Skip to main content

Dă like dacă ești Berbec! Facebook "vânează" astfel de postări și în România

 
Dă like dacă ești Berbec! Facebook "vânează" astfel de postări și în România

Un nou filtru pentru postări pe Facebook. Postări pentru Likeri, de tipul "Dă like dacă ești berbec" sau "Share și poți câștiga o mașină" vor fi "vânate" și oprite și în România.

Publicitate

Începând de astăzi, Facebook implementează o politica de filtrare a postărilor "engagement bait" și în România. 

Exemple de engagement bait sunt postările de tipul: „Dă LIKE acestei postări dacă ești berbec!”, „Distribuie această postare împreună cu 10 prieteni pentru a câștiga o decapotabilă” sau „Comentează cu „DA” dacă îți place muzica rock”.

Facebook urmează să aplice reguli mai stricte de sancționare a postărilor folosite ca momeală pe parcursul câtorva săptămâni, pentru a da editorilor mai mult timp de adaptare şi a evita utilizarea, din neatenţie, a practicii de engagement bait în postările lor.

Este menționat faptul că postările prin care se solicită ajutorul, sfatul sau recomandările oamenilor, precum distribuirea unui anunţ despre dispariţia unui copil, strângerea de fonduri pentru o cauză sau sfaturi de călătorie nu vor fi afectate de această actualizare.

Fenomenul de „engagement bait” reprezintă de fapt o metodă de profitare de pe urma algoritmului News Feed, prin care aceste postări căutau să își mărească reach-ul.

Dacă înainte Facebook sancționa postări individuale, acum politica de combatere a „engagement bait” se aplică și postărilor în limba bengali, bulgară, olandeză, greacă, maghiară, coreeană, malaieză, poloneză şi română.

 

 

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu