Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Tolo: Protocol fină – naș. Becali: "Arena Națională e a Stelei pentru că o am pe fina primar!"

 
BLOGOSFERĂ. Tolo: Protocol fină – naș. Becali: "Arena Națională e a Stelei pentru că o am pe fina primar!"
Foto | Tolo.ro

Tolo.ro a dat textul începutului de săptămână din blogosferă, pe Facebook. O anchetă care scoate la iveală modul în care “Gabi Firea i-a dat cu dedicație lui Gigi Becali îngrijirea terenului de pe Național Arena

Textul este deschis chiar de declarațiile lui Becali: „Arena Națională e a Stelei pentru că o am pe fina primar!

Publicitate

Echipa de investigații a Gazetei Sporturilor prezintă un document prin care Gabriela Firea îi încredințează lui Gigi Becali întreținerea gazonului de pe Național Arena.

Cu alte cuvinte, documentul prezentat de jurnaliști arată că între Primăria Bucureștiului și Fotbal club FCSB s-a încheiat un protocol prin care - Gabi Firea, în calitate de ”Inițiator”, cedează clubului de fotbal FCSB, deținut de Gigi Becali, ”mentenanța suprafeței de gazon de pe Național Arena -

Jurnaliștii subliniază, printre altele, că acordul între cele două părți nu ar fi respectat regulile care se aplică în cazul achizițiilor publice:

„Primăria îl alege pe Becali ca prestator de servicii pentru gazon, fără licitație, fără SEAP, fără nicio regulă de achiziție publică!"

De asemenea, contactată de ziariști pentru un punct de vedere, Gabriela Firea nu a oferit explicații:

„Rugată să spună ce procedură de achiziție publică legală a urmat când a semnat, Gabi Firea n-a răspuns.”

Textul publicat de Cătălin Tolontan a adunat peste 2.500 de like-uri și share-uri, potrivit unei monitorizări Facebrands.

Următorul material popular în blogosfera începutului de săptămână vine de pe Blogurile Adevărul. Despre Liviu Dragnea și contextul politic în care acesta își așteaptă sentința în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman.

Opinia semnată de profesorul Ștefan Vlaston subliniază:

„Săptămâna neagră pentru Liviu Dragnea. O condamnare ar fi bomboana pe coliva carierei sale politice.”

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Menţiune importană: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. tolo.ro, “DOCUMENT – FĂRĂ NUMĂR DE LA FINA PENTRU NAȘU’! GABI FIREA I-A DAT CU DEDICAȚIE LUI GIGI BECALI ÎNGRIJIREA TERENULUI DE PE NAȚIONAL ARENA, PREȚ PLĂTIT DE BUCUREȘTENI, ORICÂT AR COSTA!”, - 2.520 likes & shares;

Din postare:

„FCSB asigură ”mentenanța suprafeței de gazon”, iar Primăria achită contractul, ”compensând din sumele aferente închirierii stadionului și achitării utilităților”.

  • Becali are dreptul ”să aleagă prestatorul de servicii”.

  • Primăria are dreptul doar să-l afle.

  • Becali are dreptul ”să negocieze clauzele contractuale și prețul serviciilor”.

  • Primăria are doar dreptul ”să primească o copie”!

Practic, fără o procedură de achiziție publică, Primăria lui Firea se obligă să plătească costuri dictate de clubul lui Becali printr-un contract asupra căruia municipalitatea nu are absolut niciun control!

Totul pe banii din taxele și impozitele bucureștenilor.”

2. Blogurile Adevărul, “Săptămâna neagră pentru Liviu Dragnea. O condamnare ar fi bomboana pe coliva carierei sale politice”, de Ștefan Vlaston, - 764 likes & shares;

Din postare:

„România nu este Rusia lui Putin. Sindromul „tătucului” nu prea mai funcţionează la noi. Evoluţia economică, socială, culturală, cetăţenească, din ultimii 10 ani, apartenenţa României la UE şi NATO, nu mai dau şanse unora ca Dragnea să ne aburească prin cuvântări mincinoase.

Este aproape momentul când până şi „slugile” lui Dragnea din PSD îşi vor pune întrebarea: încotro ne duce Dragnea?”

3. Blogurile Adevărul, “România are verde spre iliberalism. Cum a ajuns Liviu Dragnea să decidă investiţia de zeci de miliarde de euro în gazele din Marea Neagră”, de Vlad Epurescu, - 145 likes & shares;

Din postare:

„Şapte ani a avut la dispoziţie statul român, prin Parlament şi Guvern, ca să pregătească terenul pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră şi nimeni nu este tras la socoteală! Şapte ani în care, prin discuţii clare şi transparente cu producătorii, s-ar fi putut schimba mecanismul de aplicare al redevenţelor.

Şapte ani în care statul român ar fi trebuit să găsească mecanisme noi pentru a stimula industria românească, să facă interconexiuni regionale, să blocheze păienjenişul rusesc din Republica Moldova prin care controlează politica de la Chişinău, să îmbunătăţească infrastructura de transport, să construiască o piaţă competitivă şi să facă în aşa fel încât să păstreze excedentul de gaz natural pe piaţa internă.

Şapte ani! Şapte!”

4. petreanu.ro, “Reciclarea-i un briceag elvețian”, - 86 likes & shares;

5. idevice.ro, “Samsung Galaxy X: IMAGINI cu Primul PROTOTIP”, de zaone, - 62 likes & shares.

Din postare:

„Samsung Galaxy X are parte astazi de prima dezvaluire extrem de interesanta deoarece un prim prototip al viitorului telefon mobil apare in imagini pentru a ni se arata care sunt planurile celor de la Samsung pentru viitorul telefon. ”
 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Da, se pare că acum Becali nu mai recunoaşte, el spune că a plătit aceeaşi sumă pentru chiria Arenei Naţionale, indiferent cine a fost primar, nefiind avantajat de faptul că Gabriela Firea este fina sa. Iar FCSB asigură mentenanţa gazonului ”compensând din sumele aferente închirierii stadionului şi achitării utilităţilor”. Să mori de râs nu alta........

Trimite un comentariu