Skip to main content

VIDEO. Înregistrările lui Pătraru. Cum vede șefa TVR meseria de jurnalist la postul public: „Sunt hateri de profesie”

 
VIDEO. Înregistrările lui Pătraru. Cum vede șefa TVR meseria de jurnalist la postul public: „Sunt hateri de profesie”

Din „culisele” TVR. Dragoș Pătraru pornește războiul înresgistrărilor. Realizatorul emisiunii Starea Natiei a publicat primul film despre situația din TVR, după cum a anunțat în urmă cu o săptămână. Sunt mai multe fragmente ale unor discuții pe care Pătraru le-a avut cu Doina Gradea și cu șeful TVR 1, Eduard Dârvariu. 

Pătraru își motivează gestul spunând că există o prevedere în contract care îi permite să vorbească despre TVR. În același film, Pătraru într-adevăr nu spune nimic. Este prezent gesticulând și arătând către textul care curge de pe ecran. 

Publicitate

Ce se aude?

Printre altele, remarci ale președintelui TVR Doina Gradea, care vorbește despre ziariștii de la știri. Pentru că ziariștii critică guvernarea, îi numește "hateri". 

Când a fost PNL-ul la guvernare s-au luat de PNL, când a fost PD-ul la guvernare s-au luat de PD. Acum, când sunt ăștia, se iau de ăștia. Au o ură, așa. Ies din niște scorburi, așa. Hateri de profesie. Ei nu sunt împotriva unui partid, ei sunt împotrivă de profesie. Și atât.”

Din ce se aude pe înregistrare

„Se duce reportera noastră, care e o tipă cu cap de porc - să-mi bag picioarele, că nu poți să o scoți de post, dar e ok femeia - și în timp ce lumea se bucura că s-a făcut spitalul, că-i ok, e pentru copii, o investiție spectaculoasă. Asta o întreabă pe Firea: cum e cu statuile. La care Firea zice: o să-ți răspund, dar acum avem treabă cu spitalul. De patru ori! Tot astăzi, fata ne spune că a pus-o EOD-ul de ieri, care i-a spus: nu au ce întrebare să-i pui decât asta, să o întrebi pe Firea.”

„Când a fost PNL-ul la guvernare s-au luat de PNL, când a fost PD-ul la guverbare s-au luat de PD. Acum, când sunt ăștia (PSD - n.r.), se iau de ăștia. Au o ură, așa. Ies din niște scorburi, așa. Hateri de profesie. Ei nu sunt împotriva unui partid, ei sunt împotrivă de profesie. Și atât.”

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Sunt in Canada si vreau sa vad emisiunea starea natiei la Prima TV direct s-au inregistrare, are cineva un link, va rog.
  • Iuli, despre ce ancheta jurnalistica vorbesti? Patraru a apasat pe rec si a publicat niste discutii facute in privat. Asta e "ancheta jurnalistica"? Doamne fereste. In plus, la tot ce spune Darvariu, Patraru raspunde "da, da". Nu-l contrazice, nu-l intreaba, nu argumenteaza. "Da, da." Deci el e de acord cu tot ce spune omul ala?
  • În general o laudă materialul acesta.
    Are câteva derapaje dar și dreptate în mare parte.
    La fel și Eduard Dârvariu care este nemulțumit de unele emisiuni, deși dacă îmi aduc eu aminte bine sunt decente emisiunile medicale ale TVR, iar de montaj și de grafică nu se ocupă reporterul.

Trimite un comentariu