Skip to main content

ActiveWatch: „ALO! Libertatea de întrunire pașnică și libertatea de exprimare sunt fundamentale!”

 
ActiveWatch: „ALO! Libertatea de întrunire pașnică și libertatea de exprimare sunt fundamentale!”

ALO! ActiveWatch trage un semn de alarmă asupra libertății de exprimare și de întrunire pașnică, după evenimentele care au avut loc pe 20 iunie în Piața Victoriei și în incinta Palatului Parlamentului.

Drepturile la libertatea de întrunire pașnică și libertatea de exprimare sunt la fel de importante ca alte drepturi fundamentale, cum ar fi dreptul la un proces echitabil, în numele căruia PSD și ALDE, partidele de guvernământ, acționează în această perioadă. Exercitarea de către cetățeni a drepturilor la libertatea de întrunire pașnică și libertatea de exprimare nu trebuie să fie limitată decât în situații strict justificate, care să se dovedească a fi necesare într-o societate democratică și doar pentru protejarea altor drepturi și valori fundamentale”, a scris ActiveWatch într-un comunicat de presă.

Publicitate

ActiveWatch atrage atenția asupra modului în care Jandarmeria Română și Ministerul Afacerilor Interne au gestionat evenimentele care au avut loc, dar și modul în care au fost apărate interesele persoanelor aflate în Piața Victoriei. De asemenea, organizația ActiveWatch cere demararea unei anchete:

Solicităm Ministerului Afacerilor Interne și Jandarmeriei Române demararea unei anchete interne care să răspundă îngrijorărilor din spațiul public referitoare la existența unor abuzuri în ceea ce privește conducerea la secție a mai multor participanți la protestul din 20 iunie 2018, din Piața Victoriei. Printre cei conduși la secție și amendați s-a aflat și jurnalistul german Paul Arne Wagner. Solicităm Ministerului Afacerilor Interne să prezinte public, în regim de urgență, rezultatele acestei investigații.

 

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu