Skip to main content

VIRAL. Klaus Iohannis, cel mai discutat subiect pe site-urile de ştiri. Decizia CNCD, distribuită de mii de ori

 
Foto | Presidency.ro
Foto | Presidency.ro

SHARED NEWS. Sancţiunea pe care a primit-o preşedintele Klaus Iohannis din partea Consiliului pentru Combaterea Discriminării a fost cel mai discutat subiect pe site-urile de ştiri, în ultimele zile.

Publicitate

Klaus Iohannis a fost amendat cu 2.000 de lei de către CNCD pentru discriminare. Acesta ar fi discriminat în momentul în care ar fi folosit apelativul “penali”, cu referire la anumiţi lideri politici, scrie Digi24.

Informaţia a fost preluată şi de alte site-uri. Cele mai distribuite dintre acestea sunt cele publicate de Digi24, Republica.ro şi Hotnews.ro.

“Klaus Iohannis a fost sancţionat de CNCD pentru un cuvânt care nu există”, a spus ziaristul Cristian Tudor Popescu în cel mai distribuit material de pe site-urile de ştiri, publicat de Digi24.

CTP a explicat în continuarea discuţiei ce înseamnă cuvântul “penal” şi de ce consideră că CNCD nu a luat o decizie corectă:

“Penal nu este substantiv, e adjectiv, substantivul „penal” este inventat. <Penal> înseamnă care poate fi supus pedepsei, deci e o persoană împotriva căreia s-a declanşat actiunea penală de către procuratură şi care, după proces, poate fi sancţionată.

Deci, <penal> e o persoană sancţionabilă. Dacă spunea <nişte sancţionabili> nu ar mai fi avut ce judeca domnii de la CNCD.”

Cele mai apreciate si distribuite articole publicate ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO:

Menţiune importantă: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. digi24.ro, “C. T. Popescu: Klaus Iohannis a fost sancţionat de CNCD pentru un cuvânt care nu există”

- 3.931 like-uri & share-uri;

2. digi24.ro, “Klaus Iohannis a discriminat „penalii”. Preşedintele a fost amendat cu 2000 de lei de CNCD”

- 3.708 like-uri & share-uri;

3. republica.ro, „Penalii” au devenit de azi grup vulnerabil: cine sunt cei 5 membri CNCD care au decis amendarea lui Klaus Iohannis pentru discriminarea „penalilor”, de Raluca Ion

- 3.556 like-uri & share-uri;

4. hotnews.ro, “Klaus Iohannis a fost amendat de CNCD pentru folosirea cuvântului “penali””

- 2.564 like-uri & share-uri;

5. adevarul.ro, “Hărţuirea unei femei pe stradă cu apelative precum „păpuşă“ sau „pisi“ va fi pedepsită în România. La cât se ridică amenda adoptată prin lege în Senat”, de Cristina Stancu

- 2.282 like-uri & share-uri.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus