Skip to main content

SHARED NEWS. Oficial european pentru Ziare.com: "Ministrul vostru al Justitiei va invata curand, intr-un mod dur, ca este intr-o mare eroare"

 
SHARED NEWS. Oficial european pentru Ziare.com: "Ministrul vostru al Justitiei va invata curand, intr-un mod dur, ca este intr-o mare eroare"
Drago Kos, șeful structurii anticorupție din cadrul Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica

SHARED NEWS. Ziare.com a dat cel mai distribuit text, pe Facebook, de pe site-urile de știri la finalul săptămânii trecute.

Publicitate

Este vorba despre un interviu cu Drago Kos, șeful structurii anticorupție din cadrul Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD).

Oficialul european a declarat că ministrul justiției, Tudorel Toder „va invata curand, intr-un mod dur, ca este intr-o mare eroare.”

Prin spusele sale acesta condamnă recenta decizie a CCR privind revocare șefei DNA, Laura Codruța Kovesi:

„Recenta decizie a CCR contravine in mod evident echilibrului puterilor in stat in tara dvs si independentei sistemului judiciar. Nu pot evita sentimentul ca este o actiune intentionata, cat timp am mai vazut asemenea stranii interferente ale unor curti constitutionale din Balcani in lupta anticoruptie in ultimii ani.”

De asemenea, tot el spune că:

„Directa subordonare a procurorilor fata de un actor politic reprezinta o incalcare clara a independentei sistemului judiciar, ceea ce poate avea consecinte grave in privinta statutului tarii in cadrul organizatiilor internationale”

Declarațiile oficialului european vin în contextual în care România și-a reînnoit canditatura pentru aderarea la OECD în 2017. Potrivit ministerului de Externe, candidatura este "obiectiv strategic al politicii externe romane, inclus in actualul program de guvernare."

Publicată de ziare.com, știrea a avut aproape 10.000 de like-uri și share-uri, arată o monitorizare a Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Al doilea cel mai distribuit text din weekend a fost publicat de Recorder.ro.

Reportajul care are în centru vizata făcută de prim ministrul Viorica Dăncilă, ministrul Agriculturii Petre Daea și Marian Oprișan în Vrancea a adunat peste 9.000 de distribuiri. Potrivit Recorder:

„Cei trei oficiali au inaugurat o mică parte din canalul Siret-Bărăgan, început de Nicolae Ceaușescu și pus în funcțiune abia acum, după o investiție de 1 milion de lei, pentru a deservi o suprafață de 3.000 de hectare.”

Topul articolelor cu cele mai multe like-uri şi share-uri este ocupat cu materiale de pe site-urile: ziare.com, recorder.ro, republica.ro și digi24.ro

Cele mai apreciate si distribuite articole publicate ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO:

Menţiune importantă: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. ziare.com, “Replica soc din partea OECD: Recenta decizie a CCR contravine echilibrului puterilor in stat si independentei sistemului judiciar in Romania”, de Ioana Ene Dogioiu

- 9.626 like-uri & share-uri;

2. recorder.ro, “Vizită la canal. Scenetă cu Dăncilă, Daea și Oprișan”, de Andrei Udișteanu și David Muntean

- 9.005 like-uri & share-uri;

3. republica.ro, “De la greva regală, la greva prezidențială?”, de Cristian Tudor Popescu

- 6.183 like-uri & share-uri;

4. ziare.com, “Glontul de aur al lui Klaus Iohannis. In genunchi sau presedinte?”, de Ioana Ene Dogioiu

- 5.968 like-uri & share-uri;

5. digi24.ro, “Gramatică dramatică”

  - 5.620 like-uri & share-uri.


 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

 • OECD,
  Din corespondența purtată:

  Drago Kos nu este șeful structurii anticorupție din OECD.
  Drago Kos este preşedintele Grupului de lucru pentru tranzacţii comerciale internaţionale.
  Drago Kos nu a vorbit în numele OECD !
  „Nu putem comenta pe marginea modului în care părerile dlui Kos au fost reflectate de presa din România” !

Trimite un comentariu