Skip to main content

PRESA DE AZI. Condamnarea Elenei Udrea, în deschiderea Gazeta Sporturilor: „Casa Corupţiei”. „Justiţia s-a pronunţat: dincolo de faimă şi de avere suntem egali în faţa legii”

 
PRESA DE AZI. Condamnarea Elenei Udrea, în deschiderea Gazeta Sporturilor: „Casa Corupţiei”. „Justiţia s-a pronunţat: dincolo de faimă şi de avere suntem egali în faţa legii”

PRESA DE AZI. Cum se vede decizia din dosarul Gala Bute în presa tipărită? Gazeta Sporturilor, ziarul care a pornit în 2011 investigaţia ce o viza pe Elena Udrea, pe atunci Ministru al turismului, a deschis ediţia de astăzi cu o imagine sugestivă care îi înfăţişează pe Traian Băsescu şi pe Elena Udrea.

Publicitate

Casa Corupţiei, serial original Netflix” este titlul de pe prima pagină a Gazetei, o ironie la adresa Elenei Udrea şi a lui Traian Băsescu.

Imaginea face trimitere la celebrul serial House of Cards, în care Kevin Spacey interpretează un politician american corupt. Acesta era căsătorit cu Claire Underwood (rol interpretat de Robin Wright), o femeie blondă, şefa unei organizaţii non-profit care uneori se amesteca în afaceri politice.

În interior, Gazeta are întinse pe două pagini mesaje primite de jurnaliştii GSP de-a lungul anilor, încă de la începutul anchetei. Şi mesaje de încurajare, dar şi critice.

Este cea mai valoroasă anchetă pe care am citit-o vreoată!”, a sunat unul dintre mesajele primite de jurnaliştii Gazetei în vara lui 2011.

Dragă Tolo, Tu nu te-ai plictisit de „anchetele” tale? Pe bune, sunt de un ridicol absolut. Nu spun că nu ai dreptate, dar... au finalitat ZERO. Plus că plictiseşti cititorii”, spune un altul.

TOLO! laso balta nu te mai citeste nimeni ai devenit obositor cu povestea asta, fa altceva dute la pescuit incearca si altceva fate fermier sau dute...

Nu ştiu. Nici eu nu as avea curaj sa o pun sub acuzare pe Udrea.

Felicitări pentru că nu renuntati într-o ţară în care toata lumea s-a resemnat.

Ancheta procurorilor în dosarul Gala Bute, încheiat cu o condamnare definitivă la închisoare pentru Elena Udrea, a pornit de la o investigaţie de presă pornită chiar de Gazeta Sporturilor. În 2011.

Jurnaliştii Mirela Neag, Răzvan Luţac şi Cătălin Tolontan au lucrat la seria de dezvăluiri care a vizat meciul de box al lui Lucian Bute, din 2011, organizat de Ministerul Turismului, condus la acea vreme de Elena Udrea.

“Pe 12 aprilie 2011 apărea primul articol în care semnalam că e fără precedent ca Guvernul să promită cetăţenilor că va organiza o gală de box profesionist din bani europeni.

Au fost şapte ani de investigaţie jurnalistică a Gazetei Sporturilor cu presiuni din partea şefului statului, Traian Băsescu”, notează articolul din Gazeta Sporturilor.

Sentinţa de şase ani de închisoare cu executare primită de fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, ocupă prima pagină în alte trei ziare româneşti.

De notat este că decizia judecătorilor nu poate fi pusă în aplicare pentru că fostul politician a fugit în Costa Rica la începutul acestui an, mai exact în luna februarie.

Paginademedia.ro prezintă în continuare principalele titluri ale ziarelor de astăzi:

  • Adevărul a deschis cu un text despre sentinţa primită de Elena Udrea. Jurnaliştii publicaţiei notează în articol că Udrea ar trebui să stea departe de România aproximativ 11 ani, acesta fiind timpul în care pedeapsa acesteia s-ar prescrie.
  • Jurnalul Naţional titrează - Udrea KO pentru şase ani. Publicaţia notează faptul că toate pedepsele primite de colaboratorii Elenei Udrea, în dosarul Gala Bute, însumează 14 ani.
  • Click! dedică spaţiu pe prima pagină fostului ministru al Turismului. Ziarul notează simplu – Udrea, 6 ani de puşcărie sau 11 de fugă.
  • Evenimentul zilei a deschis ediţia de astăzi cu declaraţiile Danei Gîrbovan, preşedinta Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, despre legile justiţiei şi relaţia dintre judecători şi procurori în raport cu statul.
  • România liberă a scris despre o anchetă a DNA care “au scos din orice cauză penală pe cei care au falimentat Astra Asigurări.”
  • Ziarul Financiar a deschis cu un articol în care vorbeşte despre cele două familii din Germania, Schwarz şi Scheffler, care sunt cei mai mari angajatori privaţi din România. Mai exact, Dieter Schwarz deţine Kaufland şi Lidl, iar Georg Schaeffler deţine Continental şi încă o firmă care îi poartă numele.
  • Libertatea a dedicat prima pagină unui text care vorbeşte despre relatiile dintre copii şi părinţii acestora, plecaţi la muncă în străinătate.

Rubrica Presa de azi este realizată în colaborare cu compania de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto).

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • DODO DODO
    dupa ce justitia se va pronunta si pt Dragnea atunci o sa vedem ,, egalitatea ,,( personal NU cred dupa ce am vazut sentinte ridicol de mici pt mari corupti si ridicol de mari pt mici gainarii )

Trimite un comentariu

sus