Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Textul lui Liiceanu, popular pe Facebook: „Răul României de azi, o mafie camuflată în partid”. Dragnea, subiectul celor mai populare opinii

 
BLOGOSFERĂ. Textul lui Liiceanu, popular pe Facebook: „Răul României de azi, o mafie camuflată în partid”. Dragnea, subiectul celor mai populare opinii

BLOGOSFERĂ. Gabriel Liiceanu a semnat cel mai popular text, pe Facebook, din blogosfera sfârșitului de săptămână.

În textul - Răul României de azi - o mafie camuflată în partid, filozoful vorbește despre situația în care se găsește lumea politică din România în anul 2018.

Publicitate

Pune accent pe modul în care a evoluat PSD, principalul partid aflat la guvernare și despre cum Liviu Dragnea, președintele partidului, a fost condamnat penal în primă instanță, pentru a doua oară.

Liiceanu subliniază la începutul textului "că nu am convingerea că eliminarea lui (Liviu Dragnea – n.r.) din funcțiile publice ar rezolva în mod radical problemele României de azi.

De asemenea, acesta folosește expresia “microbul” pentru politicienii care au trecut pe la conducerea Partidului Social Democrat de-alungul timpului:

“După „microbul” Ion Iliescu, inculpat pentru crime contra umanității (și oare nu el, sub demagogia lozincii „Nu ne vindem țara!”, a dat pe mâna securiștilor punctele-cheie ale economiei românești?).

A venit „microbul” Năstase, arhitectul rețelei de drenat bani a partidului.

După „microbul” Năstase a venit „microbul” acoperit Ponta, „baschetbalistul”, care mințea (vorba lui Vlad Zografi) și când îl întrebai cât e ceasul. Cred că n-ați uitat nici azi frisoanele care ne-au zgâlțâit în 2014 la gândul că pe mâinile unui astfel de impostor zglobiu ar fi ajuns președinția țării.

După „microbul” Ponta, a venit „microbul” Dragnea (despre care am vorbit mai sus); iar după „microbul” Dragnea…”

Următorul material popular în blogosferă este semnat de profesorul Ștefan Vlaston. Tot despre Liviu Dragnea și contextul politic actual.

„Dragnea se bate cu statul român, nu cu „statul paralel“. A pierdut bătălia, dar nu-şi dă seama.”

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Menţiune importană: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.


1. contributors.ro, “Răul României de azi: o mafie camuflată în partid”, de Gabriel Liiceanu, - 1.716 likes & shares;

Din postare:

“Ideea că răul se află în structură, și nu în accidentul persoanei pe care aceasta o generează, e dealtfel în mintea multor români.”

2. Blogurile Adevărul, “Dragnea se bate cu statul român, nu cu „statul paralel“. A pierdut bătălia, dar nu-şi dă seama”, de Ștefan Vlaston,  - 796 likes & shares;

Din postare:

„Da, am spus bine. Cu statul român, nu cu „statul paralel”, o invenţie schizofrenică în care cred doar Dragnea şi acoliţii apropiaţi. Statul român este format şi din preşedinte, justiţie, sutele de mii de manifestanţi, instituţiile de forţă.

Statul român are tratate de aderare la UE şi NATO pe care trebuie să le respecte. Din statul român fac parte şi presa independentă şi elitele intelectuale.”

3. Blogurile Adevărul, ”Neutralizarea Centrului Europei”, de Mircea Geoană,  - 266 likes & shares;

Din postare:

„Pentru români, Versailles este mai puţin asociat cu remarcabilul palat sau cu personalitatea regelui Ludovic al XIV-lea (le Souverain Gouverne par Lui-Meme - un dictat înscris pe tavanul încărcat al formidabilei Săli a Oglinzilor, simbolizând concentrarea puterii în mâinile suveranului, pe placul multor autocraţi contemporani), dar mai ales cu Tratatul de la Versailles, cel care a decis soarta Germaniei şi a schimbat din temelii politica şi diplomaţia europeană şi a lumii.”

4. playtech.ro, ”Poza trucată în care Oprea dă mâna cu Obama și Băsescu e degeaba”, de Andrei Simion, - 114 likes & shares.

Din postare:

„Gabriel Oprea revine în politica românească și-o face printr-un moment penibil. Într-o lucrare de Photoshop executată destul de prost apare dând mâna cu Barack Obama, pe atunci președintele Statelor Unite ale Americii.”

5. oanabotezatu.ro, “Când oamenii care gândesc ca Vlad vor fi mai mulți, și noi vom fi mai bine”, - 77 likes & shares;

Din postare:

„Am ascultat vorbele lui Vlad Voiculescu de câteva ori și le-am visat azi-noapte. Am dat mai departe și voi da mereu acest video și, când copiii mei vor crește, voi avea grijă ca și ei să urmărească cele 18 minute de esență a vieții, de mai jos.”


 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Aceleasi bla bla-uri plictisitoare: "psd si dragnea sunt naspa". Deja e prea mult, s-a creat o suprasaturare a spatiului public cu aceleasi si aceleasi idei si vorbe. Simpatizantii psd nu vor trece in tabara cealalta si nici invers. Asa ca toate textele astea sunt doar asa niste "Mircea, fa-te ca lucrezi". Vedem la europarlamentare ce si cum. Presimt ca filozoful Gabriel o sa fie dezamagit.

Trimite un comentariu