentariu