Skip to main content

Consiliul Concurenţei analizează preluarea Gazetei Sporturilor de către Ringier Sportal

 
Consiliul Concurenţei analizează preluarea Gazetei Sporturilor de către Ringier Sportal

Consiliul Concurenţei a anunţat că analizează tranzacţia prin care Gazeta Sporturilor intră în portofoliul Ringier Sportal. Din informaţiile Paginademedia.ro, un răspuns va fi dat în termen de aproximativ două luni.

Publicitate

„Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Ringier Sportal SRL preia unele active ale ziarului cotidian Gazeta Sporturilor (GSP).
Ringier Sportal SRL este o companie ai cărei asociaţi sunt Ringier AG şi Digital Ventures Ltd. Ringier AG face parte din Grupul Ringier, iar Digital Ventures Ltd este o societate constituită conform legislaţiei din Bulgaria”, arată Consiliul Concurenţei într-un comunicat de presă.

„În conformitate cu prevederile Legii concurenţei nr. (21/1996), operaţiunea propusă este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei. Ca urmare, autoritatea de concurenţă va evalua această tranzacţie în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.”, mai arată instituţia.

Reamintim că anunţul oficial al tranzacţiei prin care Ringier Sportal a cumparat Gazeta Sporturilor de la trustul Intact a fost făcut în urmă cu aproximativ două săptămâni.

Ziarul a fost cumpărat de Ringier România şi compania bulgară Sportal Media Group, printr-o societate nou înfiinţată, Ringier Sportal SRL.

Tranzacţia include ediţiile print (cu o medie de vanzari de 20.000 exemplare) şi online (cu 3,5 milioane unici lunar) şi asigură transferul echipei.

Sportal Media Group este deţinută de Stilian Shishkov. Acesta a fondat mai multe proiecte online din Bulgaria. De asemenea, este membru al Media Comittee la UEFA.

Citeşte şi:

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • SS SS
    Saracule eu am 41 de ani si cumpar doua ziare zilnic
    *** saracii cum va da ti voi cu parerea si sunte ti *** nu aveti bani de doua ziare
  • geo geo
    Tranzactia s-a finalizat desi, in mod normal, trebuia sa se astepte decizia Consiliului Concurentei(CC). Si daca cei de la CC se vor pronunta impotriva acestei preluari.
  • Mizu Mizu
    Duceti-va la o taraba cu ziare si o sa vedeti ca numai oamenii 60+ mai cumpara print, si doar pentru rebusuri si femei goale.

Trimite un comentariu

sus