Skip to main content

PRESA DE AZI. Condamnarea Elenei Udrea, în deschiderea Gazeta Sporturilor: „Casa Corupției”. „Justiția s-a pronunțat: dincolo de faimă și de avere suntem egali în fața legii”

 
PRESA DE AZI. Condamnarea Elenei Udrea, în deschiderea Gazeta Sporturilor: „Casa Corupției”. „Justiția s-a pronunțat: dincolo de faimă și de avere suntem egali în fața legii”

PRESA DE AZI. Cum se vede decizia din dosarul Gala Bute în presa tipărită? Gazeta Sporturilor, ziarul care a pornit în 2011 investigația ce o viza pe Elena Udrea, pe atunci Ministru al turismului, a deschis ediția de astăzi cu o imagine sugestivă care îi înfățișează pe Traian Băsescu și pe Elena Udrea.

Casa Corupției, serial original Netflix” este titlul de pe prima pagină a Gazetei, o ironie la adresa Elenei Udrea și a lui Traian Băsescu.

Publicitate

Imaginea face trimitere la celebrul serial House of Cards, în care Kevin Spacey interpretează un politician american corupt. Acesta era căsătorit cu Claire Underwood (rol interpretat de Robin Wright), o femeie blondă, șefa unei organizații non-profit care uneori se amesteca în afaceri politice.

În interior, Gazeta are întinse pe două pagini mesaje primite de jurnaliștii GSP de-a lungul anilor, încă de la începutul anchetei. Și mesaje de încurajare, dar și critice. 

Este cea mai valoroasă anchetă pe care am citit-o vreoată!”, a sunat unul dintre mesajele primite de jurnaliștii Gazetei în vara lui 2011. 

Dragă Tolo, Tu nu te-ai plictisit de „anchetele” tale? Pe bune, sunt de un ridicol absolut. Nu spun că nu ai dreptate, dar... au finalitat ZERO. Plus că plictisești cititorii”, spune un altul. 

TOLO! laso balta nu te mai citeste nimeni ai devenit obositor cu povestea asta, fa altceva dute la pescuit incearca si altceva fate fermier sau dute...

Nu știu. Nici eu nu as avea curaj sa o pun sub acuzare pe Udrea.

Felicitări pentru că nu renuntati într-o țară în care toata lumea s-a resemnat.

Ancheta procurorilor în dosarul Gala Bute, încheiat cu o condamnare definitivă la închisoare pentru Elena Udrea, a pornit de la o investigație de presă pornită chiar de Gazeta Sporturilor. În 2011. 

Jurnaliștii Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan au lucrat la seria de dezvăluiri care a vizat meciul de box al lui Lucian Bute, din 2011, organizat de Ministerul Turismului, condus la acea vreme de Elena Udrea.

“Pe 12 aprilie 2011 apărea primul articol în care semnalam că e fără precedent ca Guvernul să promită cetățenilor că va organiza o gală de box profesionist din bani europeni.

Au fost șapte ani de investigație jurnalistică a Gazetei Sporturilor cu presiuni din partea șefului statului, Traian Băsescu”, notează articolul din Gazeta Sporturilor.

Sentința de șase ani de închisoare cu executare primită de fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, ocupă prima pagină în alte trei ziare românești.

De notat este că decizia judecătorilor nu poate fi pusă în aplicare pentru că fostul politician a fugit în Costa Rica la începutul acestui an, mai exact în luna februarie.

Paginademedia.ro prezintă în continuare principalele titluri ale ziarelor de astăzi:

  • Adevărul a deschis cu un text despre sentința primită de Elena Udrea. Jurnaliștii publicației notează în articol că Udrea ar trebui să stea departe de România aproximativ 11 ani, acesta fiind timpul în care pedeapsa acesteia s-ar prescrie.
  • Jurnalul Național titrează - Udrea KO pentru șase ani. Publicația notează faptul că toate pedepsele primite de colaboratorii Elenei Udrea, în dosarul Gala Bute, însumează 14 ani.
  • Click! dedică spațiu pe prima pagină fostului ministru al Turismului. Ziarul notează simplu – Udrea, 6 ani de pușcărie sau 11 de fugă.
  • Evenimentul zilei a deschis ediția de astăzi cu declarațiile Danei Gîrbovan, președinta Uniunii Naționale a Judecătorilor din România, despre legile justiției și relația dintre judecători și procurori în raport cu statul.
  • România liberă a scris despre o anchetă a DNA care “au scos din orice cauză penală pe cei care au falimentat Astra Asigurări.”
  • Ziarul Financiar a deschis cu un articol în care vorbește despre cele două familii din Germania, Schwarz și Scheffler, care sunt cei mai mari angajatori privați din România. Mai exact, Dieter Schwarz deține Kaufland și Lidl, iar Georg Schaeffler deține Continental și încă o firmă care îi poartă numele.
  • Libertatea a dedicat prima pagină unui text care vorbește despre relatiile dintre copii și părinții acestora, plecați la muncă în străinătate.

Rubrica Presa de azi este realizată în colaborare cu compania de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secțiunea Presa de azi (click foto).
 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • dupa ce justitia se va pronunta si pt Dragnea atunci o sa vedem ,, egalitatea ,,( personal NU cred dupa ce am vazut sentinte ridicol de mici pt mari corupti si ridicol de mari pt mici gainarii )

Trimite un comentariu