Skip to main content

VIDEO. Un oficial Netflix la iCEE.fest, întrebat dacă există posibilitatea ca Netflix să producă conținut în România: „Probabil.”

 
VIDEO. Un oficial Netflix la iCEE.fest, întrebat dacă există posibilitatea ca Netflix să producă conținut în România: „Probabil.”

Yann Lafargue, Technology and Corporate Communications Netflix, a vorbit cu Dragoș Stanca, fondatoul evenimentului, în a doua zi de iCEE.fest 2018, despre evoluția televiziunii și a serviciilor video-on-demand, dar și de planurile de extindere spre conținut nou și spre Europa de Est.

Întrebat dacă există posibilitatea ca Netflix să producă conținut în România, reprezentantul Netflix a răspuns scurt: „Probabil.”

Publicitate

„Deja filmăm în Polonia. Atunci când facem o producție, nu ne gândim doar la poporul polonez, cu la cum conținutul polonez va sparge bariere.”, a mai completat el. 

Yann Lafargue: „Noi suntem primul studio global (...) filmăm în 16 țări din Europa. Avem potențial să devenim vocea Europei când vine vorba de entertainment.”

Dragoș Stanca a pus problema barierei de limbă atunci când vine vorba de crearea unui serial european.

Yann Lafargue: „Netflix a devenit un brand global în 2016 (...) noi facem eforturi ca fiecare țară să aibă parte de conținut de calitate.”

Perspectiva asupra televiziunii și a serviciilor VoD Netflix:

„Televiziunea de acum ar putea să dispară în 10-15 ani. Asta nu înseamnă că broadcasterii vor dispărea. Se vor muta spre servicii video-on-demand sau aplicații. Dacă vrei să urmărești ceva săptămânal, este alegerea ta. Noi nu discriminăm. (...) Atunci când lansăm (n.r. Netflix) un produs original Netflix, devine disponibil în același timp în toate țările. Înainte trebuia să aștept și 2-3 ani pentru a avea acces la serialul pe care doream să-l văd.”
Despre altfel de conținut

Ne vom concentra pe seriale, mult mai multe filme, stand-up comedy și documentare. Știri sau sport nu sunt ceea ce căutăm acum. Sporturile sunt live, iar noi nu ne dorim să producem conținut live acum.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu