Skip to main content

DERAPAJ ÎN LANŢ. Cum răspunde Ambasada Suediei la un fake news de pe Antena 3, B1 TV, EVZ, Ştiripesurse şi Cotidianul

 
DERAPAJ ÎN LANŢ. Cum răspunde Ambasada Suediei la un fake news de pe Antena 3, B1 TV, EVZ, Ştiripesurse şi Cotidianul

Ambasada Suediei reacţionează după un "derapaj în lanţ" în care au fost implicate mai multe surse media, de la televiziuni la publicaţii online.

Publicitate

Cum să ocheşti o ştire falsă”, scrie Ambasada Suediei, alături de câteva sfaturi pentru public, după un fake news "rostogolit" de Antena 3, B1 TV Ştiripesurse, Evz şi alţii. Un fake news despre Laura Codruţa Kovesi şi Ambasada Suediei, din care lipseşte chiar ...poziţia Ambasadei Suediei. Nicio publicaţie nu i l-a cerut, deşi Ambasada era subiectul materialului.

Detalii, în continuare:

Ambasada a reacţionat astăzi pe pagina sa de Facebook, după ce Antena 3 şi mai multe surse de presă au difuzat ieri ştiri despre ştergerea de pe contul de Youtube al ambasadei a unui filmuleţ realizat în noiembrie 2016, când Laura Codruţa Kovesi a primit titlul de Comandor al Ordinului Steaua Polară.

Filmul ar fi fost şters de pe net de Ambasada Suediei după ce Kovesi ar fi fost demisă de la şefia DNA, au susţinut mai multe surse media. Din toate au lipsit şi un punct de vedere al Ambasadei.

Lovitură pentru Laura Codruţa Kovesi! Ambasada Suediei a şters filmul în care o omagia pe fosta şefă DNA”, a titrat Antena 3 bombastic pe site.

Subiectul a fost amplu dezbătut şi pe post la emisiunea Esenţial, prezentată de Ana Maria Roman. Jurnalista Antenei 3 a „căutat” motivele dispariţiei filmuleţului cu Mugur Ciuvică şi cu Sorin Roşca Stănescu, în rol de comentatori, dar fără un punct de vedere al Ambasadei Suediei.

Mugur Ciuvică a considerat că filmuleţul a dispărut pentru că era... „cretin” şi „penibil”.

Un site e ca un cinematograf, ca o vitrină, când nu mai ai public, îl scoţi. Mai grav pentru doamna Kovesi ar fi să-i fie retrasă decoraţia”, a fost de părere Sorin Roşca Stănescu.

Subiectul a fost pe Antena 3 şi la Ştirile de la ora 16.00, prezentate de Cătălina Porumbel. Şi de data aceasta a lipsit punctul de vedere al Ambasadei.

Ştiripesurse.ro a avut de asemenea ştirea: „Lovitură pentru Laura Codruţa Kovesi! Ambasada Suediei a şters filmul în care o omagia, după demiterea de la şefia DNA”.

EVZ a păstrat aceeaşi linie: „Şoc pentru Kovesi. Sprijin retras la NIVEL ÎNALT. Ştirea face ocolul cancelariilor europene”.

Şi B1 TV a constatat cu „cu stupoare” dispariţia filmuleţului. „Vă întreb de ce. E apus de soare la DNA, vorba lui Delavrancea”, şi-a întrebat Laurenţiu Botin, moderatorul B1 TV, invitaţii Daniel Constantin şi avocatul Florin Constantin Durgheu.

Şi de aici a lipsit punctul de vedere al Ambasadei, dar a reacţionat astăzi pe pagina de Facebook, cu o imagine sugestivă cu câteva reguli de urmat ca să „ocheşti o ştire falsă”.

Ambasada a reacţionat, după "derapajul în lanţ":

„Clipul video despre Kovesi a fost făcut pentru ceremonia la care Laura Codruţa Kovesi a primit titlul de Comandor al Ordinului Steaua Polară.

A fost scos în 2017, la câteva luni după ceremonie, la fel cum s-a întâmplat şi cu alte materiale de la diferite evenimente. (...).

Orice afirmaţie că filmul ar fi fost scos ca urmare a demiterii Laurei Codruţa Kovesi este falsă”, mai spun reprezentanţii Ambasadei Suediei.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • geo geo
    Păi știrea a fost corectă în prima ei parte...filmulețul respectiv a fost șters. Că nu se spune când a fost șters este o altă poveste.
  • maria maria
    presa din Romania, minciuni, dezinformari, agitatie fara sens. O *** de presa.
  • mihai mihai
    Ăia de la varan sunt și semianalfabeți după ce că sunt mincinoși: corect este "filmul de promovare A lui Kovesi" și nu "AL lui Kovesi". Dar la așa public limitat, așa propagandiști tăntălăi...
  • Crina Crina
    Penibil antena 3
  • Liviu Sora Liviu Sora
    Unde-i derapajul? Aia pot spune ce vor, filmul a fost sters.

Trimite un comentariu

sus