Skip to main content

TREBUIE SĂ VEZI ASTA! Facebook vrea să elimine titlurile înşelătoare din feed-urile utilizatorilor români

 
Sursa foto: Reddit
Sursa foto: Reddit

Utilizatorii Facebook din România vor vedea mai puţine titluri de tip clickbait. Compania a extins politica de diminuare a titlurilor înşelătoare, adică a acelor titluri menite să atragă atenţia cu titluri senzaţionale, exagerate sau false.

Publicitate

Potrivit reprezentanţilor Facebook România, schimbările vin în urma feedback-ului primit de la utilizatorii de Facebook din România. Aceştia au specificat, printre altele, că nu apreciază conţinutul eronat, care are un caracter senzaţional. De asemenea, aceştia sunt de părere că titlurile de acest fel reprezintă conţinut spam.

Schimbările anunţate se aplică când vine vorba de:

Titluri care distorsionează informaţia şi care omit intenţionat detalii esenţiale. Acest tip de titluri induc în eroare utilizatorii, astfel încât aceştia să dea click pe postare. De exemplu: "Când s-a uitat sub pernele de pe canapea şi a văzut ASTA…"

Titluri care exagerează detaliile unei poveşti printr-un limbaj senzaţional, astfel încât povestea să capete o greutate mai mare decât ar avea în mod normal. De exemplu: "WOW! Ceaiul de ghimbir este elixirul tinereţii veşnice. TREBUIE să vezi asta!"

Compania şi-a propus să actualizeze news feed-ul astfel încât să reducă numărul de afişări generate postărilor din surse care folosesc în mod constant titluri înşelătoare.

Potrivit sursei citate, editorii care se bazează pe titluri de tip clickbait ar trebui să se aştepte la o scădere a vizibilităţii postărilor. Compania recomandă ca paginilor să evite titlurile care omit informaţii esenţiale, exagerează sau provoacă aşteptări false.

Noile practici ale Facebook vor fi valabile pentru conţinutul în alte 5 limbi, respectiv turcă, rusă, bulgară, greacă şi hindi.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus